|
|
|
... kiskanál cukor, 4 dl tej, 4 evőkanál étolaj, 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 25 szem sütésálló (szacharin alapú) édesítőszer (aki nem akar édesítőszert használni, 10 dkg cukorral helyettesítheti, de édesítővel finomabb, könnyebb a tészta), csipetnyi só.
A kalács lekenéséhez pici langyos tej.
Elkészítés:
Két tálkában 1-1 dl langyos tejben 1-1 kanál cukor... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Literenként 2 teáskanál fekete vagy zöld tea
Szükséges eszközök
Egy 2 - 4 literes vízforraló edény
Egy 2 - 4 literes üveg vagy porcelán jar
Egy befőttes gumi
Egy len vagy gyapjú kendő vagy papír törlő
Palackok
A Kombucha készítésének menete
A legjobb, h... |
|
2009-06-22 06:51:32 |
|
|
|
|
|
|
Cseh fánk (tarkedli, kőttes fánk)
* Nlc@fe
* jancsi bá
* 2003. 01. 01.
Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simá... |
2009-03-18 23:10:20 |
|
|
|
|
|
|
... ne vigye le a háztetőt. Ismert a szalagos változata, ez az eredeti farsangi fánk, továbbá a rózsafánk, a forgácsfánk, más néven csöröge, és a cseh fánk, más néven talkedli vagy kőttes fánk, csak hogy néhányat említsünk. Ugyancsak kedvelt étel ilyenkor a rétes, mely a Bács megyei Topolyán akkor hozott szerencsét, ha jól nyúlt. Szolgáljon most ennek megfelelően két re... |
|
2009-02-04 05:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... megilletődötten, bizakodva a lencsébe. Könnyen megtalálom magam. Kimagaslok a hátsó sorban álló lányok közül. Nem csak a magasságom miatt vagyok feltűnő. Dauerolt hajammal, felnőttes ruhában nagyon elütök a többiektől. Harminc évesnek látszom. Félrebillentett fejjel, félszegen, de etökélten nézek szembe a fényképezőgéppel. Vajon mire gondol... |
|
2008-07-25 15:47:28 |
|
|
|
|
|
|
... értékkel látják el a szervezetünket.
Elkészítési mód:
A csiráztatás nagyon egyszerű folyamat, bármely maggal hasonlóan járhatunk el. Veszünk egy üres befőttes üveget, beáztatjuk a babot, két három órára vagy egy éjszakára. Azután leöntjük róla a maradék vizet, és lefedjük egy gézzel, ráerősítünk egy körgumit. Három napon át reggel és est... |
2006-12-07 15:43:37 |
|
|
|
|