Belépés
Édeni régi étkek - receptes könyv
... vöröshagyma, 5-10 dkg májkrém,

1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, olaj,

só, bors, majoránna.

A héjában főtt krumplit megpucolom, áttöröm, belereszelek

egy kis fej vöröshagymát, 5-10 dkg májkrémmel, 1 tojással, 1

evőkanál liszttel, 1 mokkáskanálnyi sütőporral és 2 evőkanál

olajjal összeállítom. Sóval, ...
2015-07-30 08:15:48
Fehérspárga-krémleves könnyedén
... perc alatt a maradék zöldséglevessel felöntve, fedő alatt puhára főzöm. Az utolsó néhány percben hozzáöntöm a tejet, forralás után leveszem a tűzről. Ekkor adom hozzá a citromlevet, belereszelek kb. 1/4 szerecsendiót - ha szükséges sózom, borsozom, botmixerrel pürésítem.

...
2015-06-10 21:38:10
Temesvári sertésragu galuskával
... hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.

A galuskához egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni 1 kanál sóval.

A ...
2015-05-19 21:32:17
Bazsalikomos csirkemell parmezános sajtszósszal...
... hagyom.

A lisztet forró olajon megfuttatom, de nem hagyom megbarnulni. Felengedem a tej felével, és habverővel csomómentesre keverem, aztán hozzáadom a maradék tejet. Hozzáöntöm a bort, belereszelek egy kevés citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát és a sajtot. Folyamatos kevergetés mellett fölforralom, sózom, borsozom. Ha túl híg, akkor borral elkevert lisztet vagy keményítőt...
2015-01-25 22:16:51
Sajtsaláta
... almaecet

Levétől lecsurgatok egy konzervkukoricát és összekeverem egy kis üveg, levétől lecsurgatott zöldborsóval, 20 dkg kockára vágott edami, és két nagy, meghámozott, kockára vágott almával. Belereszelek egy kis fej vöröshagymát, belevágok néhány karika csemegeuborkát és néhány csepp almaecettel megöntözöm, salátafűszerrel meghintem, néhány óráig állni hagyom. Tálalá...
2014-07-29 21:11:25
Citromkrém
...
20 dkg porcukor

Két egész tojást elkeverek 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral, 1 dl tejjel, és kis lángon sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről, langyosra keverem, be...
2014-06-24 16:53:45
Fehérspárga-krémleves könnyedén
... perc alatt a maradék zöldséglevessel felöntve, fedő alatt puhára főzöm. Az utolsó néhány percben hozzáöntöm a tejet, forralás után leveszem a tűzről. Ekkor adom hozzá a citromlevet, belereszelek kb. 1/4 szerecsendiót - ha szükséges sózom, borsozom, botmixerrel pürésítem.

A sós, édes és enyhén savanykás, kissé borsos ízek tökéletes egyensúlya érvényesül a meleg lev...
2014-06-10 22:06:39
x
... tettem kevés fokhagymát és babérlevelet,sót.
Villával megszúrom a szalonát, ha puha kiveszem a vízből. Egy pici
vizet kiveszek a főző vízből teszek bele pirospaprikát és belereszelek néhány gerezd fokhagymát,sót.Ezzel alaposan bekenem a szalonát.Ha kihült fogyasztható. Jó étvágyat.
#1079
2008. november 19. 19:17
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. nov...
2014-01-11 19:48:12
Lehet mazsolázni
... vöröshagyma, 5-10 dkg májkrém,

1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, olaj,

só, bors, majoránna.

A héjában főtt krumplit megpucolom, áttöröm, belereszelek

egy kis fej vöröshagymát, 5-10 dkg májkrémmel, 1 tojással, 1

evőkanál liszttel, 1 mokkáskanálnyi sütőporral és 2 evőkanál

olajjal összeállítom. Sóval, ...
2013-03-06 01:57:51
Darálthúsból-Pásztor pite
... hozzá 1-2- kanál lisztet is. Eközben 1 kg burgonyát megpucolok, megfőzök. Ha kész, összetöröm és kikeverem két tojás sárgájával, kevés vajjal és fél pohár tejjel, sózom, borsozom, majd belereszelek kb 10 dkg sajtot. Előtte kicsit hagyjuk hűlni a burgonyát, különben a sajttól összetapad.
Egy jénaiba vagy tepsibe beleszedem a ragut, a tetejére kb. 2 ujjnyi vastagságban ráhalmoz...
2013-02-16 22:30:07
1 2 3 4 
Címkék: héjában főtt, maradék zöldséglevessel, utolsó néhány, ujjnyi csíkokra, nagyobb fazékban, lisztet forró, maradék tejet, kevés citromhéjat, főző vízből, sajttól összetapad, jénaiba vagy, konzervkukoricát, salátafűszerrel, zöldséglevessel, spargakremleves, mokkáskanálnyi, csemegeuborkát, receptgaleriak, szerecsendiót, összeforralom, csomómentesre, pirospaprikát, belereszelek, összeállítom, babérlevelet, sajtszósszal, összekeverem, bazsalikomos, lecsurgatott, vöröshagymát, fogyasztható, zöldborsóval, vastagságban, darálthúsból, fehérspárga, vöröshagyma, botmixerrel, almaecettel, meghámozott, mokkáskanál, citromlevet, porcukorral, citromhéjat, megbarnulni, lecsurgatok, fölforralom, mindmegette, megfuttatom, sertésragu, egyensúlya, galuskával, hozzáöntöm, fokhagymát, csirkemell, sajtsaláta, sárgájával, érvényesül, keményítőt, megöntözöm, parmezános, megpucolom, sütőporral, lapokkepek, habverővel, megpucolok, mazsolázni, beleszedem, kevergetés, májkrémmel, galuskához, citromkrém,
© 2013 TVN.HU Kft.