Belépés
házi kenyér u1
... élesztőt,hozzáadom a vizet és pár mozdulattal eloszlatom benne....12 órát kelni hagyom,a massza elég folyós lesz,de a 12 óra múlva már nem annyira.Akkor a tálból kivéve áthajtogatom,belisztezem és konyharuha alatt fél órát pihentetem.A sütőt benne egy fedeles jénaival 250 fokra előmelegítem,erre elég a fél óra,amíg a tészta pihen.A fél óra elteltével a tésztát a jénaiba teszem és ...
2012-02-25 19:43:13
udapte1 kenyér recept
... eredeti recept is írja -, hogy reggel meg tudjam sütni. Ne ijedjen meg senki, a massza eléggé folyós lesz! 12 óra múlva - már nem annyira folyósan -, kiöntöm a tálból, áthajtogatom, belisztezem, konyharuha alatt 30 percig pihentetem. A sütőt - benne egy fedeles jénai edénnyel -, 250 fokra előmelegítem. A fél óra - amíg az anyag a konyharuha alatt pihen - elteltével a tésztát az el...
2012-02-16 19:57:36
Irénke fánkja
... falától a tészta elválik, pedig nem dolgoztam ki. Mivel a tészta gyönyörűen meg fog kelni, így nem kell sőt nem is szabad dagasztani. Cipót formálok a tésztából a tál aljára, enyhén belisztezem konyhaszalvétával letakarva és jó meleg pléddel betakarva hagyom kelni. Nem szabad a kelesztést siettetni. (tilos napra vagy meleg vízbe tenni), de addig, amíg a tészta hatliteres edényt sz...
2012-01-29 21:16:36
10 perces rétes recept
... dkg mazsola
meggy, vagy befőtt ( ami van)

Elkészítés:
A tejbe beáztatom kicsit a tésztát, a többi hozzávalót összekeverem. A 30 x 22 cm-es tepsit kikenem vajjal, belisztezem, és beöntöm a tésztás tejet, erre ráborítom a keveréket. Beleszórom a mazsolát és egy marék ( kb. 20 db.) kimagozott meggyet is. Közepesen meleg sütőben kb. 45 perc alatt megsül....
2012-01-20 10:58:18
10 perces rétes recept
... dkg mazsola
meggy, vagy befőtt ( ami van)

Elkészítés:
A tejbe beáztatom kicsit a tésztát, a többi hozzávalót összekeverem. A 30 x 22 cm-es tepsit kikenem vajjal, ...
2012-01-08 12:59:35
Tökmagos házi kenyér recept
... percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem. Kb. fél óra alatt, szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és a sütőbe helyezem. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül ...
2011-11-14 13:17:46
Rétes kavalkád+sok más recept
...
Almás-mákos és meggyes rétes

A pihentetés után, a tészta puha, ha belenyomjuk az ujjunkat, ott marad a helye. A nyújtáshoz, az asztalra teszek egy tiszta abroszt, belisztezem és a tenyeremmel kilapítgatom a tésztát, majd elkezdem kihúzni. Meglisztezem a kezem, a tészta tetejét kissé bezsírozom, és alulról a kézfejemmel, belülről kifelé haladva óvatosan húzom, míg...
2011-10-20 11:02:55
Baracklekváros almás bukta*-*-
... tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Ezután beledolgozom a vajat is, majd lisztezett tálba téve a cipóvá formált tésztát, a tetejét is belisztezem, és ruhával letakarva, dupla nagyságúra kelesztem. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az alm...
2011-10-10 10:27:00
Lenmagos házikenyér recept
... percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem, kb. fél óra alatt szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit. Kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és belerakom a tésztát, majd megszórom lenmaggal. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve...
2011-08-04 10:37:26
Édeni régi étkek
... ezzel a krémmel vastagon megkenem. Pár órán
keresztül, letakarva, hűtőben érlelem. Aztán bepanírozom
(liszt, tojás, morzsa) és szép pirosra kisütöm. A hagymakarikákat
belisztezem, és zsírban ropogósra sütöm. Burgonyapürével
és hideg uborkasalátával tálalom.
Hideg libacomb zsírjában
Hozzávalók:
4 db libacomb,˝ kg libaháj, őrölt bors, 2 db vöröshag...
2011-07-07 05:23:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: massza elég, tálból kivéve, sütőt benne, fedeles jénaival, tészta pihen, jénaiba teszem, massza eléggé, fedeles jénai, konyharuha alatt, tészta elválik, tészta gyönyörűen, kelesztést siettetni, tészta hatliteres, tejbe beáztatom, többi hozzávalót, tésztás tejet, kenyérsütő formát, sütőbe helyezem, sütő teljesen, pihentetés után, tészta puha, asztalra teszek, tiszta abroszt, tenyeremmel kilapítgatom, tészta tetejét, cipóvá formált, krémmel vastagon, burgonyapürével, uborkasalátával, hagymakarikákat, baracklekváros, tojássárgákat, áthajtogatom, kilapítgatom, összekeverem, begyújtástól, beledolgozom, meglisztezem, előmelegítem, kézfejemmel, tenyeremmel, belisztezem, belenyomjuk, negyedóráig, bepanírozom, margarinnal, mozdulattal, bemelegszik, konyharuha, pihentetem, hozzávalók, elteltével, bezsírozom, gyönyörűen, beleszórom, hozzávalót, elkészítés, kenyérsütő, kimagozott, hatliteres, házikenyér, nyújtáshoz, pihentetés, kelesztést, dagasztani, lisztezett, nagyságúra, eloszlatom, lenmaggal, használok, megszórom,
© 2013 TVN.HU Kft.