Belépés
Csőben sült recept
...
50 dkg száraztészta
15 dkg sajt

Elkészítés:

Kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, sózom, borsozom és fokhagymanyomó segítségével hozzáadom a gerezdeket. Nem kell hozzá vizet adni, mert a hús enged annyit, amennyi kell! Amikor ez a kevés víz is elpárolgott, és mindenhol jól átsült a darált hús, akkor hozzáadjuk a tejfölt. Jól elkeverjük...
2011-10-19 12:34:15
Védd a bőröd antioxidánsokkal!
... saláta naranccsal: a sütőtökben, mint minden narancsszínű zöldségben, rengeteg az A-vitamin. A tököt vágd kockákra és főzd pár percig, de ne főzd szét! Szűrd le és tegyél mellé narancs gerezdeket, locsold meg kevés szezámolajjal és szórd meg kesudióval. Az olaj kell az A-vitamin felszívódásához....
2011-10-17 18:04:48
Pulyka-mell Wellington módra
... pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk. A füstölt szalonnából csíkokat vágunk, megtűzdeljük a pulykamellet, a rostokkal párhuzamosan, így, mikor szeleteljük, szép mintát kapunk. A fokhagyma-gerezdeket félbe vágjuk, ezeket is a húsba nyomkodjuk.
A húst körös-körül sóval bedörzsöljük, majd a bacon-szalonnával körbetekerjük. ( Ebben a fázisban betehetjük a hűtőbe egy éjszakára.)|...
2011-10-17 05:49:10
Megfázás ellen
... torokfájást is . Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek
köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja.

Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés
olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát.
Gyógyhatását, mely n...
2011-10-15 16:29:03
Ötlet
... szeletelés előtt,kb 10-15 percre,szorosan, alufóliába csomagolom,majd hűtőbe rakom.
Így szeleteléskor,a finom szaft,nem folyik ki,eloszlik a húsban.

A fokhagyma gerezdeket,tisztítás után,kisebb üvegekbe helyezem,majd olíva olajat,öntök rá.
Ha sültekhez használjuk,ez után,a gerezdek,könnyen préselhetők.Így aromás olajat is nyerek,salátákhoz.
...
2011-10-13 12:34:49
Görög padlizsán
... nehogy megfeketedjen - kisujjnyi vastag ,szeletekre vágjuk,Ételízesítővel,
beszórjuk, és félóráig állni hagyjuk.4 kanál olajon,először 4 gerezd , egészben hagyott fokhagyma
gerezdeket, meg pirítjuk,majd kivesszük.És az olajat, csipetnyi korianderrel, ízesítjük.
A padlizsánszeletekről, a nedvességet leitatjuk,majd mindkét oldalukon ,megsütjük ebben a fűszeres zsiradé...
2011-10-13 10:56:02
Kacsa confit
... ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük dobjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket és a friss kakukkfűágakat, aztán összekeverjük a pálinkát a vízzel, és ráöntjük a combokra.

Elérkeztünk a lényeghez: a combok lassú, rotyogós, illatos megpárolásához. Ez időben ...
2011-10-06 21:56:22
Zakar András:A sumér hitvilág1
Zakar András: A sumér hitvilág és a biblia - Kubínyi Tamás előadásában ajánlott olvasmány

Dr. Zakar András: A Sumér hitvilág és a Biblia 1.rész
Copyright (C) 1972 by Szatmári István
Kiadó: Szatmári István
P. O. BOX "H" Garfield, N. J. USA 07026
A KIADÓ ELŐSZAVA
BEVEZETÉS
ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK
I. A világ teremtése
II. ...
2011-09-15 08:50:23
A dió
... igény, évente kisebb mennyiségben (legfeljebb 100 kg-ot) tudok eladásra kínálni, 16 Ft/g +áfa áron. De egyszerűbb, ha mindenki a saját diófájáról szedi az alapanyagot.
A dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak gyógyhatású, teában.

Ha a linkre katt, olvashatóvá válik . . .


http://s12.images.www.tvn.hu/2011/09 /0...
2011-09-09 08:20:23
Kacsapecsenye lila párolt káposztával recept
...

Elkészítés:

A kacsacombokat besózzuk, a hájat felkockázzuk, egy magas falú serpenyőbe rakjuk. Alulra rakjuk a hájat, hogy olvadjon, és levet engedjen, belerakjuk a fokhagyma gerezdeket, és fedő alatt 1 órát sütjük, majd levesszük a fedelet, hogy a felesleges lé elpárologjon, a húst szép pirosra sütjük. A lila káposztát legyaluljuk, besózzuk, a hagymát karik...
2011-08-02 16:16:26
1 2 3 .........29 30 31 ...43 44 ....57 58 59 
Címkék: Zakar András, Kubínyi Tamás, Szatmári István, KIADÓ ELŐSZAVA, ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK, bőröd antioxidánsokkal, sumér hitvilág1, darált húst, tököt vágd, olaj kell, füstölt szalonnából, rostokkal párhuzamosan, húsba nyomkodjuk, húst körös-körül, bacon-szalonnával körbetekerjük, fázisban betehetjük, benne lévő, fokhagyma intenzív, gerezdeket kevés, céklából készült, finom szaft, fokhagyma gerezdeket, nedvességet leitatjuk, fűszeres zsiradé, akkora lábosba, friss kakukkfűágakat, combok lassú, sumér hitvilág, világ teremtése, saját diófájáról, dióbél-gerezdeket elválasztó, linkre katt, kacsacombokat besózzuk, hájat felkockázzuk, magas falú, húst szép, lila káposztát, hagymát karik, antioxidánsokkal, felszívódásához, ételízesítővel, kakukkfűágakat, fokhagymanyomó, megpárolásához, összekeverjük, kacsapecsenye, leszárogatjuk, körbetekerjük, szeleteléskor, szezámolajjal, megfeketedjen, kacsacombokat, korianderrel, felkockázzuk, olívaolajjal, elpárologjon, pulykamellet, száraztészta, megtűzdeljük, bedörzsöljük,
© 2013 TVN.HU Kft.