|
|
|
... félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, ki... |
2017-04-27 07:28:25 |
|
|
|
|
|
|
... vacsora!
Hozzávalók:
2 szelet sertéskaraj fejenként
paprikás liszt
só, bors
zsír
Elkészítése:
Személyenként 2-2 szelet kicsontozott sertéskarajt kiklopfolunk, sózzuk,
megszórjuk törött borssal, és paprikás lisztbe mártva kevés forró zsírban
hirtelen ropogósra sütjük. Paradicsom- és paprikasalátát, esetleg kovás... |
|
2016-08-25 16:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, ki... |
|
2011-12-06 07:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál lecsó, 1 evőkanál só, 5 dkg szeletelt vargánya.
A tojásokat csak annyira főzzük meg, hogy a sárgája ne legyen teljesen kemény. Öt nyitott (dupla) szelet karajt enyhén kiklopfolunk. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet sonkát, közepébe tojást ültetünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük, lisztben átforgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük, hogy egy kis kéreg képz... |
|
2011-12-05 08:17:05 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, ki... |
2011-11-11 18:48:07 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi
krumplipüré, zöld saláta, vagy savanyúság a díszítéshez
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
Egy közepes tepsit kiolajozunk. Kiklopfolunk . 8 szelet csirkemellet, előtte megsózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljára szépen egymás mellé helyezzük őket. Erre rakunk egy sor puha sajtszeletet.
Befedjük v... |
2011-03-04 20:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. 20 dkg gombát felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk, 4 percig 500 W-on pároljuk. 60 dkg csirkemellet kiklopfolunk és a hagymás, gombás töltelékkel megtöltjük. Fogvájóval rögzítjük. Mikro-edénybe tesszük és 3 dl erőlevessel 6 percig 500 W-on főzzük. Megforgatjuk, majd 3 percig 400 W-on pároljuk. Kiszed... |
2011-01-01 15:15:13 |
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. 20 dkg gombát felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk, 4 percig 500 W-on pároljuk. 60 dkg csirkemellet kiklopfolunk és a hagymás, gombás töltelékkel megtöltjük. Fogvájóval rögzítjük. Mikro-edénybe tesszük és 3 dl erőlevessel 6 percig 500 W-on főzzük. Megforgatjuk, majd 3 percig 400 W-on pároljuk. Kiszed... |
2010-10-13 07:07:13 |
|
|
|
|
|
|
... pulykasonka)
* 3 dl tejszín
* só, bors
elkészítés
1. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük és szép szeleteket vágunk belőle, amiket enyhén kiklopfolunk.
2. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fátyolnyi liszttel meghintjük.
3. Az ananászt megtisztítjuk, feldaraboljuk, illetve a konzerv ananászt előkészítjük.... |
2010-10-04 23:52:43 |
|
|
|
|