|
|
|
... hogy tölthető legyen). Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal. Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló tálba, és előme... |
2018-11-12 11:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... legyen).
Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró
kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal.
Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a
csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan
szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló... |
|
2018-10-01 06:41:20 |
|
|
|
|
|
|
... 0,7 dl húsleves
0,7 dl száraz fehérbor
fél citrom leve és reszelt héja
3 dkg vaj
2 dkg liszt
só
Elkészítés:
A kiveregetett karajszeleteket reszelt citromhéjjal bedörzsöljük, citromlével meglocsoljk és két órán át pácoljuk. A lével együtt áttesszük egy lábosba, megsózzuk, majd a húslevest és a bort aláöntve, megp... |
2015-03-16 21:26:25 |
|
|
|
|
|
|
... szilva
15 dkg gyöngyhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín,
2 szem szegfűszeg
darabka fahéj
3 dkg vaj
só
fehérbors
Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk... |
|
2013-12-17 19:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... gyöngyhagyma,
* 2 dl száraz fehérbor,
* 1 dl tejszín,
* 2 szem szegfűszeg,
* darabka fahéj,
* 3 dkg vaj,
* só,
* fehér bors
Elkészítés:
A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig keverg... |
|
2013-04-16 01:10:57 |
|
|
|
|
|
|
...
1-2 gerezd fokhagyma,
őrölt édes fűszerpaprika,
15 dkg csirkemáj; köretnek:
1 kg hasábburgonya,
a sütéshez étolaj.
Elkészítés:
A vékonyra kiveregetett, lisztbe forgatott sertéstarját zsiradékban kisütjük. Az apróra kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát, paradicsomot, m... |
2012-08-28 14:08:11 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só.
Az apróra vágott vöröshagymát felhevített zsíron üvegesre megfuttatjuk, és ráhelyezzük a megmosott, kiveregetett, megsózott karajszeleteket, és mindkét oldalukon saját levében lassú tűzön pároljuk. Egy másik edényben a kockákra vágott füstölt szalonnát hevítjük, és amikor zsírját kiadta, rátesszük a k... |
2011-02-14 22:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... dió
4 dkg liszt
3 evőkanál ketchup
1 teáskanál csípős paprikakrém
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
Elkészítés:
A kiveregetett hússzeleteket besózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon hirtelen kisütjük. Áttesszük egy tűzálló tálba. A tejszínt zúzott fokhagymával, ketchuppal, csípős paprikakrémmel, darált dióval ... |
2011-02-06 07:57:26 |
|
|
|
|
|
|
... rostélyos, 12 dkg füstölt kolbász, 8o dkg savanyú káposzta, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, fél csokor kapor, 3 k. olaj, köménymag, őrölt bors, pirospaprika, só
A kiveregetett rostélyosszeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és egy lábosba szedjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott ha... |
2011-01-28 14:15:10 |
|
|
|
|
|
|
... rostélyos, 12 dkg füstölt kolbász, 8o dkg savanyu káposzta, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, fél csokor kapor, 3 ek. olaj, köménymag, őrölt bors, pirospaprika, só
A kiveregetett rostélyosszeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és egy lábosba szedjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott h... |
2011-01-13 22:19:56 |
|
|
|
|