Belépés
Bab vagy paszuly
... bélbe kerülő rákkeltő anyagokkal szemben. Tápanyagtartalmát a fagyasztás nem módosítja lényegesen, de a konzerválással C-vitamintartalma csökkenhet (ez a szárításra is vonatkozik). A babkonzervek nagy hátránya még, hogy többnyire egészségtelenül sok só van bennük.

A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért jelentős szerepet tölt be a fogyókúráz...
2024-01-29 11:15:09
A bab gyógyító hatása elengedhetetlen
... bélbe kerülő rákkeltő anyagokkal szemben. Tápanyagtartalmát a fagyasztás nem módosítja lényegesen, de a konzerválással C-vitamintartalma csökkenhet (ez a szárításra is vonatkozik). A babkonzervek nagy hátránya még, hogy többnyire egészségtelenül sok só van bennük.

A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért jelentős szerepet tölt be a fogyókúráz...
2024-01-23 20:28:10
Csilis bab klasszikusan
... bazsalikommal, sóval, a babérlevéllel, valamint a fél rúd fahéjjal. Legalább egy órán át főzzük így, a fahéjat félidőben eltávolítjuk.
Amikor jól összefőtt, hozzáadjuk a babkonzerveket, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Reszelt cheddarral és friss korianderrel kínáljuk.

...
2017-03-25 22:41:02
Babpaprikás - glutén és laktózmentes
... éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig f...
2016-07-29 22:46:26
Hagymás bab recept
... konzerv bab

Elkészítés:

Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg el...
2012-02-21 11:01:03
Chilis bab-Chili con Carne recept
... pistát szoktam használni, a pirospaprikát, és fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymákat is. Felöntjük egy csésze fekete kávével, kevés vízzel és főzzük össze. Tegyük bele a babkonzerveket (lehet vegyesen is), a kukoricát és a paradicsomlevet. A konzerveket csepegtessük le előtte! Forraljuk kb. 10 percig, majd dobjunk bele két kocka 85 %-os étcsokit és kis lángon főzzük...
2011-08-02 19:17:03
Fejtett bab
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és különféle köreteket. Ha tehetjük, kerüljük a babkonzerveket, mert egészségtelenül sok sót tartalmaznak. A fejtett bab kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy héja legyen tömör, kemény és foltmentes.
...
2011-06-18 21:50:50
Babburger
... kakukkfű
1 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra, aranyszínűre pirítottam - vigyázat, hamar megég!

A babkonzerveket lecsöpögtettem, villával összenyomkodtam és hozzáadtam a felaprított hagymát, a kenyér/zsemlemorzsát, a tojást, a paradicsompasztát, a kakukkfüvet és a fenyőmagot. Sóval, borssal ...
2011-03-20 11:50:35
Fejtett bab
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és különféle köreteket. Ha tehetjük, kerüljük a babkonzerveket, mert egészségtelenül sok sót tartalmaznak. A fejtett bab kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy héja legyen tömör, kemény és foltmentes.
Fontos egészségi hatások tudnivalói itt....
2010-07-02 22:51:57
Fejtett bab
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és külön...
2010-05-15 19:53:54
1 2 
Címkék: konzerválással C-vitamintartalma, babkonzervek nagy, zöldbab viszonylag, fahéjat félidőben, hagyma kellően, lecsepegtetett babkonzerveket, vöröshagyma üveges, összetört foghagymát, csésze fekete, konzerveket csepegtessük, fenyőmagot száraz, babkonzerveket lecsöpögtettem, felaprított hagymát, fűszerpaprikával, egészségtelenül, kiválasztásakor, vitamintartalma, összenyomkodtam, elengedhetetlen, paradicsomlevet, lecsöpögtettem, babkonzerveket, konzerválással, felhasználásuk, lecsepegtetett, utánaízesítjük, fokhagymanyomó, pirospaprikát, babérlevéllel, zsemlemorzsát, bazsalikommal, aranyszínűre, eltávolítjuk, rotyogtatjuk, szénhidrátot, tartalmaznak, babkonzervek, pirosaranyat, korianderrel, készíthetünk, segítségével, laktózmentes, megkóstoljuk, klasszikusan, vöröshagymát, fokhagymákat, csepegtessük, felforralom, elkészítése, megfonnyadt, serpenyőben, szalonnákat, babpaprikás, kakukkfüvet, felaprított, vöröshagyma, konzerveket, mindmegette, beleszórjuk, hozzáöntjük, anyagokkal, fagyasztás, fenyőmagot, csökkenhet,
© 2013 TVN.HU Kft.