Belépés
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
2006-08-13 20:22:46
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
2006-08-07 18:42:37
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
2006-08-04 18:38:05
Kolbászos csirkenyársak
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ...
2006-08-03 18:33:50
Patisszonos lecsó
Hozzávalók:

1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic...
2006-08-03 00:42:56
Süssünk a szabadban!
Mi kell a jó grillpartihoz, avagy a kerti sütögetéshez? Jó idő, jó társaság, jó sütni való hús vagy zöldség.

Aki húst szeretne sütni, fémrostélyt vagy rácsot helyezzen a lehetőség szerint téglából összeállított tűzhelyre. Akinek pedig faszénparázzsal működő, lábakon álló kerti grillezője van, annak igazán nem lesz nehéz dolga.

Grillezni csak parázson lehet, a ...
2006-07-28 00:31:26
Kovászos uborka
... megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fokhagymát rátesszük. A kenyeret kissé megpirítjuk, és tüllzacskóban az uborkákra fek...
2006-07-28 00:21:53
Ropogós csirke
... polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjun...
2006-07-27 00:04:56
Padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre:

2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,...
2006-07-24 20:04:00
Viccek
...1. Bátorság az, amikor egy férfi tök részegen, éjjel 4-kor hazajön, belépve az ajtón a kezében seprűt tartó, tomboló feleségét megpillantja ás azt meri kérdezni, hogy:
- Takarítasz vazze, vagy ma még elrepülsz valahová?

2. Honnan ismered meg a skót házát? Ki van terítve a WC papír száradni...

3. A fakír és a fia sétál az utcán. Egyszer csak a gyerek bele...
2006-07-16 13:39:39
1 2 3 ................1620 ........2430 ........3239 3240 
Címkék: csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, ágacska rozmaring, felső combokat, kolbászt héjának, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, kerti sütögetéshez, lehetőség szerint, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, kenyeret kissé, nagy serpenyőt, skót házát, gyerek bele, koktélparadicsom, padlizsánsaláta, faszénparázzsal, megfonnyasztjuk, pulykafűszersó, korianderlevél, felforrósítjuk, csirkemelleket, citromfűlevél, grillpartihoz, sajtmártással, felkarikázzuk, tüllzacskóban, behajtogatjuk, megtisztított, csirkenyársak, megtisztítjuk, összeállított, kukoricadara, tojássárgája, olívaolajjal, szerecsendió, vöröshagymát, sütögetéshez, petrezselyem, paradicsomot, megpillantja, zöldpaprikát, metélőhagyma, elkészítése, zöldpaprika, patisszonos, zöldségeket, meghámozzuk, fémrostélyt, zsályalevél, leforrázzuk, megsikáljuk, salátalevél, főzőtejszín, megpirítjuk, csirkeleves, vöröshagyma, szeleteljük, hozzávalók, feketebors, ráültetünk, tisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.