Belépés
Bejgli (mákos) recept
... készítjük el, a különbség csak annyi, hogy rum helyett forralt, kihűtött tej kerül bele. Mindkettőt letakarjuk, ugyancsak behűtjük. (A mazsolát sütés előtt 1-2 napra áztassuk rumba, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki belőle, amennyi a máktöltelékhez kell, a többi a rummal együtt a dióshoz is jó.) Másnap a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és meglisztezett gyúrólapon, e...
2010-10-25 13:13:10
Sütőtök leves
... bazsalikommal megszór...
2010-10-11 18:57:14
Peperonata
... óráig forraljuk. Végezetül beletesszük a laskára vágott, két. féle színű paprikát, és lefedve add...
2010-10-02 19:32:29
Ribiszkebor
Ribiszkebor
A fehér ribiszke jóval zamatosabb, ízletesebb, mint a piros, ezért a kettőt tanácsos keverten felhasználni. Fehér ribiszkéből úgy készítünk bort, hogy 3 kg ribiszkét összezúzunk (lebogyózni nem szükséges), hozzáteszünk 2 l vizet, a fajélesztőt és 1 g tápsót. A cefrét így hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 300 g cukrot 1 l...
2010-09-21 04:59:31
Fehérribizli-bor
... hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 30 ...
2010-09-21 04:56:18
Zeller sóban
Zeller sóban
Elkészítése: A ledarált zellergumót és a zöldet sóval összekeverjük. Kevés majoránnával még zamatosabbá tehetjük, majd üvegekben töltjük, lezárjuk....
2010-09-15 06:21:44
Lekvárfőzés
... függvényében, hogy kinek mikor teremnek kedvenc gyümölcsei, melyek ízét télire is szeretné megőrizni. A befőzéshez mindig idénygyümölcsöt vásároljunk, lehetőleg a szezon végén, mert ekkor zamatosabb és olcsóbb is!

Vásároljunk helyi termelőktől! Ezzel nem csak a helyi gazdaságokat támogatjuk, de megkíméljük magunkat azoktól a vegyi anyagoktól is, amelyeket a hosszú - ese...
2010-07-29 17:21:15
Mindennapok gyümölcsei
... és lekvárnak, a kisebbek befőttnek, gombócnak valók. A bő termésű évben ugyanarról a fáról kisebb, savanykásabb barack szüretelhető, a következő évben pedig a kevés virágból nagyobb, zamatosabb gyümölcsök fejlődnek. A nagyobb és színesebb, valamint egyazon fáról a korábban érő és szedett gyümölcsök nagyobb cukortartalmúak.

Miért jó?

A sárgabarack gyümölcsének...
2010-07-06 15:37:01
A tökéletes spárga - receptek
... bakhátak alatt termesztik, ezért is fehér. A zöld spárga a föld felett nő, így a napsütés hatására klorofill képződik a növényben - ettől kapja üde zöld színét. Az íze erőteljesebb zamatosabb. Mindkét fajta spárgának legfinomabb része a csúcsa, a zsenge rügyes rész. Delikátesz zöldségeseknél fel-felbukkan még az apró, zöld, zsenge ázsiai változat is.

A fehér és zö...
2010-06-26 18:27:23
Kavard, forrázd, csavard!
... függvényében, hogy kinek mikor teremnek kedvenc gyümölcsei, melyek ízét télire is szeretné megőrizni. A befőzéshez mindig idénygyümölcsöt vásároljunk, lehetőleg a szezon végén, mert ekkor zamatosabb és olcsóbb is!

Vásároljunk helyi termelőktől! Ezzel nem csak a helyi gazdaságokat támogatjuk, de megkíméljük magunkat azoktól a vegyi anyagoktól is, amelyeket a hosszú - es...
2010-06-24 22:08:09
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 16 
Címkék: tökéletes spárga, különbség csak, mazsolát sütés, máktöltelékhez kell, rummal együtt, laskára vágott, fehér ribiszke, kettőt tanácsos, ledarált zellergumót, zöldet sóval, befőzéshez mindig, szezon végén, helyi gazdaságokat, vegyi anyagoktól, kisebbek befőttnek, fáról kisebb, következő évben, kevés virágból, sárgabarack gyümölcsének, zöld spárga, föld felett, napsütés hatására, növényben &#8211, zsenge rügyes, idénygyümölcsöt, cukortartalmúak, máktöltelékhez, zöldségeseknél, összekeverjük, meglisztezett, bazsalikommal, savanykásabb, gazdaságokat, szüretelhető, erőteljesebb, majoránnával, gyümölcsének, függvényében, fehérribizli, hozzáteszünk, felhasználni, lekvárfőzés, termelőktől, vásároljunk, zamatosabbá, zellergumót, fajélesztőt, összezúzunk, ribiszkéből, ribiszkebor, lepréseljük, elkészítése, beletesszük, megkíméljük, mindennapok, legfinomabb, sárgabarack, zamatosabb, lebogyózni, gyúrólapon, anyagoktól, peperonata, támogatjuk, ízletesebb, gyümölcsei, ugyanarról, gyümölcsök, hozzáadunk, delikátesz, termesztik, befőzéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.