|
|
|
... lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és még kb. 5 percig habosítjuk. Lassan (szűrőn keresztül) hozzáöntjük a citromlevet és beletesszük a citromhéjat. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával alaposan elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, négyzetformára igazítjuk, és mérsékelt lángon tűpróbáig sütjük. Pár percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan l... |
|
2011-01-13 22:54:14 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Amikor már tejfehér a színe, a Glukonont több részletben apránként hozzáadva kemény habbá verjük. A tojások sárgáit ugyancsak kikeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény fehérjébe. Ezután apránként a lisztet is beleszórjuk, és laza mozdulatokkal egyneművé keverjük. A masszát papírral bélelt sütőlemezre, tortakarikába öntjük, és közepesen forr... |
2011-01-13 22:01:20 |
|
|
|
|
|
|
... likőrt, és 2 evőkanál citromlevet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a fahéjjal, és a masszára szórjuk. Alaposan kikeverjük, beledolgozzuk a reszelt almát, és beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A zöldalmát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magház... |
|
2011-01-13 13:55:15 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, és összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot is lazán beleforgatjuk. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. A krémhez a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját h... |
|
2011-01-11 14:38:27 |
|
|
|
|
|
|
... kenjünk töltőlékkel. A két oldalát felhajtjuk 2-3 cm-re.
Feltekerjük szorosan (szabályos henger alakja legyen!).
A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába.
Forró zsírban kisütjük. Tálaljuk gomba szósszal (zöld petrezselyemmel), besamel szósszal, céklalevessel...
Nagyon finom, ha töltőlékbe keverjük, m... |
2011-01-10 20:31:15 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, összekeverjük a hagymás hússal, megsózzuk, és forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.
Csongrádi le... |
2011-01-10 17:31:46 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, majd 4 dkg zsírba... |
2011-01-10 17:23:12 |
|
|
|
|
|
|
... forraljuk. A gombócokhoz a pontyot ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe rakva 4-5 percig főzzük. Levesbe szaggatott galuskával azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc... |
2011-01-10 13:32:24 |
|
|
|
|
|
|
... felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet. A hús szaftját beleöntjük egy lábosba, s az apróra vágott hagymát megpároljuk ebben a zsírban. Mikor már üveges, beleforgatjuk a krumplit.
A salátához a paradicsomot, a hagymát és a mozzarellát felkarikázzuk, tálba rétegezve fűszerezzük (só, színes bors, oregánó), hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.... |
2011-01-09 20:26:48 |
|
|
|
|