|
|
|
... burgonyához):
* 1 kg burgonya
* 2 db vöröshagyma
* olaj
* só
Elkészítés:
(kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacombok tetejére tesszük.... |
2010-08-08 16:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeket és a hagymát összekeverjük, és egy salátástálba tesszük.
A kacsamellet 8 percig sütjük egy teflon serpenyőben. Félidőben meglocsoljuk a brandyvel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, szeletekre vágjuk, és belekeverjük a salátába. A tojássárgáját összekeverjük az olajjal, a mustárral, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a Worcester-... |
|
2010-08-08 16:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük, hozzáadjuk a tejet, borsot és sót ízlés szerint, és pürésítjük.
A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben, zsiradék nélkül elkezdjük sütni először a bőrös felét, majd megfordítjuk, és ízlésünk szerint átsütjük (véresre, rozéra vagy teljesen). Ha megs... |
2010-08-08 16:12:11 |
|
|
|
|
|
|
... melegíteni kezdjük a bort. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, valamint a fokhagymát. A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a borban addig pároljuk, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd leturmixoljuk, és formákba öntjük.
A bacont ropogósra sütjük, és a pástétomba tűzdeljük. A pástétomot ezután lehűtjük.
A szalonna ... |
|
2010-08-08 16:10:04 |
|
|
|
|
|
|
... * 10 dkg vaj
* 3-4 db puszedli
Elkészítés:
A zöldségeket - a brokkoli kivételével - vékony lapokra vágjuk. A tejszínt elkeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük reszelt szerecsendióval. Egy tepsit kizsírozunk, morzsázunk, és ebbe rétegezzük a zöldségeket és a tejszínes masszát. Előmelegített sütőben 160-180 fokon 15-20 percig sütjük. A... |
|
2010-08-08 16:02:49 |
|
|
|
|
|
|
Fogyókúra? Akkor itt a joghurt diéta!
Napjainkban egyre több joghurttal találkozunk a boltokban, és a reklámokban. Mást sem hallunk, mint hogy mennyire egészséges, és milyen jó élettani hatásokkal van szervezetünkre. De vajon mit tartalmaznak ezek a finomságok?
Epres, vaníliás, málnás, erdei gyümölcsös, és még rengeteg különböző ízzel, mellé ... |
2010-08-08 14:28:55 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe.
A cukkiniből kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, a szeleteket sózzuk-borsozzuk, és 1 evőkanál olajon 1-2 perc alatt nagy lángon picit megpirítjuk őket.
Amíg hűlnek, egy mély tálban összehabosítjuk a tojásokat, ... |
2010-08-08 13:47:12 |
|
|
|
|
|
|
... mazsolát annyi vízben felforraljuk, amennyi ellepi, aztán leszűrjük, apróra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén apróra vágjuk. Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, és sózzuk-borsozzuk.
A húst kb. 1 cm vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és megtöltjük ½-½ evőkanál töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk őket, és összet... |
2010-08-08 13:44:05 |
|
|
|
|
|
|
... és babérlevél társaságában. Só nem kell hozzá!
A megfőtt, leszűrt lencsét hozzákeverjük a császárhúshoz, és az ételt fedő nélkül, pár perc alatt összefőzzük, esetleg sózzuk-borsozzuk. A kész étel állagának olyannak kell lennie, ami átmenet egy sűrű leves és egy főzelék között. Tálalás előtt megszórjuk aprított, friss petrezselyemmel és kakukkfűvel, valamint friss, ropog... |
2010-08-08 13:33:58 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymasz... |
2010-08-08 13:09:12 |
|
|
|
|