|
|
|
... A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. A szilvákat a hússzelet közepére rakjuk, összehajtjuk a húst, és baconnel betekerjük, kis batyukat készítünk belőle. Tespibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral (amiből már kiszedtük a szilvákat). Fóliával letakarjuk, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után megfordítjuk a batyukat, majd újabb 20 perc után leves... |
2010-08-08 13:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... hagymához hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a jalapeňo paprikát, a fűszerkeveréket, és az egészet takaréklángon kb. 10 perc alatt összefőzzük. A szósz ezzel kész is: megkóstoljuk, sózzuk-borsozzuk, esetleg lágyítunk rajta kevés cukorral. Ha kihűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.
MÁSNAP:
A töltelékhez a chilipaprika kivételével az össze... |
|
2010-08-08 12:03:18 |
|
|
|
|
|
|
... fűszernövényekkel is isteni), majd fedő alatt készre főzzük.
2. A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót.
3. Az edényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz, így tovább, amíg el ne... |
2010-08-08 11:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... * kb. 5 dkg vaj
* 3 dl tejföl
* só
* bors
elkészítés
1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
2. Egy sütőedényt kivajazunk vékonyan. Olyan méretűt válasszunk, amit maradéktalanul fel tudunk tölteni ezzel a húsmennyiséggel. (Én ehhez - más alkalmasabb híján - a nagyobbik serp... |
|
2010-08-08 11:00:20 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk.
2-3 dl tejszínt+1,5dl tejet összekeverünk egy evőkanál liszttel, és enyhén fűszerezzük
A burgonyát, hagymát összekeverjük és a kikent tepsiben eloszlatjuk, enyhén sózzuk-borsozzuk. Ráhelyezzük a fűszeres csirkemell szeleteket, majd az egészet bőségesen meglocsoljuk a tejszínes öntettel. 5-6 gerezd fokhagymát dobunk rá, és egy csipet morzsolt rozmaringgal megszór... |
|
2010-08-08 10:36:43 |
|
|
|
|
|
|
... megpucolt főtt tojásokat krumplinyomóval összetörjük.
2. Beletesszük a megáztatott és jól kinyomkodott zsemléket, a nyers tojásokat, fokhagymát, vöröshagymá... |
2010-08-07 22:24:20 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
elkészítés
1. A tojást és a májkonzervet összekeverjük, belemorzsoljuk a kenyér belsejét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymetzöldet.
2. Fasírtokat készítünk a masszából, és morzsában megforgatjuk őket, épp csak annyira, ... |
2010-08-07 22:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokat és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, kevés sót adunk hozzá, majd egy felvert egész tojás felével összeállítjuk.
3. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, (kevés őrölt pirospaprikát is tehetünk hozzá), majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
4. A zsemléket kevés langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk és a darált húshoz adju... |
2010-08-07 22:22:10 |
|
|
|
|
|
|
... kikenünk.
2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzelet... |
2010-08-07 20:15:30 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna
* 10 dkg vaj
* sütőzacskó
elkészítés
1. A csirkét besózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és jól bedörzsöljük majoránnával.
2. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
3. A krumplit a sütőzacskó aljára helyezzük el, majd a t... |
2010-08-07 20:12:59 |
|
|
|
|