|
|
|
... a betegnek kell kifizetnie.
Napkristály Flavin: A termőhely és fajtaválogatott hét fajta gyümölcs kivonat az egyedi gyártástechnológiának köszönhetően polifenolokban, flavonoidokban, növényi antioxidánsokban gazdag. Ezek a hatóanyagok hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal egészségünk megőrzéséhez. A flavonoidok és termékein... |
2008-07-23 23:20:07 |
|
|
|
|
|
|
... hasznára válik-e az istenek eledele az embernek?
Nézzük csak a Közép-amerikai kuna indiánokat, akik maguk termesztik a kakaócserjét, és bőségesen fogyasztják annak flavonoidokban gazdag termését. Nos, az ott kutató Norman Hollenberg és csoportja (Harvard Egyetem) arra az eredményre jutott, hogy ezek az indiánok, akik ilyen sok kakaóval élnek, szinte sohasem szenvedn... |
|
2008-07-22 16:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... képződését.
Zöldségek, gyümölcsök: cékla, padlizsán, vöröskáposzta, vöröshagyma, áfonya, szilva, cseresznye, kék szőlő, szeder.
Fehér:
... |
2008-06-02 17:12:53 |
|
|
|
|
|
|
... aztán a főzet alapját képezi. Nevét gyönyörű pirosas színe a "Redbush" után kapta.
Gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot, vitaminokat (C-, E-vitamin).
... |
|
2008-05-18 12:49:22 |
|
|
|
|
|
|
... képződését.
Zöldségek, gyümölcsök: cékla, padlizsán, vöröskáposzta, vöröshagyma, áfonya, szilva, cseresznye, kék szőlő, szeder.
Fehér:
A fehér színű zöldségek flavonoidokban gazdagok, általában erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek.
Zöldségek: fehérrépa, fokhagyma, gomba, karfiol, spárga, stb
... |
|
2008-05-12 18:51:56 |
|
|
|
|
|
|
Sok luteint, természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban is
A spenót (Spinacia oleracea) a libatopfélék családjába tartozó növény. Kutatások szerint valószínűleg a Közel-Keletről származik, innen került az arabok közvetítésével Spanyolországba. A tél végén vagy kora tavasszal szedhető, ezért az egyik legkorábbi friss zöldség. Egynyári növény, bár megtéve... |
2008-04-04 00:20:59 |
|
|
|
|
|
|
... azonban rájöttek, hogy a vörös és kék kukorica színét adó anyagok, amelyeket tartalmaznak olyan gyümölcsök is, mint a feketeáfonya, a feketeszőlő és a nagyon sötét fajtájú vérnarancs, flavonoidokban, antioxidánsokban szintén igen gazdagok és eredményesen alkalmazhatók a szívinfarktus okozta károsodások ellen.
Az egereken végzett kísérletek eredményei biztatóak. Két egér... |
2008-04-03 00:23:25 |
|
|
|
|
|
|
Alzheimer-kór ellen együnk almát
Egy amerikai-koreai közös vizsgálat megállapította, hogy az alma, a banán és a narancs fogyasztása védelmet nyújthat idegrendszert károsító betegségek, például az Alzheimer-kór ellen. Az Alzheimer-kór memóriavesztéssel járó progresszív betegség, kimutathatóan az oxidatív stressz okozta sejtkárosodás következménye. Mind a nyugati, mind a k... |
2008-02-22 00:28:58 |
|
|
|
|
|
|
Csökkenti a szívbetegség kockázatát
A flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a szívbetegség korai tüneteit, írják brit kutatók. A brit élelmiszeripari kutatóintézet munkatársai a flavonoidok közül a quercetint vizsgálták. A quercetin megtalálható a teában, a hagymában, az almában és a vörösborban is. A quercetinről kimutatták, hogy fogyasztásával megelőzhető az érfalak g... |
2007-11-26 13:59:10 |
|
|
|
|
|
|
... (2x1 adagolókanál) kapja folyamatosan kétszer két hónapon keresztül.
A pulmonológiai és speciális, célzott laboratóriumi vizsgálatok változása egyértelműen jelzi majd flavonoidokban gazdag termék, a pulmonálisan érintett betegek fiziológiai paramétereire, valamint életminôségére kifejtett hatását.
A projekt vezetôje: Prof. Dr. Szilasi Mária, Debreceni Tüdôklinika v... |
2007-08-13 07:12:33 |
|
|
|
|