|
|
|
... fő
* ző
* sütőmargarin
* grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A húst bedörzsöljük a grill fűszerkeverékkel jó alaposan, majd szép vékonyra klopfoljuk (a klopfolás fontos!). Kikenünk egy tepsit főzőmargarinnal, belehelyezzük egymás mellé a szeleteket. (Nekem pont akkora a tepsim, hogy a 6 szelet hús kényelmesen elfér benne.) A t... |
2010-06-21 18:09:40 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6-8 szelet karaj,
egy doboz konzerv gomba,
kis vaj, sajt, kevés tej,
annyi szelet bacon, ahány karaj,
petrezselyem zöldje.
A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petre... |
|
2010-06-12 07:34:16 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 2-3 tojás, kevés viz, só.
Formába sütéshez: 8 dkg szalonna, kevés olaj, 4 db tojás, zöldségzöld, só, örölt bors, alufólia a formához
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre. A zsiradékban, amiben a húst sütöttük pirítsuk meg üvegesre az apró kockára vág... |
2010-06-03 16:37:38 |
|
|
|
|
|
|
... sajt, kevés tej,
annyi szelet bacon, ahány karaj,
petrezselyem zöldje.
A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petrezselyem... |
|
2010-05-31 12:55:56 |
|
|
|
|
|
|
... olajat egy tálba tesszük és 2 percig 500 W-on melegítjük. A lereszelt vöröshagymát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombával 6 percig 500 W-on pároljuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, megfűszerezzük és 5 percig 500 W-on sütjük, majd a tálat kivesszük és a húsokat megfordítva, megfűszerezve további 5 percig 500 W-on sütjük. Ezután a hússzeletekre simítjuk a gombapépet, ... |
|
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell, só, liszt, tojás.
A szalonnát közepes tepsibe tesszük úgy, hogy mindnek a fele kilógjon oldalt, ezzel fogjuk betakarni a végén. A csirkemellet hosszában szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. Lisztbe, tojásba, megint lisztbe mártjuk. A tepsibe egymás mellé tesszük. Beborítjuk vékonyra szeletelt sajttal. Erre újabb réteg hús kerül. Ráhajtogatjuk a kilógó... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál frissen őrölt bors, 1 kiskanál őrölt őrölt kömény, 1 kis fej lilahagyma, 2 újhagyma
Elkészítése
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az inasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzelet... |
2010-04-17 06:30:41 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, cukor, 1 kiskanál mustár, 1 citrom, őrölt bors, só, 4 adag petrezselymes párolt rizs
Elkészítése
A hátszínt nyitott szeleteléssel szeleteljük fel, klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A töltelékhez a meghámozott, héjában főtt burgonyát és a gépsonkát vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük keverőedénybe. A tojássárgákat az olvasztott vajjal meg... |
2010-04-17 06:06:18 |
|
|
|
|
|
|
... bors,
2 dl konyak,
25 dkg liszt,
20 dkg vaj
Körethez:
1,5 kg burgonya,
3-4 evőkanál zsír, só
A csirkemell filéket vágjuk kétfelé, majd klopfoljuk ki. Sózzuk meg és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben a vajból, majd mártsuk lisztbe a csirkemell szeleteket. Süssük meg a forró vajban mindkét oldalát, majd szedjük k... |
2010-04-16 17:06:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
4 szelet sertéstarja
2ek margarin
só,őrölt bors
4db alma
kb1,5dl fehérbor
7ek sajtkrém
2kk őrölt fehérbors
citromlé.
Leírás
Klopfoljuk laposra a hússzeleteket.Az almákat vágjuk vékony szeletekre. A húst forró margarinban átsütjük, kivesszük a serpenyőből és sóval, borssal fűszerezzük. Az almát 3 percig pároljuk, az... |
2010-04-02 07:42:15 |
|
|
|
|