Belépés
avokádó saláta
... szeretnénk), a paprikát és az aszalt paradicsomot úgyszintén ap...
2011-03-01 14:05:26
Tormakrémes mini Éclair fánk
... halmozom a sajtkrémet, hozzáadjuk a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöld fűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül megsózzuk, borsozzuk. Az egészet pürésítjük, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni. Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani.
A krémet egy jókora fecskendővel a fánkokba töltjük, némely...
2011-02-28 23:55:45
Tepsiben sült hagymás-mustáros
... egyéb fűszer a burgonyához (pl. ételízesítő)
* 3-4 szem nagyobb burgonya
* olívaolaj a sütéshez
elkészítés

1. A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
3. A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
4. Ola...
2011-02-28 10:38:16
Egy kis finomságok
... burgonya
só, bors
3 kk. petrezselyemzöld
1 dl olaj
20 dkg vajastészta
2 tojássárgája
A húst, a hagymát és a burgonyát azonos méretűre felkockázzuk. sózzuk, borsozzuk, és ráhintjük a petrezselyemzöldet, majd megsütjük. A tésztát kinyújtjuk, egy vajjal kikent őzgerincformát kibélelünk bele, majd rásimítjuk a hagymás-burgonyás húst. A tészta széleit ráha...
2011-02-28 00:30:20
Svéd gombasaláta
... pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
2. Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
3. Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.
4. Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.
5. Még néhány percig együtt pá...
2011-02-27 16:46:11
Aszalt szilvával töltött pulyk
... szilvával töltött pulykamell tekercsek


Aszalt szilvát vörösborba áztatunk legalább egy napig, majd kimagozzuk.
A pulykamell szeleteket kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet hosszába telerakunk az áztatott, lecsöpögtetett szilvával. Felcsavarjuk, és szalonnával becsavarjuk, majd megtűzzük, vagy összekötözzük. Egy kisebb tepsibe egy kis vaja...
2011-02-27 10:11:28
Csirkemájas saláta
... balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár

Csirkemájas saláta
A májat feldaraboljuk, majd kevés olajon, időnként megforgatva 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A salátát összetépkedjük, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk.
A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a pirított májat. Pirítós ken...
2011-02-27 09:27:46
Csirkemell leves recept
... Kifehéredése után, hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond); a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2 l) és húslével (esetleg kockát teszünk bele). Újra felforralás után, leves...
2011-02-26 19:57:07
Csirkemájas saláta
... balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár

Csirkemájas saláta
A májat feldaraboljuk, majd kevés olajon, időnként megforgatva 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A salátát összetépkedjük, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk.
A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a pirított májat. Pirítós ken...
2011-02-26 13:32:31
Tejfölös-citromos salátafőzelé
... besűrűsödött, egy szűrőkanál segítségével a forró vízből átemeljük a mártásba, a szebb időket is látott salátaleveleket.
Belereszeljük a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, sózzuk, borsozzuk majd higgyünk az ízlelőbimbóinknak! Mert ez a szemnek nem túl szép főzelék nagyon finom!
Tükörtojás, rántotta, sült virsli, fasírozott, mind-mind jól passzolnak a főzelék ízvilágáh...
2011-02-25 16:38:03
1 2 3 ...................463 464 465 .........695 696 ..........926 927 928 
Címkék: aszalt paradicsomot, egészet pürésítjük, jókora fecskendővel, fánkokba töltjük, combokat tisztítás, sütőt előmelegítjük, burgonyát felkarikázzuk, mustárt összekeverjük, burgonyát azonos, tésztát kinyújtjuk, vajjal kikent, hagymás-burgonyás húst, tészta széleit, hagymát világosra, gomba összes, pulykamell szeleteket, kisebb tepsibe, májat feldaraboljuk, salátát összetépkedjük, lila hagymát, zöldségeket salátástálba, pirított májat, ugyancsak apró, darabolt gombát, szűrőkanál segítségével, forró vízből, szebb időket, citrom héját, főzelék ízvilágáh, petrezselyemzöld, paradicsomszószt, salátaleveleket, spenótleveleket, lecsöpögtetett, összetépkedjük, őzgerincformát, belecsorgatjuk, összekeverjük, legegyszerűbb, összekötözzük, belereszeljük, feldaraboljuk, előmelegítjük, funkcionálnak, felkarikázzuk, paradicsomot, kifehéredése, meglocsoljuk, csöpögtetünk, felkockázzuk, tojássárgája, vöröshagymát, fecskendővel, felcsavarjuk, fűszerezésen, salátástálba, besűrűsödött, salátafőzelé, segítségével, csirkemájas,
© 2013 TVN.HU Kft.