Belépés
Torma:
... pakolásként is hatásosan alkalmazzák.
A torma csípős illóolajának belélegzése tisztítja a légutakat, ezért sok helyen a tormát az egészség szimbólumának tartják.

Hogyan fogyasszuk?

A tormát különféleképpen lehet fogyasztani. Kiváló köretként és frissen reszelve, de ecetesen, vagy tormamártásként is jó íz világot kölcsönöz az ételeknek. A háziasszonyok sa...
2009-08-01 23:12:01
Uborka:
... zúzott uborka hűsítőként hat. Régen előszeretettel alkalmazták a nők a felszeletelt uborkát a napégett bőrre, ami meggátolta a felhólyagosodást, és enyhülést hozott.

Hogyan fogyasszuk?

Az uborkát egész évben fogyasztjuk friss és tartósított formában. Főleg salátának, vagy körítésnek készítjük el, de uborkalé és leves is készíthető belőle. Salátájajót tesz a g...
2009-08-01 23:10:43
Zeller:
... is.
A zeller serkentőleg hat a veseműködésre. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.

Hogyan fogyasszuk?

A zeller gyógyhatása akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztják. A növénynek mind a gumóját, mind pedig a felső zöld részét hasznosítják. Zöldje a májusi ...
2009-08-01 23:08:45
Zöldbab:
... inzulin jelenlétét a vérben. A zöldbab lényegesen könnyebben emészthető, mint a szárazbab. A száraz babhéj teája viszont jó vércukorcsökkentő, és vizelethajtó hatású.

Hogyan fogyasszuk?

Kezdetben a babnak inkább csak a magját fogyasztották, mert laktató hatásúnak bizonyult és sokáig eltartható volt, de a friss zöldbabból változatos ételek egész sora készíthet...
2009-08-01 23:07:19
Zöldborsó:
... C-vitamin van.
Ásványi anyagai közül a foszfor és a kálium van nagyobb, 1 mg fölötti mennyiségben, a mikroelemek közül a vas, cink, mangán és réz említésre méltó.

Hogyan fogyasszuk?

Fáradságosnak tűnő tisztítása miatt manapság alig valaki fogyasztja a zöldborsót nyersen. Régen inkább az volt a gond, hogy zöldborsófejtéskor hogyan lehet megőrizni a kifejt...
2009-08-01 23:05:39
Fejes saláta:
... hatását a levelek citromsav-tartalma adja. Nem árt tudni, hogy az üvegházban vagy a fóliasátorban termelt fejes saláta vitamintartalma alatta marad a szabadföldiének.

Hogyan fogyasszuk?

Friss felhasználásra alkalmas leginkább, leszedve gyorsan romlik. A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskáho...
2009-08-01 23:02:53
bácskai halpaprikás !
... tegyük ...
2009-07-31 13:52:52
Patisszon:
... tartalmaz.
A tökmag közismert húgyúti gyógyító hatása a kis patiszonmagvak sajátja is lehet. Tán még gyulladásgátló és antioxidáns voltában is osztozik a többi tökfélével.

Hogyan fogyasszuk?

Mag nélküli, fiatal termését leszedve főként savanyúságnak teszik el. Az uborkához hasonlóan otthon is lehet készíteni kovászos vagy ecetes patisszonnak. Enyhén édes...
2009-07-30 21:31:59
Petrezselyem:
... vesehomok kialakulásának megelőzésére is ajánlják.
Erős vízhajtó és vizelethajtó hatása miatt az áldott állapotú nők a petrezselyem fogyasztását ne vigyék túlzásba.

Hogyan fogyasszuk?

A frissen szedett petrezselyemzöld a hazai konyha egyik legnépszerűbb ételízesítője.
Sokan sokféleképpen hasznosítják.
A petrezselyemgyökér és annak lombja kiváló...
2009-07-30 21:29:55
Póréhagyma:
... koleszterinszint-csökkentő, értágító és vízhajtó. Enyhíti az asztmát, segít meghűléses bajok esetén, nyák- és köhögésoldó. Rákellenes növényi étrend fontos összetevője.

Hogyan fogyasszuk?

A hagymát földből szedett növény lévén mindig alaposan meg kell tisztítani, le kell mosni. Akkor friss, ha nincsenek rajta barna foltok, a hagymaszár ép. A hajszálgyökereket...
2009-07-30 21:28:11
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 .....270 271 272 ......311 312 313 
Címkék: torma csípős, egészség szimbólumának, tormát különféleképpen, felszeletelt uborkát, napégett bőrre, uborkát egész, zeller serkentőleg, növény hatóanyagai, zeller gyógyhatása, növénynek mind, felső zöld, zöldbab lényegesen, száraz babhéj, babnak inkább, magját fogyasztották, friss zöldbabból, mikroelemek közül, zöldborsót nyersen, üvegházban vagy, fóliasátorban termelt, fejes salátát, tojásos galuskáho, tökmag közismert, többi tökfélével, uborkához hasonlóan, áldott állapotú, petrezselyem fogyasztását, frissen szedett, hazai konyha, hagymát földből, petrezselyemzöld, felhólyagosodást, koleszterinszint, szabadföldiének, vitamintartalma, különféleképpen, tormamártásként, patiszonmagvak, immunrendszert, szendvicsekhez, felhasználásra, kialakulásának, előszeretettel, gyulladásgátló, étvágytalanság, sokféleképpen, ételízesítője, fóliasátorban, szimbólumának, veseműködésre, savanyúságnak, fáradságosnak, legnépszerűbb, háziasszonyok, fogyasztották, hasznosítják, fogyasztását, vizelethajtó, mennyiségben, petrezselyem,
© 2013 TVN.HU Kft.