Belépés
Irish stew (Ír gulyás)
... burgonya, sárgarépa és a hagyma felét rétegesen rakjuk le egy mély, vastag aljú edénybe (a legjobb egy jókora vasfazék, de ha nincs, mély levesfőző edény is tökéletes.)
Sózzuk és borsozzuk meg, szórjunk rá a kakukkfűből, s szórjuk rá a szalonnapörkök felét. A zöldségrétegre tegyük rá a húskockákat. A húsréteget is szórjuk meg kakukkfűvel. Ezt fedjük le a felkarikázott zöldség...
2006-10-22 12:24:14
Fokhagymaleves rozscipóban
... cipókat.
Az apróra vágott fokhagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a felaprított petrezselymet, majd felengedjük a lev...
2006-10-21 15:48:49
pacalpörkölt
... egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
...
2006-10-16 15:11:04
Baranyai sertéssült
... a zöldségeket óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük. Ezután a húst készre sütjük. A pecsenyelevet a liszttel és egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, és ha kell, sózzuk, borsozzuk. A húst, amikor már félig kihűlt, felszeleteljük, és a burgonyával, a répával elvegyítjük, a leszűrt pecsenyelével megöntözzük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe. Forrón, salátával tál...
2006-10-15 08:07:31
Svéd gombasaláta
... üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg őrölt babérral és kakukkfűvel, valamint kevés reszelt citromhéjjal. Ha a gomba már összerogyott, öntsünk hozzá egy kis fehérbort, kevéske citromlevet és pároljuk puhára. H...
2006-10-12 00:22:37
Brokkolileves
... petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, ezt adjuk a leveshez és forraljuk össze. Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagít...
2006-10-11 01:52:01
Zöldséghegy csirkével
... kelt felcsíkozzuk, elkészítjük a párolt rizst. A wokban az olajat felforrósítjuk, a csirkemellszeletkéket pirosra sütjük és a sütőrácsra tesszük. A kínai kelt olajba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az őrölt gyömbért, a szójamártást, a ketchupot, végül a rizsbort is, majd felforraljuk. Belekeverjük a zöldségsalátát, és az ananászdarabokat. Felforralju...
2006-10-06 19:01:32
Töltött galamb (hamam mahshi)
... ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megs...
2006-10-06 18:55:31
Provence-i toast
... percig pirítjuk. A paradicsomot és az újhagymát felkarikázzuk. A kenyerekre szendvicskrémet kenünk, elosztjuk rajtuk a paradicsomszeleteket és a hagymát. Kakukkfűvel díszítjük, sózzuk,...
2006-10-04 10:29:01
Kelkáposztás rétes másképpen
... megpirítjuk a napraforgómagot.

3.
Olajat forrósítunk, beletesszük a káposztát, puhára pároljuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és 5 percig közepes lángon főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a curryvel is megszórjuk, óvatosan, nehogy túl erős legyen. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, a mustárt és a napraforgómagot (a negyedét félretesszük a díszítéshez).
...
2006-09-22 06:51:25
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 ..........926 927 928 
Címkék: hagyma felét, jókora vasfazék, szalonnapörkök felét, zöldségrétegre tegyük, felkarikázott zöldség, apróra vágott, felaprított petrezselymet, nagyobb lábasban, leve besűrűsödjön, zöldségeket óvatosan, húst készre, evőkanál tejföllel, répával elvegyítjük, leszűrt pecsenyelével, egészen apróra, levével együtt, tejfölből készítsünk, párolt rizst, olajat felforrósítjuk, sütőrácsra tesszük, kínai kelt, reszelt fokhagymát, őrölt gyömbért, kevés olívaolajon, újhagymát felkarikázzuk, kenyerekre szendvicskrémet, negyedét félretesszük, ananászdarabokat, szendvicskrémet, napraforgómagot, paradicsompürét, felforrósítjuk, fokhagymaleves, felszeleteljük, almaszeleteket, zöldségrétegre, zöldségsalátát, vajdarabkákkal, szalonnapörkök, összekeverjük, visszatesszük, pecsenyelével, felkarikázzuk, pirospaprikát, pecsenyelevet, felkarikázott, brokkolileves, petrezselymet, megtisztított, fenyőmandulát, belekeverjük, összerogyott, citromhéjjal, meglocsoljuk, petrezselyem, pacalpörkölt, összeérjenek, majoránnával, besűrűsödjön,
© 2013 TVN.HU Kft.