|
|
|
...
50 dkg száraztészta
15 dkg sajt
Elkészítés:
Kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, sózom, borsozom és fokhagymanyomó segítségével hozzáadom a gerezdeket. Nem kell hozzá vizet adni, mert a hús enged annyit, amennyi kell! Amikor ez a kevés víz is elpárolgott, és mindenhol jól átsült a darált hús, akkor hozzáadjuk a tejfölt. Jól elkeverjük... |
2011-10-19 12:34:15 |
|
|
|
|
|
|
... saláta naranccsal: a sütőtökben, mint minden narancsszínű zöldségben, rengeteg az A-vitamin. A tököt vágd kockákra és főzd pár percig, de ne főzd szét! Szűrd le és tegyél mellé narancs gerezdeket, locsold meg kevés szezámolajjal és szórd meg kesudióval. Az olaj kell az A-vitamin felszívódásához.... |
|
2011-10-17 18:04:48 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk. A füstölt szalonnából csíkokat vágunk, megtűzdeljük a pulykamellet, a rostokkal párhuzamosan, így, mikor szeleteljük, szép mintát kapunk. A fokhagyma-gerezdeket félbe vágjuk, ezeket is a húsba nyomkodjuk.
A húst körös-körül sóval bedörzsöljük, majd a bacon-szalonnával körbetekerjük. ( Ebben a fázisban betehetjük a hűtőbe egy éjszakára.)|... |
2011-10-17 05:49:10 |
|
|
|
|
|
|
... torokfájást is . Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek
köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja.
Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés
olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.
Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát.
Gyógyhatását, mely n... |
|
2011-10-15 16:29:03 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelés előtt,kb 10-15 percre,szorosan, alufóliába csomagolom,majd hűtőbe rakom.
Így szeleteléskor,a finom szaft,nem folyik ki,eloszlik a húsban.
A fokhagyma gerezdeket,tisztítás után,kisebb üvegekbe helyezem,majd olíva olajat,öntök rá.
Ha sültekhez használjuk,ez után,a gerezdek,könnyen préselhetők.Így aromás olajat is nyerek,salátákhoz.
... |
|
2011-10-13 12:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... nehogy megfeketedjen - kisujjnyi vastag ,szeletekre vágjuk,Ételízesítővel,
beszórjuk, és félóráig állni hagyjuk.4 kanál olajon,először 4 gerezd , egészben hagyott fokhagyma
gerezdeket, meg pirítjuk,majd kivesszük.És az olajat, csipetnyi korianderrel, ízesítjük.
A padlizsánszeletekről, a nedvességet leitatjuk,majd mindkét oldalukon ,megsütjük ebben a fűszeres zsiradé... |
2011-10-13 10:56:02 |
|
|
|
|
|
|
... ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük dobjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket és a friss kakukkfűágakat, aztán összekeverjük a pálinkát a vízzel, és ráöntjük a combokra.
Elérkeztünk a lényeghez: a combok lassú, rotyogós, illatos megpárolásához. Ez időben ... |
2011-10-06 21:56:22 |
|
|
|
|
|
|
Zakar András: A sumér hitvilág és a biblia - Kubínyi Tamás előadásában ajánlott olvasmány
Dr. Zakar András: A Sumér hitvilág és a Biblia 1.rész
Copyright (C) 1972 by Szatmári István
Kiadó: Szatmári István
P. O. BOX "H" Garfield, N. J. USA 07026
A KIADÓ ELŐSZAVA
BEVEZETÉS
ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK
I. A világ teremtése
II. ... |
2011-09-15 08:50:23 |
|
|
|
|
|
|
... igény, évente kisebb mennyiségben (legfeljebb 100 kg-ot) tudok eladásra kínálni, 16 Ft/g +áfa áron. De egyszerűbb, ha mindenki a saját diófájáról szedi az alapanyagot.
A dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak gyógyhatású, teában.
Ha a linkre katt, olvashatóvá válik . . .
http://s12.images.www.tvn.hu/2011/09 /0... |
2011-09-09 08:20:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A kacsacombokat besózzuk, a hájat felkockázzuk, egy magas falú serpenyőbe rakjuk. Alulra rakjuk a hájat, hogy olvadjon, és levet engedjen, belerakjuk a fokhagyma gerezdeket, és fedő alatt 1 órát sütjük, majd levesszük a fedelet, hogy a felesleges lé elpárologjon, a húst szép pirosra sütjük. A lila káposztát legyaluljuk, besózzuk, a hagymát karik... |
2011-08-02 16:16:26 |
|
|
|
|