Belépés
Meglepetés burgonya
...

Hozzávalók: 4 nagy burgonya, 4 frankfurti virsli, 8 vékony szelet baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl víz, só.
Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles ,,alagutat" fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük, és min...
2010-10-23 16:21:29
Brokkolis virsli
...

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 20 dkg baromfivirsli, 1,5 dl ketchup, 10 dkg Óvári sajt, só
A brokkolit és a virslit külön-külön megfôzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal meglocsoljuk.
Reszelt sajttal megszórva a sütôben pirosra sütjük...
2010-10-23 16:20:40
Kacsahús almával, burgonyapüré
Kacsahús almával, burgonyapürével

Hozzávalók: 4 (20 dkg-os, kicsontozott, lebőrözött) konyhakész kacsamell, 2 evőkanál juharszirup, 1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 nagyobb alma, 4 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, őrölt bors, só

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát bekenjük a juharszirup felével. Sütőbe tes...
2010-10-23 08:28:05
Édes-savanyú kacsamell
Édes-savanyú kacsamell
Hozzávalók: 2 kacsamell, 1 körte, 2 savanykás alma, 10 dkg aszalt sárgabarack, 1-1 mokkáskanál méz és barna cukor, 2 evőkanál borecet, 1 darabka friss gyömbér, csipetnyi sáfrány, késhegynyi curry, őrölt bors, só
Elkészítés: A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evő...
2010-10-23 08:27:44
Serpenyõs kacsa lencsesal
Serpenyős kacsa lencsesalátával
Hozzávalók: 2 kacsamell, 20 dkg lencse, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 10 dkg (zacskós) vegyes saláta, őrölt bors, só
Elkészítés: Forró vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, ízlés szer...
2010-10-23 08:26:59
Füstölt hússal töltött kacsa o
Füstölt hússal töltött kacsa oroszosan
Hozzávalók: 2,2 kg-os pecsenyekacsa, 1 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 2 db zsemle, 2 dl tej, 10 dkg kacsamáj, 2 tojás, 10 dkg füstölt hús, fél csomó zöldpetrezselyem, 5 cl vodka, törött bors, kakukkfû, gyömbér, só
A kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejébe kakukkfüvet szórunk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát...
2010-10-23 08:26:38
Négerfánk
Négerfánk
.........

Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg
vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evőkanál porcukor, 2 dl
tejszín.

Elkészítése: A vizet a vajjal felforraljuk, beleszórjuk a sót és a
cukrot, majd a lisztet is beleöntjük. A masszát addig főzzük, amíg
az edény falától elválik. ...
2010-10-21 04:46:35
Gyümölcsös rizsgombóc
Gyümölcsös rizsgombóc
.....................

Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evőkanál
kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack),
csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére
fahéjas porcukor.

Elkészítése: A rizst többször váltott vízben megmossuk, lecsöp...
2010-10-21 04:38:47
Sós diócsemege
Sós diócsemege
..............

Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetőleg fél, ép diószemek),
1 csapott evőkanál só.

Elkészítése: A tisztított dióbelet kis lábosba tesszük. Annyi
vizet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi, beleszórjuk a sót és
felforraljuk. A felforrás után a dió nedvességtartalmától függően
3-...
2010-10-20 06:24:22
Hawaii tekercs
Hawaii tekercs
..............

Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett
sajt, 4 karika ananászbefőtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint
zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet
sajtot. Az ananászbefőttet levétől lecsöpögtetjük, és egészen ...
2010-10-20 06:15:40
1 2 3 .........32 33 34 35 ....49 50 ....64 65 66 
Címkék: burgonyákat meghámozzuk, virslit külön-külön, virsliket t&#251, virslire terítjük, ketchuppal meglocsoljuk, sütôben pirosra, húst sózzuk, juharszirup felével, sárgabarackot csészébe, gyömbért lereszeljük, kacsát kívül-belül, finomra vágott, vajjal felforraljuk, masszát addig, edény falától, rizst többször, tisztított dióbelet, felforrás után, kiterített sonkaszeletre, zöldpetrezselyem, burgonyapürével, lencsesalátával, lecsöpögtetjük, csokoládéöntet, lecsepegtetjük, összekeverjük, baromfivirsli, sárgabarackot, kristálycukor, baconszalonna, pecsenyekacsa, sonkaszeletre, petrezselyem, felforraljuk, zsemlemorzsa, vöröshagymát, kicsontozott, burgonyapüré, meglocsoljuk, vöröshagyma, elkészítése, burgonyákat, mindegyikbe, megpirítjuk, kakukkfüvet, meghámozzuk, sárgabarack, beleszórjuk, balzsamecet, bundázáshoz, ráfektetünk, lereszeljük, juharszirup, mokkáskanál, elkészítés, ketchuppal, hozzávalók, konyhakész, késhegynyi, finomliszt, tisztított, diócsemege, ömlesztett, ananászbef, kiterített, meglepetés, szójaszósz, beleöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.