|
|
|
... egy keveset a sült fokhagymából is. Reszeljünk hozzá citromhéjat és parmezán sajtot. Keverjük el, majd sóval, borssal ízesíts... |
2012-04-12 19:32:05 |
|
|
|
|
|
|
... készítsünk szószt az ecetből, olajból, sózzuk, borsozzuk, majd k... |
|
2012-03-10 19:44:19 |
|
|
|
|
|
|
... perc alatt készre főzzük. Ha nincs előttünk óra, akkor zárjuk el a tűzhelyet, amikor a kása már elég sűrű, de még lefolyik a fakanálról. Ekkor keverjük hozzá az elmorzsolt kecskesajtot, vagy juhtúrót és az egészet öntsük ki egy sütőpapírra, vagy egy olajjal kikent tepsibe, majd egy spatulával, vagy egy széles pengéjű késsel simítsuk el a tetejét. Akkor az igazi, ha ... |
2012-02-12 13:26:01 |
|
|
|
|
|
|
Nem, csak kecskesajtot. Azt nagyon szeretném bármikor. A kecskehúst is el tudnám úgy készíteni, hogy finom legyen, de hát erre csak mekegők vannak, kecskék nem! :) ... |
|
2012-02-06 16:14:09 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
só
töltelékhez:
borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra vágva vagy darálva
vaj
spenót
A palacsintatésztába belekeverünk kecskesajtot (pl. a lágy és krémes Selles-Sur-Chert). A töltelékbe pedig borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra vágva vagy darálva. A palacsintát batyuba tekerjük, és vajon dinsztelt spenótt... |
|
2012-01-16 08:48:59 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez:
borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra vágva vagy darálva
vaj
spenót
Elkészítés:
A palacsintatésztába belekeverünk kecskesajtot (pl. a lágy és krémes Selles-Sur-Chert). A töltelékbe pedig borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra vágva vagy darálva. A palacsintát batyuba tekerjük, és vajon dinsztelt spenót... |
2012-01-16 04:56:53 |
|
|
|
|
|
|
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.... |
2012-01-04 14:42:09 |
|
|
|
|
|
|
... zsálya
Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint só... |
2012-01-01 17:57:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A palacsintatésztába belekeverünk kecskesajtot (pl. a lágy és krémes Selles-Sur-Chert). A töltelékbe pedig borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra vágva. A palacsintát batyuba tekerjük, és vajon dinsztelt spenóttal, valamint a pörkölt krémes mártásával tálaljuk.
... |
2011-11-15 06:15:46 |
|
|
|
|
|
|
... megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb.10 perc alatt elősütjük
Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A kecskesajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss, vagy az összemorzsolt szárított kakukkfűvel fűszere... |
2011-11-06 18:51:49 |
|
|
|
|