|
|
|
... készítjük el, a különbség csak annyi, hogy rum helyett forralt, kihűtött tej kerül bele. Mindkettőt letakarjuk, ugyancsak behűtjük. (A mazsolát sütés előtt 1-2 napra áztassuk rumba, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki belőle, amennyi a máktöltelékhez kell, a többi a rummal együtt a dióshoz is jó.) Másnap a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és meglisztezett gyúrólapon, e... |
2010-10-25 13:13:10 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikommal megszór... |
|
2010-10-11 18:57:14 |
|
|
|
|
|
|
... óráig forraljuk. Végezetül beletesszük a laskára vágott, két. féle színű paprikát, és lefedve add... |
2010-10-02 19:32:29 |
|
|
|
|
|
|
Ribiszkebor
A fehér ribiszke jóval zamatosabb, ízletesebb, mint a piros, ezért a kettőt tanácsos keverten felhasználni. Fehér ribiszkéből úgy készítünk bort, hogy 3 kg ribiszkét összezúzunk (lebogyózni nem szükséges), hozzáteszünk 2 l vizet, a fajélesztőt és 1 g tápsót. A cefrét így hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 300 g cukrot 1 l... |
|
2010-09-21 04:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 30 ... |
|
2010-09-21 04:56:18 |
|
|
|
|
|
|
Zeller sóban
Elkészítése: A ledarált zellergumót és a zöldet sóval összekeverjük. Kevés majoránnával még zamatosabbá tehetjük, majd üvegekben töltjük, lezárjuk.... |
2010-09-15 06:21:44 |
|
|
|
|
|
|
... függvényében, hogy kinek mikor teremnek kedvenc gyümölcsei, melyek ízét télire is szeretné megőrizni. A befőzéshez mindig idénygyümölcsöt vásároljunk, lehetőleg a szezon végén, mert ekkor zamatosabb és olcsóbb is!
Vásároljunk helyi termelőktől! Ezzel nem csak a helyi gazdaságokat támogatjuk, de megkíméljük magunkat azoktól a vegyi anyagoktól is, amelyeket a hosszú - ese... |
2010-07-29 17:21:15 |
|
|
|
|
|
|
... és lekvárnak, a kisebbek befőttnek, gombócnak valók. A bő termésű évben ugyanarról a fáról kisebb, savanykásabb barack szüretelhető, a következő évben pedig a kevés virágból nagyobb, zamatosabb gyümölcsök fejlődnek. A nagyobb és színesebb, valamint egyazon fáról a korábban érő és szedett gyümölcsök nagyobb cukortartalmúak.
Miért jó?
A sárgabarack gyümölcsének... |
2010-07-06 15:37:01 |
|
|
|
|
|
|
... bakhátak alatt termesztik, ezért is fehér. A zöld spárga a föld felett nő, így a napsütés hatására klorofill képződik a növényben - ettől kapja üde zöld színét. Az íze erőteljesebb zamatosabb. Mindkét fajta spárgának legfinomabb része a csúcsa, a zsenge rügyes rész. Delikátesz zöldségeseknél fel-felbukkan még az apró, zöld, zsenge ázsiai változat is.
A fehér és zö... |
2010-06-26 18:27:23 |
|
|
|
|
|
|
... függvényében, hogy kinek mikor teremnek kedvenc gyümölcsei, melyek ízét télire is szeretné megőrizni. A befőzéshez mindig idénygyümölcsöt vásároljunk, lehetőleg a szezon végén, mert ekkor zamatosabb és olcsóbb is!
Vásároljunk helyi termelőktől! Ezzel nem csak a helyi gazdaságokat támogatjuk, de megkíméljük magunkat azoktól a vegyi anyagoktól is, amelyeket a hosszú - es... |
2010-06-24 22:08:09 |
|
|
|
|