|
|
|
... meg.
· A májételeket csak a tányéron sózzuk!
· A húst megmosása után azonnal szárítuk meg egy tiszta szalvétával vagy papírtörlővel.
· Ha a karaj vagy a combszelet széleit éles késsel több helyen bevagdossuk, nem fog összeugrani sütés közben.
· A húsleves sohasem lesz zavaros, ha lassan forraljuk fel, ezután azonnal takaréklán... |
2011-12-13 08:50:19 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.
A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sü... |
2011-02-03 11:38:48 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.
A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sü... |
|
2011-02-02 15:06:29 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsízzel lehet, csörögemetélővel vágjuk kockákra, sütés közben forgassuk. Ha kisült, vaníliás cukorral behintjük.
Debreceni tekercs
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 2 pár virsli, 1 tojás, 1 dl sör, 2-3 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket vékonyra verjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rát... |
|
2011-01-27 18:38:46 |
|
|
|
|
|
|
... tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 30 perc
Budai titok
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 5 dkg gyulai kolbász, 2 gomba, kis doboz májkrém, 1 tojás, 1 dl tej, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket mindkét oldalukon... |
2011-01-27 12:37:52 |
|
|
|
|
|
|
Brassói apró-pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben f... |
2011-01-27 12:27:13 |
|
|
|
|
|
|
...
Tordai pecsenye 2.
Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika.
A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával.
Tordai pecsenye cikakáposztával
Hozzáva... |
2011-01-15 16:04:04 |
|
|
|
|
|
|
... tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 30 perc
Budai titok
Hozzávalók: 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet, 5 dkg gyulai kolbász, 2 gomba, kis doboz májkrém, 1 tojás, 1 dl tej, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket mindkét old... |
2011-01-10 15:10:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Brassói apró pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál ví... |
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|