|
|
|
... burgonya, sárgarépa és a hagyma felét rétegesen rakjuk le egy mély, vastag aljú edénybe (a legjobb egy jókora vasfazék, de ha nincs, mély levesfőző edény is tökéletes.)
Sózzuk és borsozzuk meg, szórjunk rá a kakukkfűből, s szórjuk rá a szalonnapörkök felét. A zöldségrétegre tegyük rá a húskockákat. A húsréteget is szórjuk meg kakukkfűvel. Ezt fedjük le a felkarikázott zöldség... |
2006-10-22 12:24:14 |
|
|
|
|
|
|
... cipókat.
Az apróra vágott fokhagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a felaprított petrezselymet, majd felengedjük a lev... |
|
2006-10-21 15:48:49 |
|
|
|
|
|
|
... egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
... |
2006-10-16 15:11:04 |
|
|
|
|
|
|
... a zöldségeket óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük. Ezután a húst készre sütjük. A pecsenyelevet a liszttel és egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, és ha kell, sózzuk, borsozzuk. A húst, amikor már félig kihűlt, felszeleteljük, és a burgonyával, a répával elvegyítjük, a leszűrt pecsenyelével megöntözzük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe. Forrón, salátával tál... |
|
2006-10-15 08:07:31 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg őrölt babérral és kakukkfűvel, valamint kevés reszelt citromhéjjal. Ha a gomba már összerogyott, öntsünk hozzá egy kis fehérbort, kevéske citromlevet és pároljuk puhára. H... |
|
2006-10-12 00:22:37 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, ezt adjuk a leveshez és forraljuk össze. Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagít... |
2006-10-11 01:52:01 |
|
|
|
|
|
|
... kelt felcsíkozzuk, elkészítjük a párolt rizst. A wokban az olajat felforrósítjuk, a csirkemellszeletkéket pirosra sütjük és a sütőrácsra tesszük. A kínai kelt olajba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az őrölt gyömbért, a szójamártást, a ketchupot, végül a rizsbort is, majd felforraljuk. Belekeverjük a zöldségsalátát, és az ananászdarabokat. Felforralju... |
2006-10-06 19:01:32 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megs... |
2006-10-06 18:55:31 |
|
|
|
|
|
|
... percig pirítjuk. A paradicsomot és az újhagymát felkarikázzuk. A kenyerekre szendvicskrémet kenünk, elosztjuk rajtuk a paradicsomszeleteket és a hagymát. Kakukkfűvel díszítjük, sózzuk,... |
2006-10-04 10:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk a napraforgómagot.
3.
Olajat forrósítunk, beletesszük a káposztát, puhára pároljuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és 5 percig közepes lángon főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a curryvel is megszórjuk, óvatosan, nehogy túl erős legyen. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, a mustárt és a napraforgómagot (a negyedét félretesszük a díszítéshez).
... |
2006-09-22 06:51:25 |
|
|
|
|