Belépés
Minél vaskosabb, annál szaftos



Minél vaskosabb, annál szaftosabb

Nincs ember, aki ne szeretné a fasírtot. Melegen főzelékkel, hidegen szendvicsnek, mindenki szereti. Még azok a gyerekek is, akik utálják a húst.

Ferenc József masírozott, szájában egy fasírozott! (Csukás István: Vakáció a halott utcában ) ...
2007-06-19 13:22:54
Cseresznyés pite
... egész tojás + 1 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

a töltelékhez:
1 kg cseresznye
5 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa

a tetejére 1 tojás

A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan
összegyúrjuk, majd
sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb c...
2007-06-17 11:26:56
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény


Hozzávalók:
A tésztához:

40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 db tojássárgája
1 csom. van.cukor
2 ek. cukor
1 dkg élesztő
pici só
...
2007-06-17 11:24:57
Almás-lekváros pite
... kristálycukor, csipet só; a töltelékhez: 2 kg alma, 6 dkg sütőmargarin, 8-10 ek. kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csapott ek. őrölt fahéj, 2-3 ek. darált háztartási keksz (zsemlemorzsa, zabkorpa vagy darált dió is lehet); a töltelék alá: kb. 20 dkg sűrű sárgabaracklekvár; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütőmargarin; a sütemény lekenéséhez: 2 tojásfehérje.

1. A tész...
2007-06-17 00:44:41
Zöldséges rácsos
Hozzávalók (8 szelethez):

30dkg liszt, 20+3+3+1 dkg vaj/margarin, só, őrölt bors, 5 dkg mandulaforgács, 50 dkg spenót, 50 dkg zsenge sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt eidami vagy trappista sajt, 1 tojássárgája a kenéshez.

1. A lisztet 20 dkg vajjal/margarinnal, fél kk. sóval és 1-2 ek. vízzel összegyúrjuk. Kétharmad-egyharma...
2007-06-17 00:28:05
Gombafasírt
Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg gomba, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 közepes vöröshagyma, zsemlemorzsa, tej, petrezselyem, olaj, őrölt bors, kakukkfű, só.

Elkészítése:

A megtisztított gombát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és jól csavarjuk ki, majd dolgozzuk össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával. A masszát ízesítsük a finom...
2007-06-13 00:47:41
Sajtos makaróni
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg makaróni, 5 dkg füstölt sajt, 10 dkg lágy sajt, 3 dkg parmezán sajt, 7 dl tej, 1 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg zsemlemorzsa, 7 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, fehér bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

A tésztát egyben, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Közben 6 dkg vajat teflon lábosban felolvasztunk, megh...
2007-06-09 00:23:28
Sült karfiol


Sült karfiol

Hozzávalók:

1 fej karfiol
4 dl tejföl
1 tojás
1 ek. liszt
vaj, zsemlemorzsa
reszelt sajt
só, bors

Elkészítése:

Először tisztítsuk meg a karfiolt, s szedjük szét rózsáira, főzzük meg fo...
2007-06-07 15:00:22
Gombával töltött nyulgerinc
Gombával töltött nyúlgerinc
HOZZÁVALÓK:

2 (színhús) nyúlgerinc
50 dkg pacal
1 mogyoróhagyma
25 dkg gomba
10 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
4 evőkanál apróra vágott kakukkfű
1 tojássárgája
4 salátalevél
15 dkg szalonna
2 dl csirkehúsleves (leveskockából)
őrölt bors...
2007-06-06 22:34:32
Óriás bécsi szelet
Óriás bécsi szelet majonézes salátával

Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, só, olaj a sütéshez; a salátához: 50 dkg kiflikrumpli, 3 fej lila hagyma, 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 ek. citromlé, só, őrölt bors, porcukor.

1. A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük. Sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzu...
2007-06-03 00:36:16
1 2 3 ...............376 377 ........564 565 .......742 743 744 .751 752 753 
Címkék: Ferenc József, Csukás István, halott utcában, lisztbe beleszórjuk, összes hozzávalót, tepsi kikenéséhez, sütemény lekenéséhez, megtisztított gombát, zsemlét áztassuk, masszát ízesítsük, tésztát egyben, húst lehártyázzuk, zsemlemorzsával, csirkehúsleves, mandulaforgács, felszeleteljük, megtisztított, mogyoróhagyma, kristálycukor, felolvasztunk, leveskockából, petrezselyem, tojássárgája, zsemlemorzsa, tojásfehérje, szendvicsnek, összegyúrjuk, sütőmargarin, forumcsoport, szerecsendió, kiflikrumpli, lehártyázzuk, hagyományos, cseresznyés, bepanírozzu, töltelékhez, beleszórjuk, salátalevél, elkészítése, gombafasírt, vöröshagyma, evőkanálnyi, kikenéséhez, lekenéséhez, margarinnal, főzelékkel, hozzávalók, nyulgerinc, háztartási, cseresznye, szaftosabb, hozzávalót, nyúlgerinc, tisztítsuk, sertésszűz, fasírozott, masírozott, vaskosabb, fokhagyma, kétharmad, dolgozzuk, salátához, zöldséges, ízesítsük, csavarjuk, szelethez, személyre, sárgarépa, majonézes, tésztához, salátával,
© 2013 TVN.HU Kft.