|
|
|
... 4 db zsemle
40 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
petrezselyemzöld
Elkészítés
A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépá... |
2018-09-24 21:36:20 |
|
|
|
|
|
|
...
só
petrezselyem
Elkészítés
A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként... |
|
2018-09-24 21:34:22 |
|
|
|
|
|
|
... só
bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt
Elkészítés
A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levessz... |
2018-09-22 23:55:17 |
|
|
|
|
|
|
... sör
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megken... |
|
2018-09-22 00:29:59 |
|
|
|
|
|
|
... aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson. Belekeverjük a tej színt, megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük, és kevergetve besűrítjük kissé néhány perc alatt.
Végül a levest a fazékban botmixerrel krémesre turmixoljuk, adagonként tányérokba... |
|
2018-09-20 01:04:34 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés
A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk ra... |
2018-09-15 23:51:29 |
|
|
|
|
|
|
... megöntözzük a felforrósított tejjel. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást és tojássárgáját, valamint a májat és a mustárt. Lazán összeforgatjuk a hagymás keverékkel, és megsózzuk, megborsozzuk.
A májas masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc a... |
2018-09-15 23:39:17 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag kerek lappá nyújtjuk, és kerek formákba vagy sütőpapírral leterí... |
2018-09-06 23:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... tészta
1 db tojás
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval és rozmaringgal, majd félretesszük.
Az egész pulykamellfilét bedörzsöljük sóval, borssal, és megkenjük áfonyalekvárral. Ráhalmozzuk a gombás keveréket, m... |
2018-09-06 23:18:28 |
|
|
|
|
|
|
... A karfiolos-pórés-füstölt húsos keveréket elosztjuk az elősütött tésztán. A tejszínt a tojással habosra keverjük, majd a tésztára locsoljuk. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 40-45 percig sütjük.
FAZEKA... |
2018-09-01 23:51:59 |
|
|
|
|