|
|
|
... fodrot félórai főzés után metéltre vágjuk. Az összevágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, beletesszük a fodrot, keverés után a paradic... |
2007-05-11 00:56:57 |
|
|
|
|
|
|
... tészta
4-5 olivaolaj
fekete és fehér szezámmag.
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.
A metélőhagymát kis karikára vágjuk.
A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra felvágjuk.
A Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour-t a túróval, a fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük és ízlés szeri... |
|
2007-05-04 11:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... fasírt
Meghámozunk 3 nagy főtt krumplit, és melegen lereszeljük. Hozzáadunk 2 kávéskanál lisztet, 2 evőkanál darát, 1 evőkanál olajon pirított vöröshagymát, csipetnyi vegetát, apróra vágott petrezselymet, 1 tojást. Összekeverjük. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Olajban kisütve hús helyett adható.
Főzelék csecsemőknek
A csecsemőknek készülő f... |
2007-05-04 00:57:48 |
|
|
|
|
|
|
... adagot is. Az uborkás mártással kínáljuk.
4. Uborkás mártás
A csemegeuborkát lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és a kés lapjával szétn... |
|
2007-05-01 01:07:46 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Ebben a vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkockázott tarját, és kissé megpirítjuk. Beletesszük a főtt zöldborsót és a vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk, és annyi tejszínt öntünk rá, hogy kenhető maszszát kapjunk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a tojást, és a megsütött hússzeletekr... |
|
2007-04-30 00:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... lámpabúra alatt.
Tolószékben az öregember, szájában pipa lóg, de nem ég, az orvos eltiltotta, de a szokás... legalább az íze... Az öregasszony görnyed az asztal mellett, petrezselymet apróz, főt hús lesz párolt krumplival. Ősz haja kendővel felkötve, szája keskeny, kezei erőtlenek, de mozdulatai szaporák még. Zöld, piszkos szúnyoghálón át vetülnek be a betonra a nap ara... |
2007-04-29 16:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... puhára főzzük.
3. A galuskához a vajat 1 dl vízzel felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és lassú tűzön 1 percen át kevergetjük. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. Belekeverjük a petrezselym... |
2007-04-22 00:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... a reszelt narancshéjat és levét, a bor felét és készre pároljuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet, behabarjuk a mártást, és egyet forralunk rajta, végül belekeverjük... |
2007-04-18 10:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tárkonyos ecettel ízesítve.
Három liter forró vízben főzzük meg a spagettit, majd öblítsük le. Közben a húst, sajtot, tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, tejet, petrezselymet és fokhagymát keverjük jól össze, formáljunk belőle apró gombócokat, és süssük ki forró olajban. Tegyük a gombócokat a spagettira, és öntsük le paradicsommártással. Sütőben melegítsük fel... |
2007-04-15 11:10:50 |
|
|
|
|
|
|
... fémszitába, hogy megálljon a cserépfazék tetején, vagy egy kissé belecsússzon. Pároljuk a kuszkuszt 25 percig. Ezután vegyük le a szitát a fazékról, és adjuk a csirkéhez a kurkumaport, a petrezselymet és a sót. Közben keverjük össze a kuszkuszt a vajjal, tegyük vissza a cserpfazékra a kuszkuszos szitát, és pároljuk még 25 percig a kuszkuszt, majd villával háromszor keverjük meg, ... |
2007-04-15 11:06:43 |
|
|
|
|