|
|
|
... szeretnénk), a paprikát és az aszalt paradicsomot úgyszintén ap... |
2011-03-01 14:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... halmozom a sajtkrémet, hozzáadjuk a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöld fűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül megsózzuk, borsozzuk. Az egészet pürésítjük, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni. Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani.
A krémet egy jókora fecskendővel a fánkokba töltjük, némely... |
|
2011-02-28 23:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... egyéb fűszer a burgonyához (pl. ételízesítő)
* 3-4 szem nagyobb burgonya
* olívaolaj a sütéshez
elkészítés
1. A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
3. A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
4. Ola... |
2011-02-28 10:38:16 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
só, bors
3 kk. petrezselyemzöld
1 dl olaj
20 dkg vajastészta
2 tojássárgája
A húst, a hagymát és a burgonyát azonos méretűre felkockázzuk. sózzuk, borsozzuk, és ráhintjük a petrezselyemzöldet, majd megsütjük. A tésztát kinyújtjuk, egy vajjal kikent őzgerincformát kibélelünk bele, majd rásimítjuk a hagymás-burgonyás húst. A tészta széleit ráha... |
|
2011-02-28 00:30:20 |
|
|
|
|
|
|
... pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
2. Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
3. Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá.
4. Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt.
5. Még néhány percig együtt pá... |
|
2011-02-27 16:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... szilvával töltött pulykamell tekercsek
Aszalt szilvát vörösborba áztatunk legalább egy napig, majd kimagozzuk.
A pulykamell szeleteket kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet hosszába telerakunk az áztatott, lecsöpögtetett szilvával. Felcsavarjuk, és szalonnával becsavarjuk, majd megtűzzük, vagy összekötözzük. Egy kisebb tepsibe egy kis vaja... |
2011-02-27 10:11:28 |
|
|
|
|
|
|
... balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
Csirkemájas saláta
A májat feldaraboljuk, majd kevés olajon, időnként megforgatva 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A salátát összetépkedjük, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk.
A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a pirított májat. Pirítós ken... |
2011-02-27 09:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... Kifehéredése után, hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond); a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2 l) és húslével (esetleg kockát teszünk bele). Újra felforralás után, leves... |
2011-02-26 19:57:07 |
|
|
|
|
|
|
... balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
Csirkemájas saláta
A májat feldaraboljuk, majd kevés olajon, időnként megforgatva 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A salátát összetépkedjük, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk.
A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a pirított májat. Pirítós ken... |
2011-02-26 13:32:31 |
|
|
|
|
|
|
... besűrűsödött, egy szűrőkanál segítségével a forró vízből átemeljük a mártásba, a szebb időket is látott salátaleveleket.
Belereszeljük a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, sózzuk, borsozzuk majd higgyünk az ízlelőbimbóinknak! Mert ez a szemnek nem túl szép főzelék nagyon finom!
Tükörtojás, rántotta, sült virsli, fasírozott, mind-mind jól passzolnak a főzelék ízvilágáh... |
2011-02-25 16:38:03 |
|
|
|
|