|
|
|
... pulykamell
4 szelet pulykamell
4 szelet bacon
4 kis jonatánalma
só
1 fej hagyma
margarin
A pulykamellet kiklopfoljuk, és megsózzuk. A hagymát felkarikázzuk, az almát cikkekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk, és beletesszük a húst. Tetejére ... |
2008-09-05 08:42:25 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
só,
15 dkg sajt,
tejföl,
olaj.
Elkészítés:
Sűrű palacsintatésztát készitünk, amibe belereszeljük a nyers burgonyát.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, vagy ételizesitővel fűszerezve még finomabb.
A húst először lisztbe, majd a burgonyás palacsintatésztába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.
Köz... |
|
2008-09-04 12:51:37 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
só,
15 dkg sajt,
tejföl,
olaj.
Elkészítés:
Sűrű palacsintatésztát készitünk, amibe belereszeljük a nyers burgonyát.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, vagy ételizesitővel fűszerezve még finomabb.
A húst először lisztbe, majd a burgonyás palacsintatésztába mártjuk, majd forró olajban k... |
2008-09-03 22:15:20 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük. Saláta vagy zöldség... |
|
2008-08-22 21:25:57 |
|
|
|
|
|
|
... bors
juhtúrós töltelék:
4 szelet bacon
10 dkg juhtúró
5 dkg füstölt szalonna
kis csokor kapor
Elkészítés:
A csirkemell filéket óvatosan vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Először elkészítjük a gombás tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra v... |
|
2008-08-16 17:36:13 |
|
|
|
|
|
|
... Száraz pirítós illik hozzá.
Rablónyárs
Az eredeti nyárs bélszínből van, de lehet sertés szűzből, vagy pulykából is készíteni.
Tehát, a húst egész vékonyra kiklopfoljuk, megszórjuk a hozzávaló Kotányi fűszerkeverékkel (nem reklámozni akarom a Kotányit, de hosszú évek tapasztalata szerint, mind a fűszereik, mind a keverékeik nagyon jók) megkenjük mustárral... |
2008-07-11 20:35:10 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
liszt
só
fehérbors
1 nagy pohártejföl
30dkg füstölt kemény sajt(lehet trappista is)
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húsokat kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk, az így kapott húst lisztbe forgatjuk, mintha paníroznánk.A tepsibe kevés olajat öntünk, ebbe pakoljuk szorosan egymás mellé a hús s... |
2008-06-25 18:04:07 |
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt
5 dl tejföl , 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, 3 dl tej, pirospaprika, kakukkfű
oregánó, petrezselyemzöld (lehet szárított), só
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, kettévágjuk a cikkeket, beletesszük a tejbe, majd a húst is beletesszük, és hűtőben legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ezu... |
2008-06-19 20:17:03 |
|
|
|
|
|
|
... kaliforniai paprika
2-3 friss, magyar paprika
Só, bors
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra, hogy felmelegedjen. A húst megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. (Vigyázat! Ne sok sót használjunk, mert a sajt is sós!)
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk.
Az olvasztott vaja... |
2008-06-02 17:44:30 |
|
|
|
|
|
|
... rudakhoz):
- vöröshagyma
- lilahagyma
- bacon
-csípős parasztkolbász
- gomba
- szalonna (sütnivaló)
Elkészítés:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel.
2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük.... |
2008-05-14 15:45:24 |
|
|
|
|