Belépés
Oroszkrém 1.
... cukor.
Elkészítés:
Összekeverni és hozzáadni egy púpozott kávéskanál lisztet. Fél liter forrásban lévő tejbe beleönteni ...
2010-12-06 05:03:54
Somlói galuska
... dkg kristálycukor

Elkészítése:
A tejből, lisztből, tojássárgájából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzünk. A fehérjéből cukorral kemény habot verünk és a sárga krém alá keverjük. A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíthatjuk. Cukoroldat: fél kg cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 citrom reszelt héja. A cukrot f...
2010-12-05 18:58:28
Gesztenyés, diós zserbó
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 8 dkg porcukor, tejföl, 25 dkg édesített gesztenyemassza, fél dl rum, 0,8 dl tej, 6 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rumba áztatott mazsola, fél citrom reszelt héja, 3 evőkanál méz, 10 dkg fehér marcipán, 15 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és...
2010-12-05 18:48:49
Kakaós-túrós kocka
... porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgát, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk, és fóliába csomagolva egy órára fagyasztóba tesszük. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a megmaradt fehérjével együtt és a csipet sóval felverjük, közben hozzáadunk 15 dkg porcukrot. A sárgákat a maradék
10 dkg ...
2010-12-05 14:13:19
Somlói galuska 4.
... tej, vanília, 3 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 8-10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 1,5 dkg liszt, rum, + 5 cl tej (hideg).
Elkészítés:
Lehetőleg előző nap rumba beáztatjuk a mazsolát, és megdaráljuk a diót. A piskóta készítéséhez a tojások fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját, majd a lisztet. A kész...
2010-12-04 21:26:17
Somlói galuska
... keverünk, majd 4 evőkanál liszttel, 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaóval, és 1,5 liter tejjel felfőzzük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük, és a krémhez keverjük. A piskótadarabokat rumba áztatott mazsolával és dióval szórjuk meg. A krémet rétegesen rakjuk a piskótára úgy, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is kerüljön. A tetejét tejszínhabbal és olvasztott csokol...
2010-12-04 21:24:51
Gesztenyés, diós zserbó
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 8 dkg porcukor, tejföl, 25 dkg édesített gesztenyemassza, fél dl rum, 0,8 dl tej, 6 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rumba áztatott mazsola, fél citrom reszelt héja, 3 evőkanál méz, 10 dkg fehér marcipán, 15 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és...
2010-12-04 20:24:52
Mákos-túrós kocka
... tasak (1,5 dkg) zselatinpor
7,5 dl tejszín
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3-4 kivi
1 tasak (12 g) tortazselépor
Elkészítése: Előkészítés: a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg, ap...
2010-12-04 12:35:34
Nincs Cím
... * 1 kg csoki
* 10 dkg porcukor
* 50 dkg kókuszreszelék
* 3 dl rum
* 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot.
Lehet már akár 1-2...
2010-12-04 07:25:17
Karácsonyi fatörzs torta
... sárgája
10 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
5 dkg mazsola rumba áztatva
aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is
1-2 evőkanál rum
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpa...
2010-12-03 16:08:51
1 2 3 ..............49 50 51 ........74 75 ........98 99 100 
Címkék: Nincs Cím, púpozott kávéskanál, zselatinból sárga, fehérjéből cukorral, sárga krém, krémet rumba, vajjal elmorzsoljuk, órára fagyasztóba, mazsolát beáztatjuk, tojásokat szétválasztjuk, megmaradt fehérjével, csipet sóval, piskóta készítéséhez, tojások fehérjét, cukor fokozatos, tojásfehérjét felverjük, krémhez keverjük, piskótadarabokat rumba, krémet rétegesen, rétegek közé, tetejét tejszínhabbal, sütőt előmelegítjük, tojásfehérjét csipet, jamaikai rumaromát, sütőt melegítsük, piskótadarabokat, tojássárgájából, gesztenyemassza, gazdagíthatjuk, vaníliakivonat, kókuszreszelék, szétválasztjuk, összedolgozzuk, gyümölcsökkel, tojásfehérjét, kristálycukor, hozzákeverjük, hozzáadásával, előmelegítjük, tortazselépor, összekeverjük, tejszínhabbal, elmorzsoljuk, összekeverni, készítéséhez, tojássárgája, sütőpapírral, étcsokoládé, intenzívebb, elkészítése, zselatinpor, előkészítés, fagyasztóba, tojássárgát, zselatinból, megdaráljuk, töltelékhez, hozzáadjuk, olvasztott, kibélelünk, gesztenyés, csomagolva, beáztatjuk, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.