Belépés
Szombat - menüajánlat
... mazsolaszemek
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és nar...
2011-01-14 19:01:41
Citromos piskótatekercs
... lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és még kb. 5 percig habosítjuk. Lassan (szűrőn keresztül) hozzáöntjük a citromlevet és beletesszük a citromhéjat. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával alaposan elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, négyzetformára igazítjuk, és mérsékelt lángon tűpróbáig sütjük. Pár percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan l...
2011-01-13 22:54:14
Piskóta cukorbetegeknek
... tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Amikor már tejfehér a színe, a Glukonont több részletben apránként hozzáadva kemény habbá verjük. A tojások sárgáit ugyancsak kikeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény fehérjébe. Ezután apránként a lisztet is beleszórjuk, és laza mozdulatokkal egyneművé keverjük. A masszát papírral bélelt sütőlemezre, tortakarikába öntjük, és közepesen forr...
2011-01-13 22:01:20
Pálinkás almatorta
... likőrt, és 2 evőkanál citromlevet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a fahéjjal, és a masszára szórjuk. Alaposan kikeverjük, beledolgozzuk a reszelt almát, és beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A zöldalmát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magház...
2011-01-13 13:55:15
Krémmel, tálban sütve
... habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, és összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot is lazán beleforgatjuk. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. A krémhez a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját h...
2011-01-11 14:38:27
Egyéb palacsintareceptek
... kenjünk töltőlékkel. A két oldalát felhajtjuk 2-3 cm-re.
Feltekerjük szorosan (szabályos henger alakja legyen!).
A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába.
Forró zsírban kisütjük. Tálaljuk gomba szósszal (zöld petrezselyemmel), besamel szósszal, céklalevessel...
Nagyon finom, ha töltőlékbe keverjük, m...
2011-01-10 20:31:15
Cs betűs receptek
... vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, összekeverjük a hagymás hússal, megsózzuk, és forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.


Csongrádi le...
2011-01-10 17:31:46
Cs betűs receptek
... vágjuk, majd 4 dkg zsírba...
2011-01-10 17:23:12
B betűs receptek
... forraljuk. A gombócokhoz a pontyot ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe rakva 4-5 percig főzzük. Levesbe szaggatott galuskával azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc...
2011-01-10 13:32:24
Töltött karaj hagymás krumpliv
... felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet. A hús szaftját beleöntjük egy lábosba, s az apróra vágott hagymát megpároljuk ebben a zsírban. Mikor már üveges, beleforgatjuk a krumplit.

A salátához a paradicsomot, a hagymát és a mozzarellát felkarikázzuk, tálba rétegezve fűszerezzük (só, színes bors, oregánó), hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek....
2011-01-09 20:26:48
1 2 3 ..................228 229 230 .........343 344 .........457 458 459 
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, tejet felforraljuk, tojások sárgáját, szódabikarbónával alaposan, tojások sárgáit, kemény fehérjébe, masszát papírral, lisztet összekeverjük, masszára szórjuk, reszelt almát, formába simítjuk, zöldalmát megmossuk, sárgáját habosra, kikapart vaníliát, aszalt gyümölcsökkel, töltelékkel megtöltjük, tojások fehérjét, palacsintákat bepanírozunk, maradék tésztába, hagymát megsütjük, másik lábosban, héjában főtt, hagymás hússal, pontyot ledaráljuk, keményítőt beledolgozzuk, fölaprított petrezselyemmel, kemény habbá, masszából nedves, forrásban lévő, apróra vágott, mozzarellát felkarikázzuk, petrezselyemmel, tojásfehérjéket, cukorbetegeknek, piskótatekercs, megforrósítjuk, összedolgozzuk, zsemlemorzsába, szétválasztjuk, négyzetformára, beleforgatjuk, összekeverjük, felkarikázzuk, céklalevessel, palacsintákat, beledolgozzuk, tojássárgáját, mazsolaszemek, tojásfehérjét, gyümölcsökkel, tortakarikába, mozdulatokkal, felforraljuk, megfordítjuk, növekedésnek, bepanírozunk, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.