|
|
|
... élesztőt,hozzáadom a vizet és pár mozdulattal eloszlatom benne....12 órát kelni hagyom,a massza elég folyós lesz,de a 12 óra múlva már nem annyira.Akkor a tálból kivéve áthajtogatom,belisztezem és konyharuha alatt fél órát pihentetem.A sütőt benne egy fedeles jénaival 250 fokra előmelegítem,erre elég a fél óra,amíg a tészta pihen.A fél óra elteltével a tésztát a jénaiba teszem és ... |
2012-02-25 19:43:13 |
|
|
|
|
|
|
... eredeti recept is írja -, hogy reggel meg tudjam sütni. Ne ijedjen meg senki, a massza eléggé folyós lesz! 12 óra múlva - már nem annyira folyósan -, kiöntöm a tálból, áthajtogatom, belisztezem, konyharuha alatt 30 percig pihentetem. A sütőt - benne egy fedeles jénai edénnyel -, 250 fokra előmelegítem. A fél óra - amíg az anyag a konyharuha alatt pihen - elteltével a tésztát az el... |
|
2012-02-16 19:57:36 |
|
|
|
|
|
|
... falától a tészta elválik, pedig nem dolgoztam ki. Mivel a tészta gyönyörűen meg fog kelni, így nem kell sőt nem is szabad dagasztani. Cipót formálok a tésztából a tál aljára, enyhén belisztezem konyhaszalvétával letakarva és jó meleg pléddel betakarva hagyom kelni. Nem szabad a kelesztést siettetni. (tilos napra vagy meleg vízbe tenni), de addig, amíg a tészta hatliteres edényt sz... |
2012-01-29 21:16:36 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mazsola
meggy, vagy befőtt ( ami van)
Elkészítés:
A tejbe beáztatom kicsit a tésztát, a többi hozzávalót összekeverem. A 30 x 22 cm-es tepsit kikenem vajjal, belisztezem, és beöntöm a tésztás tejet, erre ráborítom a keveréket. Beleszórom a mazsolát és egy marék ( kb. 20 db.) kimagozott meggyet is. Közepesen meleg sütőben kb. 45 perc alatt megsül.... |
|
2012-01-20 10:58:18 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mazsola
meggy, vagy befőtt ( ami van)
Elkészítés:
A tejbe beáztatom kicsit a tésztát, a többi hozzávalót összekeverem. A 30 x 22 cm-es tepsit kikenem vajjal, ... |
|
2012-01-08 12:59:35 |
|
|
|
|
|
|
... percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem. Kb. fél óra alatt, szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és a sütőbe helyezem. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül ... |
2011-11-14 13:17:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Almás-mákos és meggyes rétes
A pihentetés után, a tészta puha, ha belenyomjuk az ujjunkat, ott marad a helye. A nyújtáshoz, az asztalra teszek egy tiszta abroszt, belisztezem és a tenyeremmel kilapítgatom a tésztát, majd elkezdem kihúzni. Meglisztezem a kezem, a tészta tetejét kissé bezsírozom, és alulról a kézfejemmel, belülről kifelé haladva óvatosan húzom, míg... |
2011-10-20 11:02:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Ezután beledolgozom a vajat is, majd lisztezett tálba téve a cipóvá formált tésztát, a tetejét is belisztezem, és ruhával letakarva, dupla nagyságúra kelesztem. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az alm... |
2011-10-10 10:27:00 |
|
|
|
|
|
|
... percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem, kb. fél óra alatt szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és belerakom a tésztát, majd megszórom lenmaggal. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve... |
2011-08-04 10:37:26 |
|
|
|
|
|
|
... ezzel a krémmel vastagon megkenem. Pár órán
keresztül, letakarva, hűtőben érlelem. Aztán bepanírozom
(liszt, tojás, morzsa) és szép pirosra kisütöm. A hagymakarikákat
belisztezem, és zsírban ropogósra sütöm. Burgonyapürével
és hideg uborkasalátával tálalom.
Hideg libacomb zsírjában
Hozzávalók:
4 db libacomb,˝ kg libaháj, őrölt bors, 2 db vöröshag... |
2011-07-07 05:23:28 |
|
|
|
|