Belépés
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Hidegtálak-saláták
... cukor, ecet,
fokhagyma, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint.
Az uborkákat alaposan megmossuk, kefével átdörzsöljük és hámozatlanul (esetleg
meghámozva) legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. Enyhén besózva kb. fél
órát állni hagyjuk, majd hagyományos, cukros-ecetes salátalevet készítünk,
amelyet 1-2 gerezd zúzott fokhagymával (esetleg tu...
2008-12-01 22:58:53
Mikróhullámos receptek
... fej vöröshagyma, só, bors,
cukor.

A paradicsomot alaposan megmossuk, héjától megfosztjuk és apró darabokra
vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit legyaluljuk. Beletesszük
egy edénybe és annyi vizet öntünk rá, hogy félig fedje a káposztát. 15 percig
500 W-on főzzük, majd a paradicsomot hozzákeverve még 5 percig 500 W-on főzzük.
Fél...
2008-12-01 22:55:50
Saláták
... kevés sóval, a porcukorral és a megmosott finomra aprított kaporral. Hidegre tesszük.
A tököt meghámozzuk, magos belét kidobjuk, majd a tököt reszelőn lereszeljük (vagy gyalun legyaluljuk). A lereszelt tököt megsózzuk, és alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. 15-20 percnyi állás után az öntetet rálocsol...
2008-11-30 15:11:08
Saláták savanyúságok
... savanyúságok

Uborkasaláta
Hozzávalók: 1 kg uborka, ecet, só, cukor, törött bors, pirospaprika, olaj.

Az uborkát meghámozzuk, a két végét megkóstoljuk, nem keserű-e, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Majd kinyomjuk belőle a sós levet, és a cukorral, sóval, ecettel ízesített páclével leöntjük. Tálaláskor ízlés szerint meglocsoljuk egy...
2008-11-29 17:18:26
Fõételek
... tojás
6 közepes paradicsom
olaj
paprika


Egy nagy serpenyőben - kevés olajon - aranybarnára pirítjuk a hagymát. A paradicsomot nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, s a hagymához adjuk. Lassú tűzön, fedő előtt sütjük tovább még kb. 25 percig. Ekkor levesszük a fedőt, ráütjük a tojásokat, megkeverjük, s fedő alatt sütjük még 3-4 percig. Végül sózzuk, ...
2008-11-29 17:16:59
A tartósítás
... sárgarépa, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, 1 mokkáskanál borkén, 1 mokkáskanál szalicil, ízlés szerint egész bors, babérlevél, kömény

Elkészítés: A hozzávalókat legyaluljuk, összekeverjük a fűszerekkel, 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, majd üvegekbe bezárjuk.

Csemege uborka
Hozzávalók: uborka, torma, felöntőlé: 1 l vízhez 3 ...
2008-11-29 16:53:53
savanyúság
Hozzávalók: 1 kg uborka, 5 dkg só, tartósítószer

Az uborkákat alaposan megmossuk és meghámozzuk. Legyaluljuk, fele mennyiségű sóval besózzuk, elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk, majd gyengén kinyomjuk. Az üvegek aljára sót szórunk, erre ujjnyi vastagon uborkát, ismét sót, majd uborkát teszünk. Tetejére sót és tartósítószert szórunk.
Használat előt...
2008-11-14 09:39:09
Savanyúságok
... hozzáadjuk. Félretesszük. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély porcelán- vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk. Tiszta, kiforrázott literes...
2008-11-07 22:45:37
Részeges madártej
...
kb. 25 dkg reszelt füstölt sajt (v. trapista)
sütéshez: vaj v. olaj
Elkészítés: A cukkiniket alaposan megmossuk, majd miután a végüket levágtuk, kis lyuku reszelőn legyaluljuk (ha, vastag héjú a cukkini, akkor meg kell hámozni). A tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a liszttel és vízzel palacsintatésztát készítünk. A cukkinit hozzáadjuk. Serpenyőben a vajat felo...
2008-07-13 15:51:10
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, uborkákat alaposan, paradicsomot alaposan, káposzta külső, többit legyaluljuk, paradicsomot hozzákeverve, megmosott finomra, tököt meghámozzuk, tököt reszelőn, lereszelt tököt, öntetet rálocsol, uborkát meghámozzuk, nagy serpenyőben, paradicsomot nagy, hagymához adjuk, hozzávalókat legyaluljuk, üvegek aljára, zöldségeket gondosan, hagymát vékonyra, uborkát héjastól, összes zöldséget, cukkiniket alaposan, végüket levágtuk, tojásokat felverjük, cukkinit hozzáadjuk, vajat felo, hozzávetőleges, tartósítószert, lecsöpögtetjük, nagyságrenddel, felszeleteljük, arányeltolódás, mikróhullámos, megtisztítjuk, tartósítószer, összekeverjük, megtisztított, savanyúságok, táplálkozóké, paradicsomot, fokhagymával, megkóstoljuk, pirospaprika, hámozatlanul, átdörzsöljük, meglocsoljuk, uborkasaláta, megszokásnak, hozzákeverve, aranybarnára, félretesszük, hozzávalókat, zöldpaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.