|
|
|
... csokoládét apróra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is levesszük, és kettévágjuk. A narancsok felét a vajban 3 percig pároljuk, majd a cukorral megszórjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát, és folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapok t... |
2006-10-02 07:31:31 |
|
|
|
|
|
|
... egymásra tehetjük a lapokat. A fogyasztás előtt a tésztalapokat kivesszük az alufóliából, és 24 órára hűtőbe tesszük. A narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A héjat és a levet a cukorral, a keményítővel, a tejszínnel és a tojásokkal habosra keverjük, majd a tortalap fölött szitán áttörjük. Meleg sütőben készre sütjük. Grillrácsra borítjuk.
Jó tudni!... |
|
2006-10-02 07:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... és legalább egy órára félretesszük, amíg a narancs megpuhul. A kihűlt és megszáradt narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, aztán belekeverjük a sütőport, a mandulát, végül a narancspürét. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük. T... |
2006-10-02 07:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
5-5 dkg vaj és őrölt mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintáka... |
|
2006-10-02 07:26:50 |
|
|
|
|
|
|
... só
6 dkg cukor
4 dkg kukoricakeményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál mandulaforgács
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk. 2 tojássárgáját 1 tojással és a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a tejet, majd kislángon újra felforraljuk. 2 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűt... |
|
2006-10-02 07:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk. A sziruphoz a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra ... |
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, közben villával időnként megkeverjük, hogy szemcsés-kásás állagú granitát kapjunk. A ribizlit szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölcshúst kapjunk. A cukorral megszórjuk, majd összekeverjük. Amikor már eléggé szemcsés-kásás lett a narancsgranita, óvatosan belekeverjük a ribizlit. Talpas kelyhekbe öntjük, és rögtön tálaljuk.
Jó... |
2006-10-02 07:13:25 |
|
|
|
|
|
|
... margarint, a mogyorót és a cukrot habosra keverjük, majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk, és ezt a kihűlt tésztára öntjük. A tetejét késsel elsimítjuk. A mázhoz a félretett tejszínt a cukorral felforraljuk, és addig főzzük, amíg világossárga lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és a margarint meg a csokoládét is hozzáadva, addig keverjük, míg fényes, sima masszát kapunk. Amikor kihűlt... |
2006-10-02 07:11:41 |
|
|
|
|
|
|
... húsklopfolóval morzsává törjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A reszelt héjat a tálkába tett mézeskalácsmorzsához adjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A tojásfehérjéből a cukorral elektromos habverővel kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a mézeskalácsmorzsát. Négy pohárba adagoljuk, és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük. Mézeskalác... |
2006-10-02 07:10:22 |
|
|
|
|
|
|
... egyforma nagyságú kört vágunk ki, kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a mandulás keményítőt. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a 4 tésztalapra kenjük, mandulaforgác... |
2006-10-02 07:08:19 |
|
|
|
|