Belépés
Vajban párolt sertésszelet...
...



Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
liszt 4 dkg
vaj 12 dkg
burgonya 1,2 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
főtt tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
szerecsendió
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:

A sertéscomb...
2007-05-04 12:09:59
Morzsás spárga


Ha önálló ételként szolgál, akkor sós tejfölt, vagy valamilyen mártást érdemes hozzá adni.

Hozzávalók:

spárga
zsemlemorzsa
olaj
cukor


Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, (sós-cukros vízben) 5 perc alatt főzd meg, csurgasd le, majd vágd 2-3 cm-es darab...
2007-05-04 11:10:25
A konyhafőnök titkai
... vagy rántotta közel sem lesz olyan ízletes és könnyed, mintha tejjel készítettük volna.

Hogy a rántott sajt bundája ne szakadjon

...a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa után még egyszer forgassuk meg a tojásban és a zsemlemorzsában! Miután minden szeletet bepaníroztunk, tegyük vissza negyed órára a hűtőbe! Fontos, hogy bő olajban süssük a sajtokat: legalább...
2007-05-04 01:01:37
Csirkemáj parmezános panírban
Hozzávalók (4 személyre):

8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
...
2007-05-01 01:07:46
Stíriai metélt
... 2,5 dl tejföl, só, 6 púpozott ek. vaníliás ízesítésű kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 ek. búzadara; a tészta nyújtásához: finomliszt; a tál kikenéséhez: vaj vagy margarin, zsemlemorzsa; a tetejére: 2 evőkanál porcukor.

1. Egy nagyobb lábasban 2-2,5 liter vizet fölforralunk. A túrót áttörjük, és harmadát félretesszük. A többit a liszttel, 2 tojással, 1 ek....
2007-04-29 00:53:53
Sajtos-diós csirkegöngyöleg
Hozzávalók:

1 nagy csirkemell, 10 dkg füstölt sajt, 5 dkg dió, 1 dl tejföl, fokhagymakrém, vágott zöldpetrezselyem, só, bors, olaj a kisütéshez, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa.

1. Óvatosan válasszuk le a húst a csontról, és vágjuk négy szép szeletre. Verjük ki, dörzsöljük be sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és hagyjuk állni 3 órán át.
2. A nagylyukú resze...
2007-04-29 00:39:46
Medvehagyma, a tavasz hírnöke
... medvehagymát, és jól összekeverjük. Sajttal, tejföllel fogyasztjuk.

Húsgombóc medvehagymával

Hozzávalók:

60 dkg darált hús, petrezselyemzöld, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg ricotta sajt (vagy krémsajt), só, bors, 2 dkg fenyőmag, 2 tk. medvehagymás pesto; a mártáshoz: 15 dkg mogyoróhagyma/salotta, zeller, sárgarépa, fokhagyma, 80 dkg paradicsom...
2007-04-27 00:56:10
Csiperkegomba
... tálalom


Töltött gombafejek
Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.
A tisztított gombafejeket egy kivajazott tepsibe teszem, sózom és borsozom. A gombafejeket és a hagymát apróra vágom és a ...
2007-04-23 05:26:07
Ketten a konyhában
Ketten a konyhában

Ma ott voltál a közelemben, amikor kimentem a konyhába főzni. Ezért aztán sokkal nagyobb kedvvel láttam hozzá, mint máskor.

Paradicsomlevest főztem májgaluskával. Már a leves-alap készen volt, amikor eszembe jutott, hogy maradt tegnapról még egy kis pezsgő. Teletöltöttem a pezsgőspoharat. Míg a buzgó habzás lecsillapult a pohárban, elővettem...
2007-04-22 10:25:47
Újházi tyúkhúsleves
... db tyúk vagy csirke, leveszöldségek, petrezselyemzöld, snidling, orsótészta, zöldborsó, brokkoli, só, szemesbors. A májgombóchoz:

2-3 db csirkemáj, 1 db tojás, só, bors, zsemlemorzsa, gríz, petrezselyemzöldHagyományos módon finom húslevest főzök. Elkészítem a májgombócokat: a májat apróra elkaparom, ráütöm a tojást, hozzáadom a zsemlemorzsát, a grízt, az apróra vágott p...
2007-04-21 00:40:54
1 2 3 ...............376 377 ........564 565 .......744 745 746 751 752 753 
Címkék: konyhafőnök titkai, tavasz hírnöke, spárgát tisztítsd, rántott sajt, zsemlemorzsa után, uborkás mártáshoz, csokor petrezselyem, csirkemájat megmossuk, hártyáktól megtisztítjuk, tészta nyújtásához, nagyobb lábasban, túrót áttörjük, nagylyukú resze, tisztított gombafejeket, kivajazott tepsibe, hagymát apróra, konyhába főzni, leves-alap készen, buzgó habzás, májat apróra, apróra vágott, paradicsomlevest, petrezselyemzöld, fokhagymakrémmel, zöldpetrezselyem, zsemlemorzsában, csirkegöngyöleg, olaszgombaleves, medvehagymával, pezsgőspoharat, leveszöldségek, fokhagymakrém, csemegeuborka, májgaluskával, májgombócokat, bepaníroztunk, zsemlemorzsát, csiperkegomba, összekeverjük, mogyoróhagyma, teletöltöttem, kristálycukor, megtisztítjuk, papírtörlővel, zsemlemorzsa, gombafejeket, medvehagymát, medvehagymás, fehérborecet, szerecsendió, sertésszelet, félretesszük, petrezselyem, lecsillapult, tyúkhúsleves, májgombóchoz, fölforralunk, elkészítése, kikenéséhez, előkészítés, készítettük, csirkemájat, törölgetjük, nyújtásához,
© 2013 TVN.HU Kft.