|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg penne (tollhegy-) tészta, 30 dkg póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kaliforniai paprika, egy csokor petrezselyem, 60 dkg tonhal (konzerv), 8 dkg olajbogyó, 2 citrom, 5 dl tejszín, 1 dl fehérbor, olaj, kakukkfű, őrölt bors, só.
A póréhagymát karikákra vágjuk, és az apró kockákra vágott paprikával meg a zúzott fokhagymával együtt az olajon me... |
2008-04-20 00:40:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db ciabatta zsemle, 6-8 db paradicsom, 2 doboz tonhalkonzerv, 2 fej lilahagyma, 3 evőkanál pesto, 20 dkg reszelt trappista sajt, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy bazsalikomlevél.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a zsemléket, majd mindkét oldalát kenjük meg a bazsalikomos pestóval. Tegyük egymás mellé a bekent oldalukkal felfelé egy sütőlap... |
|
2008-03-30 08:23:46 |
|
|
|
|
|
|
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.
A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem.
A halat lecsepegtetem, hozzáadom az áttört tojásokat, az apróra vágott kaprit, a puha vajat és... |
2008-03-18 11:00:30 |
|
|
|
|
|
|
Tonhalas burgonyafelfújt
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya,
- 25 dkg tonhalfilé (halkonzerv is jó),
- 20 dkg tehéntúró,
- 2 dl tejföl,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál kimagozott és apróra vágott olajbogyó, 1 csokor kapor,
- 1-2 evőkanál citromlé,
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors,
- a formához 1-1 evőkanál olaj és zsemlemorzsa.... |
|
2008-03-14 10:01:06 |
|
|
|
|
|
|
... friss kapor- vagy petrezselyemlevelet is. A tölteléket óvatosan keverjük össze. A megpirított kenyérszeletek aljára tegyünk pár levél összevágott salátát, majd erre halmozzunk a bekevert tonhalas krémből. Tetejére egy-egy szelet sajtot tegyünk, majd tegyük forró grillsütőbe és pár perc alatt olvasszuk rá. Még forrón, azonnal tálaljuk. Mellé paradicsomszeleteket és sült burgonyát k... |
|
2008-01-26 00:43:54 |
|
|
|
|
|
|
... sonkát, a spenótleveleket és 2 percig pároljuk. Összekeverjük a lecsöpögtetett tésztával. Frissen őrölt borssal meghintjük.
375 kalóriát és 49 g szénhidrátot tartalmaz
Tonhalas saláta
Hozzávalók 1 személyre: 4 dkg orsótészta, 7 dkg tonhal natúr lében, 3 koktélparadicsom, 1 kis fej lilahagyma, 1 teáskanál kapribogyó, 1/2 zacskó olasz salátaöntet ke... |
2008-01-19 21:09:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors.
Elkészítése:
Nyomjuk át a még meleg, megfőzött burgonyát krumplinyomóval, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett tonhalkonzervet, a toj... |
2007-10-17 00:38:29 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 közepes cukkini, 6-8 szem olívabogyó, 3 db napon szárított paradicsom, 1 doboz tonhalkonzerv saját lében (20 dkg-os), olívaolaj, fehérbors, 1 csomó friss kapor, 1 citrom, só, 25 dkg penne tészta, 5 dkg parmezán sajt
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál olívaolajat, adjuk ho... |
2007-10-06 01:09:12 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt alma
1 teáskanál méz
őrölt fahéj
Elkészítés:
A reszelt almát a villával összetört tofuval átkeverjük, fahéjjal - mézzel ízesítjük.
Ebéd: Tonhalas, besameles zöldségtál
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
10 dkg tonhal
1 kávéskanál olaj
5 - 5 dkg vékonyra szeletelt paprika, kelkápo... |
2007-10-03 13:43:59 |
|
|
|
|
|
|
4 adag elkeszitese 20 perc
300g csöteszta
350g brokkoli rozsara szedve
250g cottage cheese metelöhagymas izesitessel
140g erett cheddar sajt reszelve
200g tonhal sos leben leszürve
A tesztat megfözöd 12 perc az utolso 4 percben a brokkolit tegyük bele.
Szürd le a brokkolis tesztat es hagyd a forro fazekban.Ovatosan tegyük be... |
2007-08-27 08:26:58 |
|
|
|
|