|
|
|
Sós diócsemege
..............
Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetőleg fél, ép diószemek),
1 csapott evőkanál só.
Elkészítése: A tisztított dióbelet kis lábosba tesszük. Annyi
vizet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi, beleszórjuk a sót és
felforraljuk. A felforrás után a dió nedvességtartalmától függően
3-... |
2010-10-20 06:24:22 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük. Melegen
tálaljuk párolt, vajas zöldségkörettel és majonézes mártással. Virsli
helyett f... |
|
2010-10-20 06:12:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Gesztenyés csirkemájkrokett
...........................
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
(a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
császárszalonna, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.
... |
2010-10-20 06:05:09 |
|
|
|
|
|
|
Brokkolis batyu
...............
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész
tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott
evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés
szerint
Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük
a meleg tejet, és álla... |
|
2010-10-20 05:37:58 |
|
|
|
|
|
|
Ropogós cukkíni tejfölös hagymával
..................................
Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 2 db egész tojás, kevés szójaliszt vagy
rizsliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a
hagymához: 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors.
... |
|
2010-10-20 05:34:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Olasz spagettisaláta
....................
Hozzávalók: 1 csomag spagetti száraztészta, 20 dkg trappista sajt,
1 nagy paradicsompüré-konzerv, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor,
1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, vegeta.
Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós
vízben kifőzzük. (Érdeme... |
2010-10-01 05:41:01 |
|
|
|
|
|
|
Brokkoli krémöntettel
.....................
Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrő... |
2010-10-01 05:39:56 |
|
|
|
|
|
|
Hideg sárgaborsó-saláta
.......................
Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma,
fél pohár tejszín, 4 evőkanál majonéz, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd leöntjük
róla a vizet, és puhára főzzük annyi vízben, hogy az épp ellepje.
(Fontos: ne fõ... |
2010-10-01 05:39:08 |
|
|
|
|
|
|
Római saláta
............
Hozzávalók: 1 db zeller, a zöldjével együtt, 2 db jonatán alma,
fél kg burgonya, 5 dkg mandula, 1 pohár tejszín, 4 evőkanál tubusos
majonéz, 1 kávéskanál citrom, késhegynyi tárkonyfûszer, 1 teáskanál
só.
Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük úgy,
hogy inkább egy kic... |
2010-10-01 05:36:47 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos köretsaláta, tejszínnel
..............................
Hozzávalók: 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 5-6 db
keményebb körte, néhány szem mogyoró, dió és mandula, 1 pohár
tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk és ugyanígy
teszünk a körtéve... |
2010-10-01 05:36:23 |
|
|
|
|