|
|
|
... össze, hogy a vaj még ne olvadjon meg a kézmelegtől.
Formáljon négy cipót, és műanyag fóliába csomagolva tegye egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a 2x5 dkg mazsolát áztassa be a 2x 3cl rumba. A diótöltelékhez forralja fel a tejet, keverje el benne a porcukrot és a vaníliáscukrot.
Húzza félre a tűzről, öntse bele a diót, a zsemlemorzsát és a fél adag áztatott mazsolát, k... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... vanília, 30 g cukor, 100 g csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 80-100 g cukor, 50 g kakaópor, 15 g liszt, 5 dl tej.
Elkészítése:
A készítés előtt egy nappal áztassuk rumba a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat! Másnap a töltelékhez ledaráljuk a diót. A tejszínt felforraljuk; hozzátesszük a diót, a cukrot, a leheletnyi fah... |
|
2006-12-01 01:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... tej, vanília, 3 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 8-10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 1,5 dkg liszt, rum, + 5 cl tej (hideg).
Elkészítés:
Lehetőleg előző nap rumba beáztatjuk a mazsolát, és megdaráljuk a diót. A piskóta készítéséhez a tojások fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját, majd a lisztet. A kész... |
2006-11-16 17:36:35 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát deszkára terítjük és pohárral kiszaggatjuk. Egy olajozott formába (fenyőfa, mackó, szív) egy sor korongot teszünk, megkenjük olvasztott margarinnal, beszórjuk cukros, darált dióval, rumba vagy szörpbe áztatott mazsolával, és letakarjuk a tésztakorongokkal. A rétege-zést addig folytatjuk, amíg az edény félig telik. Kelni hagyjuk. A tetejét vajjal megkenjük és előmelegített ... |
|
2006-10-22 17:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb kanna... A teafű a fémtojásban még akkor kerüljön bele a vízbe, amikor hideg, hogy minél erősebb legyen a tea. Ugyancsak forrás előtt tedd bele a fahéjat és a szegfűszeget.
A rumba áztatott mazsolát már a víz forrás-közeli állapotában add hozzá (ha műanyag flakonban áztattál, most lényegesen egyszerűbb kiszedni, és különválasztani a rumtól).
A cukor hozzáadása ha... |
|
2006-10-22 12:04:46 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukorral és vajdarabkákkal megszórjuk.
Svéd módra
- 1-2 kávéskanál áfonyaszirupot öntünk rá.
Osztrák módra
- Cukrozott fehér sajtot rumba áztatott mazsolával krémesre keverünk, ezt kenjük a palacsintákra.
Karibi módra
- A palacsintákra ananászkarikákat teszünk, melyeket tetszés szerint e... |
2006-10-04 10:21:17 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
10 dkg csokoládéforgács
A tetejére:
cukrozott cseresznye
kávészemek
csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát fél órára a rumba áztatjuk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és sima krémmé dolgozzuk. A tojássárgákat is hozzáadjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény ... |
2006-10-02 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágott hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Golyót csinálunk belőle, liszttel megszórjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a mazsolát a rumba áztatjuk. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a forma nagyságára kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat lereszeljük úgy, mint a s... |
2006-10-02 07:01:31 |
|
|
|
|
|
|
... kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5-2,5 dkg fenyőmag és nem sós pisztácia
3 tojás
só
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyő... |
2006-09-11 07:08:03 |
|
|
|
|
|
|
...
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóból
szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat, és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott diót. Az egészet alaposan összekeverjük.
A tésztalapot megkenjük lekvárral, erre rásimítjuk a tölteléket. A ... |
2006-09-05 12:51:57 |
|
|
|
|