|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
liszt 4 dkg
vaj 12 dkg
burgonya 1,2 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
főtt tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
szerecsendió
őrölt fehér bors, só
Elkészítése:
A sertéscomb... |
2007-05-04 12:09:59 |
|
|
|
|
|
|
Ha önálló ételként szolgál, akkor sós tejfölt, vagy valamilyen mártást érdemes hozzá adni.
Hozzávalók:
spárga
zsemlemorzsa
olaj
cukor
só
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, (sós-cukros vízben) 5 perc alatt főzd meg, csurgasd le, majd vágd 2-3 cm-es darab... |
|
2007-05-04 11:10:25 |
|
|
|
|
|
|
... vagy rántotta közel sem lesz olyan ízletes és könnyed, mintha tejjel készítettük volna.
Hogy a rántott sajt bundája ne szakadjon
...a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa után még egyszer forgassuk meg a tojásban és a zsemlemorzsában! Miután minden szeletet bepaníroztunk, tegyük vissza negyed órára a hűtőbe! Fontos, hogy bő olajban süssük a sajtokat: legalább... |
2007-05-04 01:01:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
... |
|
2007-05-01 01:07:46 |
|
|
|
|
|
|
... 2,5 dl tejföl, só, 6 púpozott ek. vaníliás ízesítésű kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 ek. búzadara; a tészta nyújtásához: finomliszt; a tál kikenéséhez: vaj vagy margarin, zsemlemorzsa; a tetejére: 2 evőkanál porcukor.
1. Egy nagyobb lábasban 2-2,5 liter vizet fölforralunk. A túrót áttörjük, és harmadát félretesszük. A többit a liszttel, 2 tojással, 1 ek.... |
|
2007-04-29 00:53:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell, 10 dkg füstölt sajt, 5 dkg dió, 1 dl tejföl, fokhagymakrém, vágott zöldpetrezselyem, só, bors, olaj a kisütéshez, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa.
1. Óvatosan válasszuk le a húst a csontról, és vágjuk négy szép szeletre. Verjük ki, dörzsöljük be sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és hagyjuk állni 3 órán át.
2. A nagylyukú resze... |
2007-04-29 00:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagymát, és jól összekeverjük. Sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
Húsgombóc medvehagymával
Hozzávalók:
60 dkg darált hús, petrezselyemzöld, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg ricotta sajt (vagy krémsajt), só, bors, 2 dkg fenyőmag, 2 tk. medvehagymás pesto; a mártáshoz: 15 dkg mogyoróhagyma/salotta, zeller, sárgarépa, fokhagyma, 80 dkg paradicsom... |
2007-04-27 00:56:10 |
|
|
|
|
|
|
... tálalom
Töltött gombafejek
Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.
A tisztított gombafejeket egy kivajazott tepsibe teszem, sózom és borsozom. A gombafejeket és a hagymát apróra vágom és a ... |
2007-04-23 05:26:07 |
|
|
|
|
|
|
Ketten a konyhában
Ma ott voltál a közelemben, amikor kimentem a konyhába főzni. Ezért aztán sokkal nagyobb kedvvel láttam hozzá, mint máskor.
Paradicsomlevest főztem májgaluskával. Már a leves-alap készen volt, amikor eszembe jutott, hogy maradt tegnapról még egy kis pezsgő. Teletöltöttem a pezsgőspoharat. Míg a buzgó habzás lecsillapult a pohárban, elővettem... |
2007-04-22 10:25:47 |
|
|
|
|
|
|
... db tyúk vagy csirke, leveszöldségek, petrezselyemzöld, snidling, orsótészta, zöldborsó, brokkoli, só, szemesbors. A májgombóchoz:
2-3 db csirkemáj, 1 db tojás, só, bors, zsemlemorzsa, gríz, petrezselyemzöldHagyományos módon finom húslevest főzök. Elkészítem a májgombócokat: a májat apróra elkaparom, ráütöm a tojást, hozzáadom a zsemlemorzsát, a grízt, az apróra vágott p... |
2007-04-21 00:40:54 |
|
|
|
|