|
|
|
... pirospaprikával megszórjuk és rátesszük a szintén felkockázott húst.
Ami ha van otthon és időnk is van, hogy megfőjön, tényleg lehet marhahús is, vagy bármi más amit szeretünk.
Sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük. Kis vízzel felöntjük.
Megtisztítjuk a zöldségeket és felkarikázzuk, kockázzuk.
Ha a hús már puhul, de még nincsen kész, felöntjük kb 2 liter vízzel ... |
2011-02-25 10:46:53 |
|
|
|
|
|
|
... pohár tejföl
1 db. zöldpaprika
só, bors, pirospaprika
Elkészítése: Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük. Fél pohár tejfölt elkeverünk az elkészült húsba, a kikent tűzálló tálba rétegezzük a palacsintákat a töltelékkel, a felsőt meglocsoljuk tejföllel. Sütőbe átforrósítjuk.[k... |
|
2011-02-25 10:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... habaráshoz
Elkészítés:
1.) A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk
2.) Rátesszük a felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, sáfránnyal és majorannával ízesítjük, és puhára főzzük.
3.) Lisztes tejföllel behabarjuk, hozzáadjuk a kukoricát, és forrón tálaljuk. Nagyon ízes, laktató leves, voltaké... |
2011-02-25 02:58:56 |
|
|
|
|
|
|
... percig kevergetve sütjük. Ezután a húscsíkokat is beletesszük, és fehéredésig erős lángon pároljuk-pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babérleveleket, borókát, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőné, kevés vízzel/borral pótoljuk. Ha ez megtörtént, a levét kissé elforraljuk. Ízesítjük mustárral,... |
|
2011-02-24 12:15:57 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén sós vízben
megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük. 5 dkg zsíron
megdinsztelünk egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát.
Hozzákeverjük a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
és langyosra hűtjük.
Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Lisztezett
deszkán kinyújtuk, egyik felét egy 25 x 35 cm-es kizsírozott
tepsi aljára fektetjük. Rá... |
|
2011-02-24 11:59:50 |
|
|
|
|
|
|
... A tejből, a lisztből és a vajból besamel mártást készítünk (forró vajon a lisztet átforgatjuk, és lassanként felengedjük meleg tejjel), hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, borsozzuk és sűrűre főzzük. Összekeverjük a tésztával és a brokkolival, tepsibe tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején (kb. 15 perc). ... |
2011-02-24 11:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... habaráshoz
Elkészítés:
1.) A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk
2.) Rátesszük a felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, sáfránnyal és majorannával ízesítjük, és puhára főzzük.
3.) Lisztes tejföllel behabarjuk, hozzáadjuk a kukoricát, és forrón tálaljuk. Nagyon ízes, laktató leves, voltaké... |
2011-02-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a chilipaprikát, a köménymagot, a cayenne-i borsot, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük oreganóval. Ezután hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket (ha túl nagyok a paradicsomdarabok, akkor fakanállal összenyomkodjuk.) és a darabka fahéjat. Ha van aszalt paradicsomunk... |
2011-02-23 20:48:11 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál Édes Anna, fél teáskanál paprika krém , kevés Worchester szósz és szója szóz, bors, Macalik fűszerkeverék.
Elkészítése: A salátához a kínai kelt vékonyra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez a többi hozzávalót összeturmixoljuk és rácsurgatjuk a salátára, összekavarjuk és egy kis ideig hűtőszekrényben állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek. Ezután a szárn... |
2011-02-23 20:01:14 |
|
|
|
|
|
|
... 1 db birsalma
10-12 nagy szemű szőlő (amiből érdemes félbevágás után a magjait kiszedni)
Elkészítés:
A tarjaszeleteket alaposan ki klopffoljuk, sózzuk, borsozzuk és pihentetjük. Addig az almákat megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Megszórjuk cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával. (A zsemlemorzsa felszívja az alma által engedett levet.) A húso... |
2011-02-23 17:57:52 |
|
|
|
|