Belépés
Csodás természet





CSODÁS TERMÉSZET


Mottó

"Legsokoldalúbb medicina a természet".


Régen az ember tisztelettel ...
2021-05-14 18:45:44
Hagyományos zserbó
... adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjü...
2020-12-07 14:29:42
Vajdasági sós
... napraforgómag
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket...
2020-09-03 10:53:08
Koronavírus - Jelentősen visszaesett a hízottbaromfi-feldolgozás a Pannon Fine Food Kft.-nél, a cég kormányzati
... Adózott eredménye 497,5 millió forintra nőtt az előző évi 215 millióról.
Nyeste Lajos szerint a 2019-es év ennél gyengébben zárt, 2018 ugyanis a megelőző évi madárinfluenza miatt felfutott megrendeléseknek köszönhetően "az elmúlt harminc év legkiemelkedőbbje volt". 2019-ben 1,6 millió helyett 1,4 millió állatot vágtak, nőttek a bérköltségek is, így "erős plusz nulla" körüli ...
2020-04-23 19:23:33
Élesztős hajpakolás
... evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál őrölt mustármag.

Elkészítés:
Az élesztőt tegyük a tálba és adjuk hozzá a meleg vizet, keverjük hozzá a cukrot is. Miután felfutott, tegyük bele a mézet és az őrölt mustármagot, keverjük össze, majd kenjük fel ezt a pakolást a fejbőrünkre és a hajgyökerekre. Tekerjünk a fejünkre fóliát és kössük be egy törölközőv...
2019-09-29 12:29:35
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
... belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még...
2019-06-04 14:09:35
Ferdinánd tekercs
... cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű edényt (vagy tepsit) vajjal jól kikenün...
2019-04-23 20:36:32
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
... átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást...
2019-03-11 21:52:49
túrós labdacsok
... többi hozzávalóval. Kóstoljátok, ha nem elég édes, keverjetek még hozzá cukrot 🙂

2. A lisztet, a cukrot, a sót elkeverjük egy nagyobb dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor...
2019-01-25 08:00:14
Különleges bejgli karácsonyra
... belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, de nem dolgozzunk vele túl sokáig, különben a vaj felolvad a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha sokáig gyúrjuk, ugyanaz érvényes: a vaj felolvad és a tészta túl puha lesz. Kb. 25 dkg-os cipókat f...
2018-12-16 08:51:10
1 2 3 4 ..............50 51 ........75 76 .......99 100 101 
Címkék: Pannon Fine Food Kft, CSODÁS TERMÉSZET, Nyeste Lajos, ember tisztelettel, meleg tejben, lisztbe szórunk, puha vajat, tojások sárgáit, felfutott élesztőt, élesztő felfut, lisztet kimérjük, nagyobb keverőtálba, maradék langyos, bedagasztott tésztát, elmúlt harminc, élesztőt tegyük, meleg vizet, őrölt mustármagot, fejünkre fóliát, másik kisebb, puha vajjal, élesztő felfutott, nagyobb műanyagtálba, élesztős tejet, összes többi, lisztet dagasztótálba, liszt közepébe, felfutott élesztős, kovászt további, deci langyos, tojásnyi sertészsírt, nagyobb dagasztótálban, pici tejet, lisztet elmorzsoljuk, kezünk melegétől, megrendeléseknek, összedagasztjuk, belemorzsoljuk, madárinfluenza, legsokoldalúbb, dagasztótálban, felolvasztott, hízottbaromfi, összekeverjük, tojássárgákat, napraforgómag, hajgyökerekre, dagasztótálba, konyharuhával, hozzátesszük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, tisztelettel, felfuttatjuk, beleborítjuk, hozzávalóval, félretesszük, műanyagtálba, hozzávalóját, belekeverjük, bérköltségek, hozzávalókat, köszönhetően,
© 2013 TVN.HU Kft.