|
|
|
... a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszély... |
2023-12-20 21:41:31 |
|
|
|
|
|
|
... szintjét segít megnövelni.
Hazánkban nagyon sokan kedvelik a napraforgómagot, főleg nassolnivalóként fogyasztják sokan. A napraforgómag nemcsak B5-vitaminban bővelkedik, hanem lecitinben, fehérjében és E-vitaminban is.
A csirkemáj is rendkívül sok B5-vitamint tartalmaz, valamint B12-vitaminban is gazdag. Idősebb korban érdemes rendszeresen fogyasztani, mert s... |
|
2023-12-08 21:31:49 |
|
|
|
|
|
|
... csökkentik az LDL-koleszterin-szintet. Mivel a magok fehérjéket és nikotinsavat is tartalmaznak, részt vesznek a hajhagymák megerősítésében és szinte újraépítik a sérül... |
2021-07-10 21:49:18 |
|
|
|
|
|
|
... azért is veszélyes, mert sejt és szövetkárosodást okoz az emberi szervezetben.
A kurkumin nem mindig szívódik fel megfelelően a béltraktusban, de javíthatunk ezen azzal, ha lecitinben gazdag ételekben oldjuk fel és aztán ily módon fogyasztjuk el. Használhatjuk erre a célra a tojást, a joghurtot vagy a növényi olajokat is.
Kétféle gyulladást különböztetünk meg... |
|
2021-03-08 00:02:34 |
|
|
|
|
|
|
... kialakulásának.
Forrás :
Lecitin tartalmú éle... |
|
2021-01-23 22:27:22 |
|
|
|
|
|
|
... a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszély... |
2020-01-30 21:30:07 |
|
|
|
|
|
|
... a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszély... |
2019-01-22 21:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás, a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is. Emellett bővelkedik E-, B1-, B2-, D-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, melyek mind-mind áldásos hatást gyakorolnak a szervezetünkre.
Aprócska mag a kicsattanó egészségért
Mindez csupán a kezdet, hiszen a ... |
2015-09-15 18:54:01 |
|
|
|
|
|
|
... szenvedők is legalább heti 2-3 tojás sárgát nyugodtan elfogyaszthatnak.
Segít az agy működésében
A tojás sok Omega-3 zsírsavat tartalmaz, de gazdag kolinban, lecitinben és B12 és D-vitaminban, ezek pedig nagyszerűen serkenti az agyműködést.
Szabályozza az egészséges testsúlyt (!)
Nem hiába kezdték dédapáink egy kiadós tojásrántottá... |
2014-12-06 07:18:53 |
|
|
|
|
|
|
... C-vitaminban gazdag. Rengeteg benne a magnézium és kálium, ugyanakkor antioxidánsokkal is bővelkedik. Zsírtartalma alacsony, és kalóriában is szegény.
A benne rejlő tökmagok olajban, lecitinben, enzimekben gazdagok, ezáltal csökkentik a koleszterint, továbbá hashajtó és féregűző hatással is rendelkeznek. A magok cinket, magnéziumot és foszfort is tartalmaznak, ezáltal v... |
2014-09-09 19:36:26 |
|
|
|
|