|
|
|
...1 konzerv csicseriborsó
2 evőkanál szezámmagkrém (tahin)
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
só, római kömény, chili
A konzervről nagyjából leöntjük a levet, de félretesszük, mert lehet vele a végén lazítani a krémet, ha túl sűrűre sikerül. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A csicseriborsót összeturmixoljuk a szezámmagk... |
2018-04-26 12:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához illik, de leginkább spagettihez szokás adni, frissen reszelt parmezánnal.
Articsóka olajbogyó-mártás
Elkészítése: Leöntjük az olajat egy 250 g-os articsókaszív-konzervről, 2 evőkanálnyit megtartunk az olajból. Az articsókát feldaraboljuk, és tálba tesszük. 75 g fekete olajbogyót kimagozunk és felszeletelünk. Végül 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöl... |
|
2011-12-01 13:44:23 |
|
|
|
|
|
|
VICCEK A GASZTRONÓMIA VILÁGÁBÓL: IV.
- Pincér, ez a tokány nem eléggé borsos!
- Nem? Na majd a számlát nézze csak meg az úr!
- Pincér! Melyik bort ajá... |
2011-11-21 18:53:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: Leöntjük az olajat egy 250 g-os articsókaszív-konzervről, 2 evőkanálnyit megtartunk az olajból. Az articsókát feldaraboljuk, és tálba tesszük. 75 g fekete olajbogyót kimagozunk és felszeletelünk. Végül 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet, a félre-tett olajat, az olajbogyót, valamint sót és borsot keverünk az articsókához. Az időközben a 4 l vízben (ne... |
|
2010-11-03 05:52:12 |
|
|
|
|
|
|
... fusilli, penne, spagetti), vagy 750 g frissen készült tészta elegendő 4 személy részére.
Articsóka-olajbogyó-mártás
Elkészítése: Leöntjük az olajat egy 250 g-os articsókaszív-konzervről, 2 evőkanálnyit megtartunk az olajból. Az articsókát feldaraboljuk, és tálba tesszük. 75 g fekete olajbogyót kimagozunk és felszeletelünk. Végül 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöl... |
|
2010-11-03 05:17:14 |
|
|
|
|
|
|
... hosszú szálakra , a paprikát 2 cm-es kockákra, a húst pedig csíkokra vágom.
A ketchupot az ecettel, szójaszósszal valamint a cukorral egy kis tálkában elkeverem.
A konzervről leöntöm a levet, és - ha szeletelt - darabokra vágom a gyümölcsöt.
A húst sózom, borsozom. Serpenyőben olajat hevítek, nagy lángon állandóan forgatva körös-körbe gyorsan megpi... |
2010-06-22 21:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... srimps (rákkonzerv), 200 g majonéz, 2 db citrom, 0,5 dl brandy, 200 g alma, 50 g lila hagyma, 80 g paradicsom, 40 g ketchup, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, őrölt fehér bors
A konzervrák levét leszűrjük. A legszebb darabokat félretesszük a díszítéshez. Az almát megtisztítjuk, egyenletes, apró kockákra daraboljuk és egy fél citrom levével meglocsoljuk. A megmosott, level... |
2008-12-01 23:12:14 |
|
|
|
|