|
|
|
... fej karfiol
1,5 dl víz
só, húsleveskocka
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd beletesszük a karalábét és a sárgarépát. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.
Hozzáadjuk a többi zöldséget, és puhára főzzük. Néhány zsenge karalábélevelet is belefőzhetünk. A húslevesko... |
2008-06-07 13:10:29 |
|
|
|
|
|
|
... rész vodka
1/2 rész citromlé
1 rész narancslé
1/2 tk. grenadine
szódavíz
A shakerbe jeget teszünk és beleöntjük a citrom- és narancslevet, a vodkát, majd beletesszük a grenadine-t. Az egészet alaposan összerázzuk és egy pohárba töltjük. Végül a szódát rátöltjük és már kínálhatjuk is a koktélt.
... |
|
2008-05-12 12:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... narancslével, a gyümölcspéppel elkeverjük, ízesítjük tetszés szerinti mézzel vagy folyékony édesítővel, kevés őrölt fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, majd a felkockázott gyümölcsöt is beletesszük. Tálalásig a hűtőben parkoltatjuk.
Nálunk kizárólag barackból készült a leves, de lehetne hozzá sárgadinnyét, szőlőt, epret, szedret, málnát, cseresznyét, meggyet is haszn... |
2008-04-12 13:02:05 |
|
|
|
|
|
|
CSIRKE RAGÚ
ELOSZOR IS SZALONNÁT PIRÍTANI,MAJD KISZEDNI,BELEVÁGNI A HAGYMÁT ÉS DÍSZTELNI KICSIT.ERRE FELVÁGUNK PAPRIKÁT,GOMBÁT,BELETESSZUK ÉS TOVÁBB DÍNSZTELJUK,MAJD AZ APRÓRA VÁGOTT CSIRKE BELSOSÉGEKET.ELOBB A ZUZÁT ÉS A SZÍVET MIVEL TOVÁBB SULNEK - FONEK, MAJD AMIKOR MAJDNEM KÉSZ AZ APRÓR... |
|
2008-04-03 14:04:04 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj. Tojások sárgáját habosra keverjük a fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.
Fitness keksz (2)
25dkg tk liszt, 1/2 dl olíva olaj, 2db toj... |
|
2007-06-27 19:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasüt... |
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|