Belépés
Narancsos-pisztáciás koszorú
... csokoládét apróra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is levesszük, és kettévágjuk. A narancsok felét a vajban 3 percig pároljuk, majd a cukorral megszórjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát, és folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapok t...
2006-10-02 07:31:31
Narancsos torta
... egymásra tehetjük a lapokat. A fogyasztás előtt a tésztalapokat kivesszük az alufóliából, és 24 órára hűtőbe tesszük. A narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A héjat és a levet a cukorral, a keményítővel, a tejszínnel és a tojásokkal habosra keverjük, majd a tortalap fölött szitán áttörjük. Meleg sütőben készre sütjük. Grillrácsra borítjuk.


Jó tudni!...
2006-10-02 07:30:30
Narancsos sütemény mascarpone
... és legalább egy órára félretesszük, amíg a narancs megpuhul. A kihűlt és megszáradt narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, aztán belekeverjük a sütőport, a mandulát, végül a narancspürét. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük. T...
2006-10-02 07:29:34
Narancsos palacsintatorta
... tojássárgája
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
5-5 dkg vaj és őrölt mandula



ELKÉSZÍTÉS

A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintáka...
2006-10-02 07:26:50
Narancskrém eperrel
... só
6 dkg cukor
4 dkg kukoricakeményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál mandulaforgács
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk. 2 tojássárgáját 1 tojással és a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a tejet, majd kislángon újra felforraljuk. 2 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűt...
2006-10-02 07:15:28
Narancskenyér
... megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk. A sziruphoz a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra ...
2006-10-02 07:14:19
Narancsgranita ribizlivel
... öntjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, közben villával időnként megkeverjük, hogy szemcsés-kásás állagú granitát kapjunk. A ribizlit szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölcshúst kapjunk. A cukorral megszórjuk, majd összekeverjük. Amikor már eléggé szemcsés-kásás lett a narancsgranita, óvatosan belekeverjük a ribizlit. Talpas kelyhekbe öntjük, és rögtön tálaljuk.


Jó...
2006-10-02 07:13:25
Mogyorós-csokis sajttorta
... margarint, a mogyorót és a cukrot habosra keverjük, majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk, és ezt a kihűlt tésztára öntjük. A tetejét késsel elsimítjuk. A mázhoz a félretett tejszínt a cukorral felforraljuk, és addig főzzük, amíg világossárga lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és a margarint meg a csokoládét is hozzáadva, addig keverjük, míg fényes, sima masszát kapunk. Amikor kihűlt...
2006-10-02 07:11:41
Mézeskalács parfé
... húsklopfolóval morzsává törjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A reszelt héjat a tálkába tett mézeskalácsmorzsához adjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A tojásfehérjéből a cukorral elektromos habverővel kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a mézeskalácsmorzsát. Négy pohárba adagoljuk, és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük. Mézeskalác...
2006-10-02 07:10:22
Mézes-mandulás mini torták
... egyforma nagyságú kört vágunk ki, kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a mandulás keményítőt. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a 4 tésztalapra kenjük, mandulaforgác...
2006-10-02 07:08:19
1 2 3 ................1642 1643 ........2463 2464 ........3263 3264 3265 3283 3284 3285 
Címkék: narancsokat meghámozzuk, narancsok felét, cukorral megszórjuk, cukor karamellizálódik, fogyasztás előtt, tésztalapokat kivesszük, narancsok héját, tojásokkal habosra, tortalap fölött, órára félretesszük, narancs megpuhul, magjait kiszedjük, cukorral fehéredésig, vaníliával felforraljuk, mandulát simára, vaníliáscukorral felforraljuk, cukorral habosra, formából kiborítjuk, narancsok levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, sziruppal többször, ribizlit szitán, cukrot habosra, maradék tejszínt, kihűlt tésztára, tetejét késsel, félretett tejszínt, cukorral felforraljuk, narancs héját, levét kifacsarjuk, reszelt héjat, tálkába tett, cukorral elektromos, aljukat villával, őrölt mandulát, mandulás keményítőt, tojásfehérjét csipetnyi, krémhez adjuk, karamellizálódik, vaníliáscukorral, palacsintatorta, tojásfehérjéből, felszeleteljük, narancsgranita, hozzáforgatjuk, húsklopfolóval, megfagyasztjuk, narancsszörpöt, mandulaforgács, megolvasztjuk, tojássárgáját, összekeverjük, narancskenyér, tésztalapokat,
© 2013 TVN.HU Kft.