|
|
|
... személyre):
A pulyka galantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika, 10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1 húsleveskocka.
A zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa, 25 dkg pulykamell... |
2010-01-31 09:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... fagylalt
Zsiradék: mogyoróolaj, repceolaj
Gabonaféle: árpa, kukorica, rozs
Zöldség: avokádó, olívabogyó, retek, paradicsom
Gyümölcs: gránátalma, füge, kókuszdió, mogyoró
Fűszer: bors, szegfûbors
Ital: kóla, limonádé, paradicsomlé
- AB vércsoportú: újonc
Kilóg a sorból, ő a vércsoportok újonca: mindössze ezer-ezerkétszáz éve ... |
|
2009-09-14 10:36:52 |
|
|
|
|
|
|
A VÉRCSOPORTOT, NE A MÉRLEGET FIGYELD
Húsra vagy zsírra elég csak gondolnia, máris elfogja a hányinger. Mások a zöldség puszta gondolatától is rosszul lesznek. Szervezete válogatja, ki mire ,,allergiás". Újabban a gének mellett a vércsoportot is okolhatjuk.
Táplálkozáskutatók állítják: aki a vércsoportjának megfelelően táplálko... |
2009-09-11 14:59:13 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfűszeg
Elkészítés:
A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva elkeverem benne a ... |
|
2009-02-01 10:32:58 |
|
|
|
|
|
|
... áfonyalé
Sangria
Hozzávalók:
1 üveg száraz pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, ízlés szerint más gyümölcsök (alma, lime, körte..stb), 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfûszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl Triple-sec (vagy Maraschino-likőr).
Elkészítés:
1 dl vörösborba belete... |
|
2009-01-30 13:54:24 |
|
|
|
|
|
|
... érezzük. Újból felforraljuk, tartósítószert teszünk bele, ráöntjük a hagymára és azonnal lezárva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Karfiol savanyúságnak
Hozzávalók: karfiol, szegfűbors, feketebors, hagyma, babérlevél, mustármag, víz, ecet, só, cukor ízlés szerint, tartósítószer, borkén.
Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, zöld dinnye, zöld paradicsom, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, zöldbab, fehér káposzta, só, timsó,
felöntőlé: 1 l vízhez 2 dl 10 %-os ecet, 5 dkg cukor, feketebors, szegfűszeg, babérlevél, csipetnyi mustármag, tartósítószer
A zöldségek fajtája, mennyisége változtatható, de sajátos ízanyagukat a legjobban a következő összetéte... |
2008-11-14 09:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoróolaj, repceolaj
Gabonaféle: árpa, kukorica, rozs
Zöldség: avokádó, olívabogyó, retek, paradicsom
Gyümölcs: gránátalma, füge, kókuszdió, mogyoró
Fûszer: bors, szegfûbors
Ital: kóla, limonádé, paradicsomlé
AB-s: újonc
Kilóg a sorból, ő a vércsoportok újonca: mindössze ezer-ezerkétszáz éve ismert. Mint azt elnevezése is m... |
2008-08-15 13:50:58 |
|
|
|
|
|
|
...-----Szegfűbors-----
Ez az örökzöld: 20 méteresre is megnövő fa csupán trópusi területeken nő. Elágazó lombkoronáját ovális alakú, bőrös levelek alkotják, közöttük bugákba rendeződött fehér virágokkal. Gömbölyű, borsó nagyságú termései az ágak végén helyezkednek el. Kezdetben zöld termései érett állapotban vörös megszárítva barna s... |
2008-03-09 09:15:54 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldség, 2 db gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a f... |
2007-11-16 22:25:59 |
|
|
|
|