Belépés
töpörtyűs receptek
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T...
2007-02-26 06:08:05
Sonkás töltött hagyma
... maradjon.
2. A sonkát finomra daráljuk, s összedolgozzuk a tojással, zsemlemorzsával és mustárral. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymaforgácsot és petrezselymet, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A sonkás masszát a hagymák üregébe púpozzuk. A töltött hagymákat kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. Tetejüket reszelt...
2007-02-18 00:43:08
Szemes kalács
... vaj.

1. Az élesztőt egy kevés langyos vízbe morzsoljuk, majd maréknyi liszttel összegyúrjuk, és 15 percig pihentetjük. Utána a többi liszttel vízzel bedagasztjuk, megsózzuk, megborsozzuk, s közben az olajat is beledolgozzuk.
2. A fekete olajbogyót, a kapribogyót meg a lecsöpögtetett, kiszálkázott szardíniát kissé fölaprítjuk.
3. A tésztát ujjnyi vastagságú tég...
2007-02-18 00:36:07
Fertődi rostélyos
... 1 sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, só, bors

Elkészítése:

A csontjától megtisztított rostélyosszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, enyhén belisztezzük, forró olajban mindkét oldalukon hirtelen kissé megsütjük, másik lábosba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a megtisztított, megreszelt hagymát, levével együtt a...
2007-02-17 09:51:24
Húsos sünik
... lecsöpögtetjük.
3. A csirkecombokat bekenjük a ketchup és a méz keverékével, majd néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
4. Ezután kissé lecsöpögtetjük őket, megsózzuk, megborsozzuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. A tetejüket is meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd közepesen forró sütőben piros-ropogósra sütjük - közben páclével szorgalmasan kenegetjük.
5. A...
2007-02-10 00:49:19
Mire jó a káposzta?
... Közben a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján vöröshagymával és fokhagymával zsemlyeszínű rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Végül tejfölt adunk hozzá, megborsozzuk, kisült szalonnát teszünk bele, és az egészet jól összeforraljuk.

Diós-káposztás nokedli

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 12 dkg darált dió (vagy mandula), só, ...
2007-02-09 00:50:52
A töpörtyűkészítés titkai
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T...
2007-01-19 10:54:44
Zöldbabos burgonyasaláta
... evőkanál citromlé.
A kihűlt és meghámozott burgonyát közepes kockák...
2007-01-08 18:29:39
Pulykamell vágott zöldséggel
... sárgarépa, zöldpaprika, cukkini, póréhagyma, padlizsán, 50 dkg rizs, Vegeta, 30 dkg angolzöldség.

Elkészítése:

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, megtöltjük vele a hússzeleteket, amelyeket azután összetekerünk és öszszetűzünk. Forró olívaolajon a hústekercsek minden oldal...
2006-12-24 00:36:43
Zöldségtál
... olaj.

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyenlő csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vékony csíkokra vágott fokhagymával és a fölszeletelt citrommal összeforgatjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel, zellerzölddel, a gyömbérrel meg a majoránnával fűszerezzük.
2. Az olajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba szórjuk, és lefödve, sütőben, közepes lán...
2006-12-23 00:36:51
1 2 3 .................106 107 .........160 161 .........212 213 214 
Címkék: HOGY, töpörtyűkészítés titkai, tojások megkenésére, megkelt tésztát, darált töpörtyűvel, hosszabb oldala, jobb oldalt, tésztát félbe, sonkát finomra, finomra aprított, kevés reszelt, sonkás masszát, hagymák üregébe, töltött hagymákat, kevés langyos, többi liszttel, fekete olajbogyót, tésztát ujjnyi, csontjától megtisztított, visszamaradt olajban, csirkecombokat bekenjük, kevés olajjal, szalonnát felkockázzuk, zsírján vöröshagymával, káposzta levét, pulykamellet felszeleteljük, zöldségeket hosszú, hústekercsek minden, zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra, fölszeletelt citrommal, fölaprított petrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, töpörtyűkészítés, szerecsendióval, hűtőszekrényben, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, hagymaforgácsot, felszeleteljük, vöröshagymával, burgonyasaláta, csirkecombokat, lecsöpögtetett, összeforraljuk, összedolgozzuk, lecsöpögtetjük, összeforgatjuk, összetekerünk, hússzeleteket, beledolgozzuk, petrezselymet, zellerzölddel, megtisztítjuk, megtisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.