|
|
|
... nyúlgerincet, sóval és borssal ízesítjük, készre sütjük.
A visszamaradt zsiradékhoz ... |
2007-03-20 11:12:33 |
|
|
|
|
|
|
... külső leveleitől megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is rózsányi darabkákra aprítjuk, majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként, óvatosan beleengedjük a forró olajba. Szép pirosra megsütjük (4-5 perc), és tálpapírra rakjuk, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tejföllel vagy majonézes m... |
|
2007-03-20 00:38:47 |
|
|
|
|
|
|
... hajdinát a tej és a víz keverékében feltesszük főni. Cukorral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Ha megpuhult, belekeverjük a lereszelt almát. A felvert tojásfehérje habját óvatosan beleforgatjuk, majd margarinnal kikent hőálló üvegtálba tesszük, és alaposan átsütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Dúsíthatjuk durvára vágott diódarabokkal vagy mazsolával, és ízesíthetjük őrölt... |
2007-03-09 00:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... a pirospaprikát, és a tört fokhagymát jól összekeverjük. Ezt követően elővesszük a félbe vágott padlizsánokat, megkenjük a töltelékkel, és össze... |
|
2007-03-04 16:57:40 |
|
|
|
|
|
|
... majd sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Az ... |
|
2007-02-28 00:59:02 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt ellepje). A hűtőben letakarva 4-5 óra hosszat érleljük. Az olajat, ha rendelkezésünkre áll, fritőzben, kb. 170 fokra hevítjük. Ha nincs, ... |
2007-02-26 00:56:56 |
|
|
|
|
|
|
... hagymákat meghámozzuk, 2 x 2 cm-es kockákra vagy vékony gerezdekre szeljük. A gyömbért finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
5. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a gyömbért és a fokhagymát, s néhány pillanat alatt rózsaszínűre sütjük. Rádobjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk (egy kevés csípős paprikakrémmel vagy... |
2007-02-25 01:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt ellepje). A hűtőben letakarva 4-5 óra hosszat érleljük. Az olajat, ha rendelkezésünkre áll, fritőzben, kb. 170 fokra hevítjük. Ha nincs, ... |
2007-02-20 12:44:10 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
só
fehérbors
ételízesítő
őrölt pirospaprika
A pácléhez valókat összekeverjük, a fűszereket rakjuk bőségesen. Beleforgatjuk, és benne is hagyjuk a húsdarabokat. Lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakára is lehet. Sütéshez jénai tálba tesszük, és a leszürt páclét ráöntve lefedve megsütjük. Ami... |
2007-02-06 13:20:30 |
|
|
|
|
|
|
... keverék kissé habossá válik. Továbbra is folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a boros keveré... |
2007-02-04 11:04:32 |
|
|
|
|