|
|
|
... bélbe kerülő rákkeltő anyagokkal szemben. Tápanyagtartalmát a fagyasztás nem módosítja lényegesen, de a konzerválással C-vitamintartalma csökkenhet (ez a szárításra is vonatkozik). A babkonzervek nagy hátránya még, hogy többnyire egészségtelenül sok só van bennük.
A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért jelentős szerepet tölt be a fogyókúráz... |
2024-01-29 11:15:09 |
|
|
|
|
|
|
... bélbe kerülő rákkeltő anyagokkal szemben. Tápanyagtartalmát a fagyasztás nem módosítja lényegesen, de a konzerválással C-vitamintartalma csökkenhet (ez a szárításra is vonatkozik). A babkonzervek nagy hátránya még, hogy többnyire egészségtelenül sok só van bennük.
A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért jelentős szerepet tölt be a fogyókúráz... |
|
2024-01-23 20:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikommal, sóval, a babérlevéllel, valamint a fél rúd fahéjjal. Legalább egy órán át főzzük így, a fahéjat félidőben eltávolítjuk.
Amikor jól összefőtt, hozzáadjuk a babkonzerveket, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Reszelt cheddarral és friss korianderrel kínáljuk.
... |
2017-03-25 22:41:02 |
|
|
|
|
|
|
... éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig f... |
|
2016-07-29 22:46:26 |
|
|
|
|
|
|
... konzerv bab
Elkészítés:
Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg el... |
|
2012-02-21 11:01:03 |
|
|
|
|
|
|
... pistát szoktam használni, a pirospaprikát, és fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymákat is. Felöntjük egy csésze fekete kávével, kevés vízzel és főzzük össze. Tegyük bele a babkonzerveket (lehet vegyesen is), a kukoricát és a paradicsomlevet. A konzerveket csepegtessük le előtte! Forraljuk kb. 10 percig, majd dobjunk bele két kocka 85 %-os étcsokit és kis lángon főzzük... |
2011-08-02 19:17:03 |
|
|
|
|
|
|
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és különféle köreteket. Ha tehetjük, kerüljük a babkonzerveket, mert egészségtelenül sok sót tartalmaznak. A fejtett bab kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy héja legyen tömör, kemény és foltmentes.
... |
2011-06-18 21:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
1 tojás
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra, aranyszínűre pirítottam - vigyázat, hamar megég!
A babkonzerveket lecsöpögtettem, villával összenyomkodtam és hozzáadtam a felaprított hagymát, a kenyér/zsemlemorzsát, a tojást, a paradicsompasztát, a kakukkfüvet és a fenyőmagot. Sóval, borssal ... |
2011-03-20 11:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és különféle köreteket. Ha tehetjük, kerüljük a babkonzerveket, mert egészségtelenül sok sót tartalmaznak. A fejtett bab kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy héja legyen tömör, kemény és foltmentes.
Fontos egészségi hatások tudnivalói itt.... |
2010-07-02 22:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... cannellino bab, flageolet bab, lima- vagy holdbab, gyöngybab. Felhasználásuk sokoldalú: készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és külön... |
2010-05-15 19:53:54 |
|
|
|
|