|
|
|
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T... |
2007-02-26 06:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... maradjon.
2. A sonkát finomra daráljuk, s összedolgozzuk a tojással, zsemlemorzsával és mustárral. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymaforgácsot és petrezselymet, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A sonkás masszát a hagymák üregébe púpozzuk. A töltött hagymákat kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. Tetejüket reszelt... |
|
2007-02-18 00:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... vaj.
1. Az élesztőt egy kevés langyos vízbe morzsoljuk, majd maréknyi liszttel összegyúrjuk, és 15 percig pihentetjük. Utána a többi liszttel vízzel bedagasztjuk, megsózzuk, megborsozzuk, s közben az olajat is beledolgozzuk.
2. A fekete olajbogyót, a kapribogyót meg a lecsöpögtetett, kiszálkázott szardíniát kissé fölaprítjuk.
3. A tésztát ujjnyi vastagságú tég... |
2007-02-18 00:36:07 |
|
|
|
|
|
|
... 1 sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, só, bors
Elkészítése:
A csontjától megtisztított rostélyosszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, enyhén belisztezzük, forró olajban mindkét oldalukon hirtelen kissé megsütjük, másik lábosba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a megtisztított, megreszelt hagymát, levével együtt a... |
|
2007-02-17 09:51:24 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük.
3. A csirkecombokat bekenjük a ketchup és a méz keverékével, majd néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
4. Ezután kissé lecsöpögtetjük őket, megsózzuk, megborsozzuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. A tetejüket is meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd közepesen forró sütőben piros-ropogósra sütjük - közben páclével szorgalmasan kenegetjük.
5. A... |
|
2007-02-10 00:49:19 |
|
|
|
|
|
|
... Közben a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján vöröshagymával és fokhagymával zsemlyeszínű rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Végül tejfölt adunk hozzá, megborsozzuk, kisült szalonnát teszünk bele, és az egészet jól összeforraljuk.
Diós-káposztás nokedli
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 12 dkg darált dió (vagy mandula), só, ... |
2007-02-09 00:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A T... |
2007-01-19 10:54:44 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál citromlé.
A kihűlt és meghámozott burgonyát közepes kockák... |
2007-01-08 18:29:39 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, zöldpaprika, cukkini, póréhagyma, padlizsán, 50 dkg rizs, Vegeta, 30 dkg angolzöldség.
Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, megtöltjük vele a hússzeleteket, amelyeket azután összetekerünk és öszszetűzünk. Forró olívaolajon a hústekercsek minden oldal... |
2006-12-24 00:36:43 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
1. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyenlő csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vékony csíkokra vágott fokhagymával és a fölszeletelt citrommal összeforgatjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel, zellerzölddel, a gyömbérrel meg a majoránnával fűszerezzük.
2. Az olajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba szórjuk, és lefödve, sütőben, közepes lán... |
2006-12-23 00:36:51 |
|
|
|
|