|
|
|
... csemegeuborka
..................
Egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4
szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss
kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt
gyömbér, késhegyny... |
2010-11-04 06:37:59 |
|
|
|
|
|
|
... üvegekbe.
Lekötözzük, pokróccal letakarj... |
|
2010-11-04 06:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... máj, 100 g szarvasgomba, 30 g
pisztácia, 2 cl citromlé, 200 g füstölt szalonna. A főzőléhez: 250 g
vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 2 db babérlevél, só, egész bors,
szegfûszeg.
Elkészítése: A pihentetett fácánt szárazon, nagyon óvatosan, hogy
bőrét fel ne szakítsuk, megtisztítjuk. A fácánt a hátára fordítjuk
és bőrét a ... |
2010-11-04 05:17:01 |
|
|
|
|
|
|
Szarvashús polgári módon
........................
Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré,
100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg,
kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor,
120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor.
Elkészítése: A húst, leginkább lapockát megmossuk... |
|
2010-11-04 05:16:17 |
|
|
|
|
|
|
... hurka
...................
Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg
tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött
bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfûszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét
kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokas... |
|
2010-11-04 04:59:20 |
|
|
|
|
|
|
... hurka
...................
Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 60 dkg tarja, 25 dkg
vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött fekete bors, 1 dkg őrölt
szegfûbors, só, 1 mokkáskanálnyi majoránna.
Elkészítése: A húsféléket - tokaszalonnát, tarját - sós vízben puhára
főzzük és levéből kiemelve hûlni hagyjuk. A ... |
2010-11-04 04:58:38 |
|
|
|
|
|
|
Köleskásás hurka
................
Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter
disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag őrlemény, 1 dkg
szegfûbors őrlemény, kevés majoránna, só.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott kölest puhára főzzük, mégpedig
úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután... |
2010-11-04 04:57:52 |
|
|
|
|
|
|
... 4 kg kész hurkához) 1 kg disznómáj, 80 dkg húsos
tokaszalonna, 1 kg disznótüdő, 40 dkg rizs, 15 dkg zsír, 25 dkg
vöröshagyma, 2 dkg őrölt fekete bors, 1 dkg őrölt szegfûbors,
1 csapott evőkanál majoránna, 3 dkg pirospaprika, só.
Elkészítése: A tokaszalonnát és a tüdőt enyhén sós vízben puhára
főzzük, majd a levét... |
2010-11-04 04:57:31 |
|
|
|
|
|
|
... hurka
...................
Hozzávalók: (kb. 5 kg-hoz) 1 kg tokaszalonna-nyesedék, 1 kg disznómáj,
75 dkg véres apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle,
fél liter tej, 1 g törött szegfûbors, 2 dkg törött fekete bors, 1
evőkanálnyi majoránna, só.
Elkészítése: A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben... |
2010-11-04 04:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 1 köteg petrezselyem,
só, bors, tojás, 4 evőkanál kukoricaszem, 4 evőkanál pisztácia
bél, 1 zeller, 1 póréhagyma, 2 evőkanál étolaj, babérlevéllel és
szegfûszeggel áttûzött hagyma, fél citromnak a leve, 3 dl fehérbor,
4 dl marha erőleves.
Elkészítése: Egy sárgarépát apró kockára vágunk, majd felszeleteljük
a... |
2010-11-04 04:44:31 |
|
|
|
|