|
|
|
... zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, rátesszük a feldarabolt sonkát, kissé megpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát hozzátesszük, ezután a gombát. Zsírjára sütjük, beletesszük a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Ha, már majdnem puha, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és lassan felforraljuk. Tálalásnál a sült hú... |
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya.
Elkészítése: A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a húst, megsózzuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Mielőtt megpuhul, hosszúra vágott burgonyát adunk hozzá, és együtt puhára főzzük.
Felvidéki bableves
Ho... |
|
2011-01-13 16:05:06 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vagdaljuk. Az időközben kinyitott kuktába beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a tárkonyt, a kicsumázott és felszeletelt paprikát, a lehéjazott és szeletekre vágott paradicsomot, a hússzeleteket, és ráöntjük a pecsenyelevet... |
2011-01-13 15:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... sóval ízesítjük, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe göngyöljük. A maradék pirított hagymát megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a savanyú káposztát és a maradék füstölt szalonnát. Ráhelyezzük a töltelékeket, a négy szeletre vágott húsos angolszalonnát, majd lefedve pároljuk. A végén hozzáadjuk a felkarikázott ko... |
|
2011-01-13 15:07:11 |
|
|
|
|
|
|
... húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát, meglocsoljuk az ecettel, s... |
|
2011-01-13 13:17:12 |
|
|
|
|
|
|
... húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora laskára vágtunk fel, mint a húsdarabokat. A puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a jól lecsöpögtetett burgonyát, néhány percig együtt pároljuk, végül meghintjük a pirospaprikával. Alaposan összekeverjük, és ecetes savanyúval körítjük.
Brassói apró pec... |
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... gomba, 2 dl tejföl, 2 k. olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 k. liszt, 1 dl száraz fehér asztali bor, só, bors
Elkészítés: Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, v... |
2011-01-10 13:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... csirke
Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és ... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. pirospaprika
2 k. tejföl
1 cs. petrezselyem
só, bors
Elkészítése: A leveskockát feloldjuk, beletesszük főni a felaprított babot, és a zöldségeket. Az apróra vágott hagymát olajba megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a paprikát a szétnyomott fokhagymát, és a forrásba lévő levesbe tesszü... |
2011-01-09 09:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. A forró olajban megpirítjuk a húst, belekeverjük a hagymákat, megfonnyasztjuk, rádobj... |
2011-01-09 09:23:33 |
|
|
|
|