|
|
|
... bodza virágot gyűjtöttem. 2l vizet öntöttem rá és 3 db meghámozott citromot bele karikáztam. Lefedtem sűrű szövésű szitával és 3 napig hűvös helyen hagytam állni. Naponta párszor megkavargattam.
A 3. napon a szitán leszűrtem és a visszamaradt lébe öntöttem 2 kg cukrot, 1 kis tasak citromsavat és tűzre tettem. Forráskor habzik, ezért kavargatni kell. Addig főztem, amíg a habzá... |
2018-05-08 07:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósítottam, beledobtam az aprított hagymát, megdinszteltem. Ekkor hozzáadtam az apró darabokra vágott hagymát, megszórtam az ételízesítővel, kakukkfűvel és oreganoval. Időnként megkavargattam. A gomba kezdetben bő levet eresztett, majd később zsírjára pirítottam. Megvártam, amíg langyosra hűl. Egy kisebb tálkában a juhtúróval elkevertem a pirított gombát és a snidlinget.... |
|
2018-04-04 13:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... tarhonyát:
Egy közepes lábasba felhevítettem az olajat, beleöntöttem a tarhonyát, hozzáadtam a sót, és sűrű kavargatás mellett zsömleszínűre pirítottam. Felöntöttem 3 dl vízzel, megkavargattam. Miután felforrt, rátettem a fedőt a lábasra, és egészen kis lángon puhára főztem.
Amikor a burgonya a nagyobb lábasban megpuhult, beletettem a karikára vágott kolbászokat, és még... |
2018-01-04 20:58:37 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A hagymákat pucolom/szeletelem/darabolom és megpárolom egy pyrex párolóedényben, a teavajon. Amikor összeesett, besűrítem az 1 ek. liszttel. Ha jól megkavargattam, a lisztes, üvegesre párolódott hagymát felöntöm a húslével (vagy vízzel és beledobom leveskockákat). Ezután, óvatosan megfűszerezem (só, fehér bors és szerecsendió). Ezután szép lassa... |
|
2011-03-25 21:40:01 |
|
|
|
|