Belépés
Vese, velővel
Vese, velővel

Hozzávalók: 2 sertésvelő, 2 sertésvese, 6 deka zsír, 4 deka hagyma, só, törött bors, kevés pirospaprika.
A veséket kettévágjuk és kiszedjük erezéseit, majd egészen vékony szeletekre vágjuk.
A velőt megtisztítjuk hártyáitól, és ugyancsak megvagdaljuk apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyor...
2006-09-19 10:50:53
Kocsonyázott ponty magyarosan
Kocsonyázott ponty magyarosan

Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ...
2006-09-19 10:48:32
Ponty- vagy harcsapaprikás
Ponty- vagy harcsapaprikás

Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szaba...
2006-09-19 10:46:58
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

Hozzávalók: 1 kiló hal, 3 nagy fej vöröshagyma, só, kávéskanálnyi pirospaprika, egy-két cseresznyepap-rika, 10 deka lecsó.
A legkitűnőbb halászlevet háromféle halból készíthetjük. Minél nagyobb mennyiségben főzzük, annál ízletesebb. A legjobb, ha harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük.
A hagymát apróra összevágjuk és a hal fejével, uszonyaiva...
2006-09-19 10:45:41
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá...
2006-09-19 10:34:24
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
2006-09-19 09:46:27
Sárgaborsópüré-leves
Sárgaborsópüré-leves

Hozzávalók: 20 deka feles sárgaborsó, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka hagyma,
1 g pirospaprika, 2 g törött bors, 1 apró kockákra vágott zsömle, só.
A kiválogatott és tisztára mosott sárgaborsót gyengén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát e...
2006-09-19 09:42:37
Zöldbableves
Zöldbableves

Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka zsír, 3 deka liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 deka vöröshagyma, pirospaprika, 2 deci tejföl, só.
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágot...
2006-09-19 09:36:54
Zöldségleves
Zöldségleves

Hozzávalók: 30 deka vegyes zöldség, 25 deka borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben teg...
2006-09-19 09:15:18
Csülkös bableves
... kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző este külön-külön hideg vízbe áztatott füstölt csülköt és babot, babérlevéllel együtt tiszta víz...
2006-09-12 00:12:56
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: veséket kettévágjuk, velőt megtisztítjuk, célra legalkalmasabb, halat megtisztítjuk, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, legkitűnőbb halászlevet, hagymát apróra, részek csontosak, megtisztított fejet, perzselés célja, vágóhídi forrázá, főzésre előkészített, egészben főtt, csontot külön, apróra vágot, zöldséget apró, előző este, zöldpetrezselyem, sertéskocsonya, harcsapaprikás, sárgaborsópüré, legalkalmasabb, megtisztított, babérlevéllel, halszeleteket, cseresznyepap, megtisztítjuk, kávéskanálnyi, vöröshagymába, mennyiségben, megvagdaljuk, készíthetjük, előkészített, kocsonyázott, pirospaprika, kiválogatott, zöldségleves, felforraljuk, megpörköljük, enyvtartalma, zöldbableves, petrezselyem, vöröshagyma, legkitűnőbb, sárgaborsót, megpirítjuk, halászlevet, felengedjük, zöldpaprika, megpirított, kocsonyahús, lencseleves, evőkanálnyi, elkészítése, sertéscsont, zsömleszínű, felaprítjuk, összevágjuk, kettévágjuk, átperzselni, csipetkéhez, kevergetés, elkeverjük, csontlével, magyarosan, hozzávalók, hozzáadjuk, feltesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.