|
|
|
Minél vaskosabb, annál szaftosabb
Nincs ember, aki ne szeretné a fasírtot. Melegen főzelékkel, hidegen szendvicsnek, mindenki szereti. Még azok a gyerekek is, akik utálják a húst.
Ferenc József masírozott, szájában egy fasírozott! (Csukás István: Vakáció a halott utcában ) ... |
2007-06-19 13:22:54 |
|
|
|
|
|
|
... egész tojás + 1 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
a töltelékhez:
1 kg cseresznye
5 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
a tetejére 1 tojás
A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan
összegyúrjuk, majd
sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb c... |
|
2007-06-17 11:26:56 |
|
|
|
|
|
|
Cseresznyés lepény
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 db tojássárgája
1 csom. van.cukor
2 ek. cukor
1 dkg élesztő
pici só
... |
2007-06-17 11:24:57 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor, csipet só; a töltelékhez: 2 kg alma, 6 dkg sütőmargarin, 8-10 ek. kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csapott ek. őrölt fahéj, 2-3 ek. darált háztartási keksz (zsemlemorzsa, zabkorpa vagy darált dió is lehet); a töltelék alá: kb. 20 dkg sűrű sárgabaracklekvár; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütőmargarin; a sütemény lekenéséhez: 2 tojásfehérje.
1. A tész... |
|
2007-06-17 00:44:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 szelethez):
30dkg liszt, 20+3+3+1 dkg vaj/margarin, só, őrölt bors, 5 dkg mandulaforgács, 50 dkg spenót, 50 dkg zsenge sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt eidami vagy trappista sajt, 1 tojássárgája a kenéshez.
1. A lisztet 20 dkg vajjal/margarinnal, fél kk. sóval és 1-2 ek. vízzel összegyúrjuk. Kétharmad-egyharma... |
|
2007-06-17 00:28:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg gomba, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 közepes vöröshagyma, zsemlemorzsa, tej, petrezselyem, olaj, őrölt bors, kakukkfű, só.
Elkészítése:
A megtisztított gombát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és jól csavarjuk ki, majd dolgozzuk össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával. A masszát ízesítsük a finom... |
2007-06-13 00:47:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg makaróni, 5 dkg füstölt sajt, 10 dkg lágy sajt, 3 dkg parmezán sajt, 7 dl tej, 1 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg zsemlemorzsa, 7 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, fehér bors, reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A tésztát egyben, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Közben 6 dkg vajat teflon lábosban felolvasztunk, megh... |
2007-06-09 00:23:28 |
|
|
|
|
|
|
Sült karfiol
Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 dl tejföl
1 tojás
1 ek. liszt
vaj, zsemlemorzsa
reszelt sajt
só, bors
Elkészítése:
Először tisztítsuk meg a karfiolt, s szedjük szét rózsáira, főzzük meg fo... |
2007-06-07 15:00:22 |
|
|
|
|
|
|
Gombával töltött nyúlgerinc
HOZZÁVALÓK:
2 (színhús) nyúlgerinc
50 dkg pacal
1 mogyoróhagyma
25 dkg gomba
10 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
4 evőkanál apróra vágott kakukkfű
1 tojássárgája
4 salátalevél
15 dkg szalonna
2 dl csirkehúsleves (leveskockából)
őrölt bors... |
2007-06-06 22:34:32 |
|
|
|
|
|
|
Óriás bécsi szelet majonézes salátával
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, só, olaj a sütéshez; a salátához: 50 dkg kiflikrumpli, 3 fej lila hagyma, 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 ek. citromlé, só, őrölt bors, porcukor.
1. A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük. Sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzu... |
2007-06-03 00:36:16 |
|
|
|
|