|
|
|
... endíviasalátához. Locsold meg az öntettel. Ehhez keverd össze a mustárt a mézzel, öntsd fel a grépfrút levével, majd az olí... |
2008-08-22 22:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... Nem kell megijedni, egy mokkáskanál segítségével gyorsan megy. (Ehhez érdemes azt a ropogós, nagyszemű, spanyol vagy olasz származásút venni, nem kell sok, 15 hatalmas szem elég.) A kecskesajtot csupán 5 percre kell betolni a sütőbe 160 fok melegre, semmi egyéb előkészületet nem igényel. Amikor kezd már folyósság válni, akkor ki lehet venni.
Már csak a tálalás következik.... |
|
2008-07-10 13:58:48 |
|
|
|
|
|
|
... görög- vagy sárgadinnyét együnk meg jóízűen.
Vacsora
Egy vékony szelet kecskesajtot tegyünk egy vékonyszelet rozskenyérre, és egy kisebb szem paradicsommal fogyasszuk el. Vacsora után se feledkezzünk meg az egy szelet görögdinnyéről.
... |
2008-07-05 15:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... kokt... |
|
2008-05-24 00:29:57 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá.
Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele.
Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.
Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogya... |
|
2008-04-24 16:45:41 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlnek. K... |
2008-02-28 00:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... adhatunk hozzá. Amikor a rizs megpuhult, keverjük bele az összekockázott céklát, és pár perc alatt forraljuk össze. A legvégén friss vajat keverjünk bele. Tálaláskor morzsoljunk rá f... |
2007-11-23 00:26:42 |
|
|
|
|
|
|
... búzáét). A megformázott pizzát kenjük meg fokhagymás olívaolajjal és süssük elő néhány vagy 5 percig, majd az elősütött pizzára osszuk el a rávalókat, jelen esetben a szétmorzsolt kecskesajtot, napon szárított, csíkokra vágott paradicsomot, majd a sütőbe visszatéve néhány perc alatt készre sütjük, amíg a sajt éppen megolvad. Tálaláskor a friss, forró pizza tetejét szórjuk meg dúsa... |
2007-11-19 23:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... paprikákat apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, lerázzuk és lecsipkedjük a levelét. A zselatint megpuhítjuk kinyomkodjuk és forró vízben feloldjuk.
A krémsajtot és a kecskesajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. A paprika, a kakukkfű és a tökmag egy részét félretesszük díszítésnek, a többit a sajtkrémbe keverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A mozza... |
2007-10-15 12:41:54 |
|
|
|
|
|
|
Az elmúlt szombaton kirándulni voltam a szokásos nyugdijas társasággal.
Azzal kezdem, hogy az idő csodálatos, napsütéses volt, rövidujjúban lehetett sétálni a szebbnél szebb tájakon. A társaság is már összeszokott, többször voltunk már együtt kirándulni, így a hangulat is remek volt.
Reggel fé... |
2007-10-02 19:42:42 |
|
|
|
|