|
|
|
... tejföl
2 tojás sárgája
reszelt sajt a tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, s... |
2007-02-26 01:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... átfuttatjuk a fele felforrósított margarinon, beletesszük a feldarabolt gombát, őrölt borssal, sóval és a petrezselyemmel ízesítve puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a megmaradt margarinnal, a tál aljára tesszük a tökszeletek felét. Rárétegezzük a megpárolt gombát, majd beterítjük a megmaradt tökszeletekkel. Tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórva előmelegített ... |
|
2007-02-19 10:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
2 tojás sárgája
reszelt sajt a tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorju... |
2007-02-19 10:30:04 |
|
|
|
|
|
|
... laskanyújtóval durvára tört pörkölt diót.
A krémhez a hideg tejjel kikeverjük - a margarin kivételével - az összes hozzávalót, majd keményre főzzük. Lehűtjük, mixerrel kikeverjük a margarinnal, és 2 kanál instant kávéval. Rákenjük a tésztára a krémet, reszelt fehér csokival díszítjük.
Ha nincs mixered, gőz fölött főzzük a krémet folytonos kevergetés me... |
|
2007-02-19 10:28:29 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió, 25 dkg puha kolbász, 30 dkg sonka, 1 tojássárgája, só, fehér bors, margarin, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát felengedjük, kerek lappá nyújtjuk, margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett formába fektetjük, és a szélét kihajtjuk. A kolbászt egyenletesen a tésztára simítjuk. A felkarikázott, előfőzött pórét, a ropogósra sütött szalonnát, a... |
|
2007-02-17 09:45:09 |
|
|
|
|
|
|
... Különválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, külön-külön cukrot adunk hozzá, felverjük, majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és így együtt is összekeverjük.
4. Margarinnal kikenjük a sütőformát. A piskótalaphoz hozzáadjuk az almát, és 135 fokon kb. egy óráig sütjük. Amikor kész, fagylaltot tálalunk mellé, porcukorral megszórjuk, és mentalevéllel dís... |
2007-02-10 00:31:59 |
|
|
|
|
|
|
... elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és lis... |
2007-02-05 07:22:33 |
|
|
|
|
|
|
... és a citromhéjat. Jól összekeverjük, és a palacsintákra kenjük. A feltekert palacsintákat tűzálló tálba fektetjük, körberakjuk a negyedekre vágott barackokkal, majd a felolvasztott margarinnal meglocsoljuk, és a mandulaforgáccsal megszórjuk. A narancslét és a maradék porcukrot összekeverjük, felmelegítjük, a likőrrel ízesítjük, majd a barackokra öntjük. Közepes hőmérsékletű sütőbe... |
2007-02-04 11:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... birsalmasajt
30-30 dkg fekete és zöld színű szőlő
a kenéshez 1 tojássárgája
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. Egy kerek tortaformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk. Belesimítjuk a tésztát úgy, hogy a széleire is jusson. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd letakarva az egészet 30 percre hűtőbe tesszük. A tej... |
2007-02-04 10:40:23 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, és enyhén sós vízben, kb. 10 perc alatt ropogósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. A sütőt 180 °C-fokra előmelegítjük. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával. A zsemlemorzsára egymás mellé sorban kirakjuk a lecsepegtetett kelkáposztát.
3. A maradék margarint felolvasztjuk, összekeverjük a tojásokkal, a tejföllel... |
2007-01-28 00:44:19 |
|
|
|
|