|
|
|
... étolaj
elkészítés
Magyaros flekken készítése:
1. A gyorspác hozzávalóit (mustár, fokhagyma, paprikakrém,olaj) összekeverjük.
2. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A gyorspáccal bedörzsöljük, majd letakarva, hűtőszekrény... |
2010-08-11 20:09:39 |
|
|
|
|
|
|
... 3 nagy fej hagyma
* 30 dkg sajt
* só
* bors
elkészítés
1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges elő... |
|
2010-08-10 20:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A tészta hozzávalóiból könnyű pogácsatésztát gyúrunk, és fél órát kelesztjük.
2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.
3. A finomra vágott vöröshagymát kevés forró vajon megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott és na... |
2010-08-10 20:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... * só
* bors
* szerecsendió
elkészítés
1. A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
2. A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük.
3. A szalonnával körkörösen... |
|
2010-08-10 09:11:42 |
|
|
|
|
|
|
... A vöröshagymát megpucoljuk, szintén apróra vágjuk. Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, és sózzuk-borsozzuk.
A húst kb. 1 cm vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és megtöltjük ½-½ evőkanál töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk őket, és összetűzzük a fogpiszkálókkal.
Az olajat nagy lángon megforrósítjuk egy 30 cm á... |
|
2010-08-08 13:44:05 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaring)
A burgonyát karikára vágjuk, a hagymát vastagabb szeletekre.
A csirkemell filét felszeljük, enyhén kiklopfoljuk, és ízlésünknek megfelelően választott villámpáccal fűszerezzük. Kb. 15 percet állni hagyjuk.
2-3 dl tejszínt+1,5dl tejet összekeverünk egy evőkanál lisztte... |
2010-08-08 10:36:43 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
* 2 evőkanál liszt
* 2-3 dl sűrű húslé
* só
* őrölt zöldbors
* őrölt tárkony
Elkészítés:
A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk, mindegyikre ráfektetünk 1 szelet szalonnát, mehet rá 2 db uborka is. A szeletekből roládot formázunk, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük őket.
Az olívaolajat a vajjal ... |
2010-08-05 12:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
* só
elkészítés
1. A paradicsomot, paprikát, hagymát karikára vágjuk, a húst enyhén kiklopfoljuk.
2. Olajjal kikent, mély tűzálló tálba lerakjuk, a következő sorrendben:az összes hagyma, a paradicsom fele, a rizs fele, paprika fele, hús, paprika másik fele, rizs mási... |
2010-08-03 22:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... 2 dl nyers rizs
* 1 ek olaj
* 4 dl tejföl
* só
elkészítés
1. A paradicsomot, paprikát, hagymát karikára vágjuk, a húst enyhén kiklopfoljuk.
2. Olajjal kikent, mély tűzálló tálba lerakjuk, a következő sorrendben:az összes hagyma, a paradicsom fele, a rizs fele, paprika fele, hús, paprika másik fele, rizs másik fele, par... |
2010-08-03 22:07:07 |
|
|
|
|
|
|
... * só
elkészítés
1. A paradicsomot, paprikát, hagymát karikára vágjuk, a húst enyhén kiklopfoljuk.
2. Olajjal kikent, mély tűzálló tálba lerakjuk, a következő sorrendben:az összes hagyma, a paradicsom fele, a rizs fele, paprika fele, hús, paprika másik fele, rizs másik fele, para... |
2010-08-03 18:30:43 |
|
|
|
|