|
|
|
...
Borjú sniclit (szeletet) jó nagyra elklopfolni, besózni. Az egész elklopfolt sniclit meghintjük apróra vágott hagymával, petrezselyem zöldjével, caprival, citrom hajával, kirakjuk vékony sonka és szalonna szeletekkel, közepére teszünk egészben fött kemény tojást, most összehatjuk, jó szorosan összekötjük, megdinszteljük zsírban.
... |
2010-12-16 05:19:03 |
|
|
|
|
|
|
... órán át... |
|
2010-12-15 20:21:39 |
|
|
|
|
|
|
... keverünk. Teszünk bele 25 dkg tisztított, darált mandulát, és a 7 tojás kemény habját. Lassú tűznél kisütjük, ha kihűlt, lapokra vágjuk, narancskrémmel töltjük, jéggel bevonjuk, és narancs szeletekkel díszítjük.
Narancstorta 7.
20 dkg cukrot 5 tojás sárgájával félóráig habosra keverünk, azután 15 dkg őrölt mandulát, 3 kanál zsemlemorzsát, 1/2 cs. Váncza-sütőport, 1... |
2010-12-13 06:01:06 |
|
|
|
|
|
|
... magasságának megfelelő szeleteket. Ezeket mind, valamint a korongot is bevonjuk narancsmázzal. A pudingformát először papírral béleljük ki, azután pedig a mázzal bevont koronggal és szeletekkel, mégpedig természetesen a mázas oldalukkal lefelé illetve kifelé. A középen levő űrt narancskrémmel töltjük meg, aztán jégre tesszük a formát. Mikor jól megfagyott, tálra borítjuk és cukros... |
|
2010-12-13 05:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... hideg vízben a babérlevéllel, és kakukkfűvel feltesszük főni. Mikor a hús már majdnem puha kivesszük és hagyjuk kihűlni. A répaféléket kis kockákra daraboljuk. A félbe vágott ananász szeletekkel beterítjük a húst, fogpiszkálóval rá is tűzzük őket. Az ananász szeleteket, megtűzdeljük szegfűszeggel. A répaféléket forró olajba világosra pirítjuk, felöntjük borral, rövid lére forral... |
|
2010-12-12 20:33:22 |
|
|
|
|
|
|
... a cukkinit. Sózzuk be tengeri sóval és öntsünk rájuk olíva olajat. Hagyjuk állni 20-25 percet.
A padlizsán szeleteket nyomjuk ki, majd felhevített olajon süssük meg a cukkini szeletekkel együtt. Tegyük őket félre.
Ugyanebben a serpenyőben a pácolajat is felhasználva süssük meg a sajtszeletek mindkét oldalát.
Sütés közben a pestóból és egy kis olíva olajból készít... |
2010-12-12 11:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... kevésbé törik a tojásfehérje). Ezt a kisült linzerre ráhelyezzük és szétkenjük egyenletesen. Az alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A masszát beborítjuk a vékony szeletekkel, tetszetősen egymásra helyezve, és szintén 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Mikor ez kisült, a rummal vagy konyakkal ízesített barackízzel vékonyan lekenjük tetejét. Díszíthetjük, vagy bevo... |
2010-12-11 06:24:49 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágva magjait kinyomkodjuk, és... |
2010-12-11 05:01:02 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítése: A megtisztított pontyot filézzük, a halhúst egyenletesen a bőréig irdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk, és hűtőbe rakjuk. A halcsontból, fejből vöröshagyma szeletekkel alaplevet főzünk csöves zöldpaprika és paradicsom hozzáadásával, sóval és szegedi őrölt paprikával.
A batyu tölteléke: olajon finomra vágott vöröshagymát fo... |
2010-12-11 04:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... nézve is a dunai technológiát ajánlom: a halászlé utolérhetetlen íz- és illatharmóniája így érhető el a legjobban. S nem okvetlenül kell tésztával enni a dunai hallét, nagyon jó az, hús-szeletekkel együtt is. (Bár a főtt metélttésztával kivételesen jó. Annyira, hogy aki ezt megízlelte, az ritkán mond le róla.)
És van még egy ok, amiért a dunai halászlét ajánlom a városb... |
2010-12-10 23:04:34 |
|
|
|
|