Belépés
Sajtos - túrós pogácsa
... langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt.
A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverem a 3 tojássárgáját és a sót.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyorsan eldolgozom. Fél órát pihentetem.

A tésztát 1 cm vastagra kinyújtom (ha ragad, lisztezek alul-felül). Megszórom a reszelt sajt 2...
2007-12-04 22:59:00
Lángosok
... Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel.
Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtód...
2007-11-18 12:09:25
Sós nasi
... tojássárga
1 kk. só
reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsolni, bele a felfuttatott élesztő és a többi hozzávaló. Másnapig pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtani, kis rudakat vágni belőle, megkenni tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórni és előmelegített sütőbe...
2007-11-11 21:29:43
Barackos csiga
... vaníliás cukor,
1 tojássárgája,
csipet só,
a tepsi kikenéséhez zsír
Először elkészítjük a tésztát amelyhez a lisztet összegyúrjuk a tojással és a kevés tejben felfuttatott élesztővel, pici sóval, a cukorral, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott , de alig langyos vaj felét és bel...
2007-11-04 22:25:16
Ottfelejtett pogácsa
... élesztő,só, és reszelt sajt a pogácsák tetejére kb.50gr, 100ml tej.
Elkészítés:
A tejben megfuttatjuk az élesztőt.Lisztet, margarint,tejfölt,túrót, 3 tojás sárgáját,sót és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk és azonnal kisujjnyira nyújtjuk.Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire rakjuk, 3-4 órát pihentetjük.Megkenjük a tetejét tojásfehérjével és rátesszük a re...
2007-10-15 12:39:11
Volt egyszer egy kemence
... elővették, langyos vízbe áztatták, s felhasználták az új kenyér kelesztéséhez. Kissé savanykás, teltebb ízt adott a kenyérnek.)

Reggel, két órával a sütés előtt langyos vízben felfuttatott élesztőt, vizet kevertek a liszthez, és ,,bedagasztották". Ekkor keverték a tésztába a krumplinyomóval szétnyomkodott főtt burgonyát is. Dagasztás után egy órával kiszakíto...
2007-08-29 00:31:54
Kovásztalan kenyerek
...

A kukoricaliszt kivételével mindent összeturmixolunk, azt később adjuk kenyerek, hozzá. Simára keverjük a lisztet az összeturmixolt anyaggal. Hozzáadjuk a langyos vízben felfuttatott élesztőt, megkelesztjük.
Olajozott tepsibe teszszük, sütőben, magas hőfokon 50-60 percig sütjük. A kukoricaliszt helyett használhatunk rozslisztet is.

KRUMPLIS POGÁGSA ...
2007-07-11 10:26:48
Magyaros lángos
... krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a tojással, a vajjal, a csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez beletesszük a csipet (1 dkg) sót, majd a burgonyát és a felfuttatott tejet a többi tartozékokkal. Kalácstésztává dolgozzuk ki, majd kelni hagyjuk fél órát, majd egy tojásnál nagyobb cipókra osztjuk és ezeket lisztezett deszkára rakva még egy rövid ideig keles...
2007-05-25 00:36:55
Fahéjas-mazsolás csiga
... fahéj.

Elkészítés:

1. A tej felét meglangyosítjuk. Feloldjuk benne az élesztőt, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és felfuttatjuk.
2. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, vagy robotgép segítségével összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Közben a megmosott, megtörölt citrom héját leresz...
2007-05-01 00:47:22
Dió
... tálaljuk.

Dióscsiga
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej.
Töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola.
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a töltelé...
2007-04-26 05:52:18
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: KRUMPLIS POGÁGSA, cukorral felfuttatom, lisztet elmorzsolom, felfuttatott élesztőt, tojásos tejfölt, reszelt sajt, frissen főtt, langyos liszttel, megmaradt langyos, megkelt tésztából, zsírral elmorzsolni, felfuttatott élesztő, többi hozzávaló, tepsi kikenéséhez, tésztát amelyhez, lisztet összegyúrjuk, kevés tejben, pogácsák tetejére, tejben megfuttatjuk, tetejét tojásfehérjével, sütés előtt, krumplinyomóval szétnyomkodott, órával kiszakíto, kukoricaliszt kivételével, összeturmixolt anyaggal, langyos vízben, kukoricaliszt helyett, csipet cukorral, langyos tejben, liszthez beletesszük, felfuttatott tejet, többi tartozékokkal, tojásnál nagyobb, rövid ideig, lisztet tálba, tejben felfuttatott, összeturmixolunk, krumplinyomóval, meglangyosítjuk, meglangyosítunk, tojásfehérjével, összeturmixolt, belemorzsoljuk, háromszorosára, átpasszírozzuk, bedagasztották, szétnyomkodott, összedolgozzuk, kalácstésztává, beledolgozzuk, kelesztéséhez, felhasználták, tojássárgáját, krumplinyomón, kukoricaliszt, előmelegített,
© 2013 TVN.HU Kft.