|
|
|
... bors
Elkészítés
A burgonyát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük és meghámozzuk. A római köményt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. A félbevágott burgonyaszemeket a felkarikázott lila hagymával együtt egy salátástálba rétegezzük, és közben megszórjuk a köménymaggal.
A sáfrányt összemorzsoljuk, leöntjük egy kevés forró vízzel ... |
2017-01-05 23:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... és sós vízben, kuktában megfőzzük a burgonyát. Közben kifejtünk és egy másik edényben, sós vízben megfőzünk egy kiló nyári fejteni való babot. Felolvasztunk vajat, hozzáöntjük a burgonyaszemeket, a levétől leszűrt babot, és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Forró tálba öntjük, és melegen tartjuk. Egy fél kiló darált sertéshúst összegyúrunk egy kis fej összevá... |
|
2012-01-30 13:06:34 |
|
|
|
|
|
|
... a
szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk
a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal
összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk
a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután
egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a... |
2011-07-16 17:31:10 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás
A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho... |
|
2011-07-10 16:30:23 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás
A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho... |
|
2011-06-23 15:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... a
szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk
a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal
összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk
a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután
egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a... |
2011-04-07 07:41:16 |
|
|
|
|
|
|
... csuvas módra
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg kovászos uborka (vagy 20 dkg savanyú káposzta), olaj, só ízlés szerint.
Jól megmosott, egyenlő nagyságú burgonyaszemeket serpenyőbe vagy tepsibe teszünk, sóval megszórjuk, sütőben megsütjük. A burgonyához külön tányéron szeletekre vágott uborkát (levével együtt), vagy olajjal ízesített savanyú káposztát... |
2011-01-21 19:54:08 |
|
|
|
|
|
|
... Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, amit citrommal - és esetleg tejszínnel - ízesítünk. A meghámozott burgonyát egészben megsütjük (legjobb, ha a burgonyaszemek egyforma nagyságúak). Tetejüket levágjuk, és belsejüket kiskanállal óvatosan kivájjuk, úgy, hogy fél cm vastagságú burgonyafal maradjon. A húst és a gombát összekeverjük 3 evőkanál má... |
2011-01-20 15:48:18 |
|
|
|
|
|
|
... levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, ezzel összekeverjük az összevágott sonkát, a tojások sárgáját és egy tojásfehérjét. Megsózzuk, majd a keverékkel megtöltjük a burgonyát. A burgonyaszemeket befedjük a levágott kis kalapokkal, amelyeket a megmaradt tojásfehérjével odatapasztunk. A burgonyát kevés forró olajban lábasba tesszük, leöntjük paradicsomlével, és 20 percre sütőbe rak... |
2011-01-20 15:45:01 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, zöldpetrezselyem, törött bors és só ízlés szerint.
Nagy szemű, meghámozott burgonyák tetejét levágjuk. A puhára főtt burgonyaszemek belsejét kanállal kiszedjük, teljesen megfőzzük, áttörjük, meleg vajjal, nyers tojással, sült hagymával, borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel összekeverjük. A tölteléket visszatölt... |
2011-01-20 15:41:54 |
|
|
|
|