|
|
|
... cukor.
Elkészítés:
Összekeverni és hozzáadni egy púpozott kávéskanál lisztet. Fél liter forrásban lévő tejbe beleönteni ... |
2010-12-06 05:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tejből, lisztből, tojássárgájából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzünk. A fehérjéből cukorral kemény habot verünk és a sárga krém alá keverjük. A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíthatjuk. Cukoroldat: fél kg cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 citrom reszelt héja. A cukrot f... |
|
2010-12-05 18:58:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 8 dkg porcukor, tejföl, 25 dkg édesített gesztenyemassza, fél dl rum, 0,8 dl tej, 6 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rumba áztatott mazsola, fél citrom reszelt héja, 3 evőkanál méz, 10 dkg fehér marcipán, 15 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és... |
2010-12-05 18:48:49 |
|
|
|
|
|
|
... porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgát, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk, és fóliába csomagolva egy órára fagyasztóba tesszük. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a megmaradt fehérjével együtt és a csipet sóval felverjük, közben hozzáadunk 15 dkg porcukrot. A sárgákat a maradék
10 dkg ... |
|
2010-12-05 14:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... tej, vanília, 3 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 8-10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 1,5 dkg liszt, rum, + 5 cl tej (hideg).
Elkészítés:
Lehetőleg előző nap rumba beáztatjuk a mazsolát, és megdaráljuk a diót. A piskóta készítéséhez a tojások fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját, majd a lisztet. A kész... |
|
2010-12-04 21:26:17 |
|
|
|
|
|
|
... keverünk, majd 4 evőkanál liszttel, 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaóval, és 1,5 liter tejjel felfőzzük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük, és a krémhez keverjük. A piskótadarabokat rumba áztatott mazsolával és dióval szórjuk meg. A krémet rétegesen rakjuk a piskótára úgy, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is kerüljön. A tetejét tejszínhabbal és olvasztott csokol... |
2010-12-04 21:24:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 8 dkg porcukor, tejföl, 25 dkg édesített gesztenyemassza, fél dl rum, 0,8 dl tej, 6 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rumba áztatott mazsola, fél citrom reszelt héja, 3 evőkanál méz, 10 dkg fehér marcipán, 15 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és... |
2010-12-04 20:24:52 |
|
|
|
|
|
|
... tasak (1,5 dkg) zselatinpor
7,5 dl tejszín
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3-4 kivi
1 tasak (12 g) tortazselépor
Elkészítése: Előkészítés: a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg, ap... |
2010-12-04 12:35:34 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 kg csoki
* 10 dkg porcukor
* 50 dkg kókuszreszelék
* 3 dl rum
* 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot.
Lehet már akár 1-2... |
2010-12-04 07:25:17 |
|
|
|
|
|
|
... sárgája
10 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
5 dkg mazsola rumba áztatva
aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is
1-2 evőkanál rum
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpa... |
2010-12-03 16:08:51 |
|
|
|
|