Belépés
Apró csemegeuborka
... csemegeuborka
..................

Egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4
szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss
kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt
gyömbér, késhegyny...
2010-11-04 06:37:59
Ecetes meggy vagy cseresznye
... üvegekbe.
Lekötözzük, pokróccal letakarj...
2010-11-04 06:32:12
Töltött fácán
... máj, 100 g szarvasgomba, 30 g
pisztácia, 2 cl citromlé, 200 g füstölt szalonna. A főzőléhez: 250 g
vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 2 db babérlevél, só, egész bors,
szegfûszeg.

Elkészítése: A pihentetett fácánt szárazon, nagyon óvatosan, hogy
bőrét fel ne szakítsuk, megtisztítjuk. A fácánt a hátára fordítjuk
és bőrét a ...
2010-11-04 05:17:01
Szarvashús polgári módon
Szarvashús polgári módon
........................

Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré,
100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg,
kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor,
120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor.

Elkészítése: A húst, leginkább lapockát megmossuk...
2010-11-04 05:16:17
Alföldi véres hurka
... hurka
...................

Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg
tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött
bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfûszeg, só.

Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét
kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokas...
2010-11-04 04:59:20
Füstölt májas hurka
... hurka
...................

Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 60 dkg tarja, 25 dkg
vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött fekete bors, 1 dkg őrölt
szegfûbors, só, 1 mokkáskanálnyi majoránna.

Elkészítése: A húsféléket - tokaszalonnát, tarját - sós vízben puhára
főzzük és levéből kiemelve hûlni hagyjuk. A ...
2010-11-04 04:58:38
Köleskásás hurka
Köleskásás hurka
................

Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter
disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag őrlemény, 1 dkg
szegfûbors őrlemény, kevés majoránna, só.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott kölest puhára főzzük, mégpedig
úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután...
2010-11-04 04:57:52
Rizses-májas hurka
... 4 kg kész hurkához) 1 kg disznómáj, 80 dkg húsos
tokaszalonna, 1 kg disznótüdő, 40 dkg rizs, 15 dkg zsír, 25 dkg
vöröshagyma, 2 dkg őrölt fekete bors, 1 dkg őrölt szegfûbors,
1 csapott evőkanál majoránna, 3 dkg pirospaprika, só.

Elkészítése: A tokaszalonnát és a tüdőt enyhén sós vízben puhára
főzzük, majd a levét...
2010-11-04 04:57:31
Zsemlés májas hurka
... hurka
...................

Hozzávalók: (kb. 5 kg-hoz) 1 kg tokaszalonna-nyesedék, 1 kg disznómáj,
75 dkg véres apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle,
fél liter tej, 1 g törött szegfûbors, 2 dkg törött fekete bors, 1
evőkanálnyi majoránna, só.

Elkészítése: A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben...
2010-11-04 04:57:09
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
... hagyma, 1 köteg petrezselyem,
só, bors, tojás, 4 evőkanál kukoricaszem, 4 evőkanál pisztácia
bél, 1 zeller, 1 póréhagyma, 2 evőkanál étolaj, babérlevéllel és
szegfûszeggel áttûzött hagyma, fél citromnak a leve, 3 dl fehérbor,
4 dl marha erőleves.

Elkészítése: Egy sárgarépát apró kockára vágunk, majd felszeleteljük
a...
2010-11-04 04:44:31
1 2 3 4 
Címkék: pihentetett fácánt, hátára fordítjuk, zsemlét apró, tokaszalonna felét, zsemlekockákat megpirítjuk, szemek szétrepedjenek, sárgarépát apró, szétrepedjenek, zsemlekockákat, mokkáskanálnyi, felszeleteljük, tokaszalonnát, csemegeuborka, megtisztítjuk, kristálycukor, szalonnafélét, babérlevéllel, megtisztított, szarvasgomba, mennyiségben, tokaszalonna, pirospaprika, petrezselyem, kukoricaszem, elkészítése, vöröshagyma, megpirítjuk, pihentetett, literenként, tárkonyzöld, sárgarépát, köleskásás, késhegynyi, póréhagyma, hozzávalók, szarvashús, lekötözzük, cseresznye, borjúszegy, babérlevél, húsféléket, köleskása, megmosott, disznóvér, citromhéj, disznómáj, pisztácia, majoránna, disznótüd, citromnak, leginkább, kaporzöld, fordítjuk, sertésvér, szakítsuk, késhegyny, köménymag, megmossuk, pokróccal, vörösbor, mégpedig, óvatosan, szárazon, lapockát, hurkához, citromlé, szalonna, apróhúst, üvegekbe, letakarj, kanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.