Belépés
Karácsonyi édességek
... össze, hogy a vaj még ne olvadjon meg a kézmelegtől.
Formáljon négy cipót, és műanyag fóliába csomagolva tegye egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a 2x5 dkg mazsolát áztassa be a 2x 3cl rumba. A diótöltelékhez forralja fel a tejet, keverje el benne a porcukrot és a vaníliáscukrot.
Húzza félre a tűzről, öntse bele a diót, a zsemlemorzsát és a fél adag áztatott mazsolát, k...
2006-12-10 14:52:39
Gundel palacsinta
... vanília, 30 g cukor, 100 g csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 80-100 g cukor, 50 g kakaópor, 15 g liszt, 5 dl tej.

Elkészítése:

A készítés előtt egy nappal áztassuk rumba a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat! Másnap a töltelékhez ledaráljuk a diót. A tejszínt felforraljuk; hozzátesszük a diót, a cukrot, a leheletnyi fah...
2006-12-01 01:08:05
Somlói galuska
... tej, vanília, 3 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 8-10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 1,5 dkg liszt, rum, + 5 cl tej (hideg).
Elkészítés:
Lehetőleg előző nap rumba beáztatjuk a mazsolát, és megdaráljuk a diót. A piskóta készítéséhez a tojások fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját, majd a lisztet. A kész...
2006-11-16 17:36:35
süti!!!!!:)
... tésztát deszkára terítjük és pohárral kiszaggatjuk. Egy olajozott formába (fenyőfa, mackó, szív) egy sor korongot teszünk, megkenjük olvasztott margarinnal, beszórjuk cukros, darált dióval, rumba vagy szörpbe áztatott mazsolával, és letakarjuk a tésztakorongokkal. A rétege-zést addig folytatjuk, amíg az edény félig telik. Kelni hagyjuk. A tetejét vajjal megkenjük és előmelegített ...
2006-10-22 17:56:43
MacBeltine's grog
... nagyobb kanna... A teafű a fémtojásban még akkor kerüljön bele a vízbe, amikor hideg, hogy minél erősebb legyen a tea. Ugyancsak forrás előtt tedd bele a fahéjat és a szegfűszeget.
A rumba áztatott mazsolát már a víz forrás-közeli állapotában add hozzá (ha műanyag flakonban áztattál, most lényegesen egyszerűbb kiszedni, és különválasztani a rumtól).
A cukor hozzáadása ha...
2006-10-22 12:04:46
Palacsintatészta
... kristálycukorral és vajdarabkákkal megszórjuk.


Svéd módra

- 1-2 kávéskanál áfonyaszirupot öntünk rá.


Osztrák módra

- Cukrozott fehér sajtot rumba áztatott mazsolával krémesre keverünk, ezt kenjük a palacsintákra.


Karibi módra

- A palacsintákra ananászkarikákat teszünk, melyeket tetszés szerint e...
2006-10-04 10:21:17
Mazsolás csokikrém
... dkg cukor
10 dkg csokoládéforgács

A tetejére:
cukrozott cseresznye
kávészemek
csokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát fél órára a rumba áztatjuk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és sima krémmé dolgozzuk. A tojássárgákat is hozzáadjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény ...
2006-10-02 07:02:23
Mazsolás almatorta
... darabokra vágott hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Golyót csinálunk belőle, liszttel megszórjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a mazsolát a rumba áztatjuk. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a forma nagyságára kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat lereszeljük úgy, mint a s...
2006-10-02 07:01:31
Csokitorony
... kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5-2,5 dkg fenyőmag és nem sós pisztácia
3 tojás




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyő...
2006-09-11 07:08:03
Rumos-diós
...
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóból

szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat, és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott diót. Az egészet alaposan összekeverjük.

A tésztalapot megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a tölteléket. A ...
2006-09-05 12:51:57
1 2 3 ..............49 50 ........74 75 ........98 99 100 
Címkék: diótöltelékhez forralja, készítés előtt, nappal áztassuk, hajszálvékony csíkokra, töltelékhez ledaráljuk, tejszínt felforraljuk, piskóta készítéséhez, tojások fehérjét, cukor fokozatos, olajozott formába, rétege-zést addig, edény félig, tetejét vajjal, rumba áztatott, cukor hozzáadása, palacsintákra ananászkarikákat, rumba áztatjuk, csokit vízgőz, cukorral kemény, forma nagyságára, formába simítjuk, almákat meghámozzuk, egyik tésztalapot, egészet alaposan, tésztalapot megkenjük, kristálycukorral, ananászkarikákat, palacsintatészta, csokoládéforgács, különválasztani, diótöltelékhez, áfonyaszirupot, vaníliáscukrot, vajdarabkákkal, hozzáadásával, zsemlemorzsát, előmelegített, tojássárgákat, hozzákeverjük, tojásfehérjét, összekeverjük, megolvasztjuk, palacsintákra, hajszálvékony, tojássárgája, belekeverjük, belekeverünk, készítéséhez, hozzátesszük, szegfűszeget, hozzáteszünk, kiszaggatjuk, narancshéjat, felforraljuk, tésztalapot, megdaráljuk, töltelékhez, elkészítése, csokitorony, margarinnal, lereszeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.