Belépés
Titkok, fortélyok, ötletek
... meg.
· A májételeket csak a tányéron sózzuk!
· A húst megmosása után azonnal szárítuk meg egy tiszta szalvétával vagy papírtörlővel.
· Ha a karaj vagy a combszelet széleit éles késsel több helyen bevagdossuk, nem fog összeugrani sütés közben.
· A húsleves sohasem lesz zavaros, ha lassan forraljuk fel, ezután azonnal takaréklán...
2011-12-13 08:50:19
Mai menű
... zöldségdarabokat, gombát, végül a metélt tésztát és a gombóckákat. Vágott metélőhagymával (snidling) meghintjük és így tálaljuk.





Serpenyős sertésborda
(vagy combszeletek)

Hozzávalók: személyenként 12-16 dekás borda vagy combszeletek, 8 deka zsír, 1 evőkanálnyi édes paprika, 12 deka vöröshagyma, 3kanálnyi paradicsom, 80 deka burg...
2011-02-23 06:19:45
Töltött báránycomb
... megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.

A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sü...
2011-02-03 11:38:48
Töltött báránycomb paprikás
... megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.

A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sü...
2011-02-02 15:06:29
Receptek
... gyümölcsízzel lehet, csörögemetélővel vágjuk kockákra, sütés közben forgassuk. Ha kisült, vaníliás cukorral behintjük.

Debreceni tekercs
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 2 pár virsli, 1 tojás, 1 dl sör, 2-3 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket vékonyra verjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rát...
2011-01-27 18:38:46
Receptek
... tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 30 perc

Budai titok
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 5 dkg gyulai kolbász, 2 gomba, kis doboz májkrém, 1 tojás, 1 dl tej, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket mindkét oldalukon...
2011-01-27 12:37:52
Receptek
Brassói apró-pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben f...
2011-01-27 12:27:13
T betűs receptek
...
Tordai pecsenye 2.

Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika.
A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával.
Tordai pecsenye cikakáposztával
Hozzáva...
2011-01-15 16:04:04
B betűs receptek
... tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 30 perc


Budai titok
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 5 dkg gyulai kolbász, 2 gomba, kis doboz májkrém, 1 tojás, 1 dl tej, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket mindkét old...
2011-01-10 15:10:10
B betűs receptek
...
Brassói apró pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál ví...
2011-01-10 14:54:18
1 2 3 
Címkék: májételeket csak, tányéron sózzuk, húst megmosása, tiszta szalvétával, karaj vagy, combszelet széleit, húsleves sohasem, metélt tésztát, apróra vágott, tejbe áztatott, egész tölteléket, combszeletet megtöltjük, végét cérnával, előkészített sütőben, hússzeleteket vékonyra, sült csirkét, hússzeleteket mindkét, húst laskára, forró zsírban, sertéshús bőrét, húst megsózzuk, csörögemetélővel, zöldségdarabokat, cikakáposztával, pirospaprikával, metélőhagymával, szalmaburgonya, fogpálcikával, gyümölcsízzel, húsleveskocka, hússzeleteket, személyenként, combszeletek, pirospaprika, kicsontozott, összevarrjuk, combszeletet, majoránnával, zsemlemorzsa, előkészített, bundázáshoz, sertésborda, bevagdossuk, összeugrani, összetűzzük, bevagdaljuk, evőkanálnyi, szalvétával, vöröshagyma, gombóckákat, májételeket, elkészítési, hozzávalók, meghintjük, tölteléket, megtöltjük, elkeverjük, tálaláskor, takaréklán, kávéskanál, lelocsolom, combszelet, báránycomb, lehéjazott, paradicsom, hozzáadjuk, kicsavart, zsemléket, megsózzuk, borsozzuk, ízesítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.