|
|
|
... a gombát), és egy kevés lében áll az egész, ami egy picit ,,nyúlós", selymes a keményítős alaplétől.
Ezt a párolt zöldséget önálló fogásként és köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Amikor önmagában eszem, sötét szójaszószt is szoktam önteni hozzá. Köretnek kiváló a különféle panírozott vagy tempura-falatkák mellé, esetleg sülthús-falatokhoz.
Ez esetben a párolt ... |
2010-12-25 19:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... majd belekeverjük a kihűlt masszába. A masszát folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük, és megszórjuk feldarabolt gyümölcsökke... |
|
2010-12-23 07:27:54 |
|
|
|
|
|
|
... felvagdalt levelestésztalapokat csokimázzal megkenjük (a simább felét) és kis közöket hagyva sorban elhelyezzük a tejszínhab tetején. Kb. 2-3 órát hűvös helyen állni hagyjuk aztán fogyaszthatjuk, de ha kibírják, akkor jobb ha 5 óránál többet áll.
Csak leírva hosszú a folyamat egyébként nagyon rövid az elkészítése nem több egy óránál, és a vendégek szerint olyan mintha bolti l... |
2010-12-23 07:12:19 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetés múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül.
Különböző formákat szaggatunk belőle, ami lehet kör, csillag, hold, de minél változatosabb annál szebb. Rögtön fogyaszthatjuk, a tetejére szórhatunk porcukrot is.
A lekvár ne legyen nagyon híg mert kifolyhat a tésztából. A sütési időt tartsuk be, hogy a diós hab szépen megszáradjon, különben mikor kibo... |
|
2010-12-21 05:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... alkalmas levesek, köretek, feltét, egytálételek, töltött és rakott ételek elkészítéséhez, de akár nyersen salátákhoz, zöldséglevesekhez is felhasználhatjuk, vagy mártásba mártogatva is fogyaszthatjuk, de savanyíthatjuk is. A zsenge terméseket célszerű salátákba felhasználni, vagy feltétként elkészíteni, míg a nagyobbak levesnek, köretnek alkalmasak.
Paradicsom... |
|
2010-12-19 20:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetés múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül.
Különböző formákat szaggatunk belőle, ami lehet kör, csillag, hold, de minél változatosabb annál szebb. Rögtön fogyaszthatjuk, a tetejére szórhatunk porcukrot is.
A lekvár ne legyen nagyon híg mert kifolyhat a tésztából. A sütési időt tartsuk be, hogy a diós hab szépen megszáradjon, különben mikor kibo... |
2010-12-19 19:37:15 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetés múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül.
Különböző formákat szaggatunk belőle, ami lehet kör, csillag, hold, de minél változatosabb annál szebb. Rögtön fogyaszthatjuk, a tetejére szórhatunk porcukrot is.
A lekvár ne legyen nagyon híg mert kifolyhat a tésztából. A sütési időt tartsuk be, hogy a diós hab szépen megszáradjon, különben mikor kibo... |
2010-12-19 16:21:12 |
|
|
|
|
|
|
... újra fölforraljuk, sózzuk, ízl... |
2010-12-18 18:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... vércukorszint megtartásában.
A csicsókát mint alapvető inulinforrást ehetjük fri... |
2010-12-18 17:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük, majd turmixoljuk, közb... |
2010-12-18 14:13:27 |
|
|
|
|