|
|
|
...
Hozzávalók: 4 nagy burgonya, 4 frankfurti virsli, 8 vékony szelet baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl víz, só.
Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles ,,alagutat" fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük, és min... |
2010-10-23 16:21:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 20 dkg baromfivirsli, 1,5 dl ketchup, 10 dkg Óvári sajt, só
A brokkolit és a virslit külön-külön megfôzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal meglocsoljuk.
Reszelt sajttal megszórva a sütôben pirosra sütjük... |
|
2010-10-23 16:20:40 |
|
|
|
|
|
|
Kacsahús almával, burgonyapürével
Hozzávalók: 4 (20 dkg-os, kicsontozott, lebőrözött) konyhakész kacsamell, 2 evőkanál juharszirup, 1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 nagyobb alma, 4 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, őrölt bors, só
Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát bekenjük a juharszirup felével. Sütőbe tes... |
2010-10-23 08:28:05 |
|
|
|
|
|
|
Édes-savanyú kacsamell
Hozzávalók: 2 kacsamell, 1 körte, 2 savanykás alma, 10 dkg aszalt sárgabarack, 1-1 mokkáskanál méz és barna cukor, 2 evőkanál borecet, 1 darabka friss gyömbér, csipetnyi sáfrány, késhegynyi curry, őrölt bors, só
Elkészítés: A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evő... |
|
2010-10-23 08:27:44 |
|
|
|
|
|
|
Serpenyős kacsa lencsesalátával
Hozzávalók: 2 kacsamell, 20 dkg lencse, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál szójaszósz, 10 dkg (zacskós) vegyes saláta, őrölt bors, só
Elkészítés: Forró vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, ízlés szer... |
|
2010-10-23 08:26:59 |
|
|
|
|
|
|
Füstölt hússal töltött kacsa oroszosan
Hozzávalók: 2,2 kg-os pecsenyekacsa, 1 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 2 db zsemle, 2 dl tej, 10 dkg kacsamáj, 2 tojás, 10 dkg füstölt hús, fél csomó zöldpetrezselyem, 5 cl vodka, törött bors, kakukkfû, gyömbér, só
A kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejébe kakukkfüvet szórunk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát... |
2010-10-23 08:26:38 |
|
|
|
|
|
|
Négerfánk
.........
Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg
vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evőkanál porcukor, 2 dl
tejszín.
Elkészítése: A vizet a vajjal felforraljuk, beleszórjuk a sót és a
cukrot, majd a lisztet is beleöntjük. A masszát addig főzzük, amíg
az edény falától elválik. ... |
2010-10-21 04:46:35 |
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsös rizsgombóc
.....................
Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evőkanál
kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack),
csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére
fahéjas porcukor.
Elkészítése: A rizst többször váltott vízben megmossuk, lecsöp... |
2010-10-21 04:38:47 |
|
|
|
|
|
|
Sós diócsemege
..............
Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetőleg fél, ép diószemek),
1 csapott evőkanál só.
Elkészítése: A tisztított dióbelet kis lábosba tesszük. Annyi
vizet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi, beleszórjuk a sót és
felforraljuk. A felforrás után a dió nedvességtartalmától függően
3-... |
2010-10-20 06:24:22 |
|
|
|
|
|
|
Hawaii tekercs
..............
Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett
sajt, 4 karika ananászbefőtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint
zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet
sajtot. Az ananászbefőttet levétől lecsöpögtetjük, és egészen ... |
2010-10-20 06:15:40 |
|
|
|
|